min lilla lillebror

Jag måste bara få visa hur otroligt vacker och fin min lillebror var idag när han skulle på sin bal ikväll.. rörande.
 



Och här är bilder på Alexander när han ÄNTLIGEN fick sin MacBook idag! Kanske inte fullt lika rörande.. =P
  


gårdagen

Igår var det utgång. Vi förfestade hos Emelie, efter det blev det Trädgårn och Pub Wasa. Ja ni såg rätt, Wasa! Helt otroligt. Men det var jävligt roligt.

   
  
  
    

Idag har jag inte mått så bra. Tror inte att det beror så mycket på att vi var ute igår eftersom jag har mått dåligt hela veckan.. Jag känner mig liksom.. hängig och nere. Illamående och huvudvärk. Så ikväll blir det en hemmakväll. Många andra ska till Otten, men jag orkar inte. Desutom vill jag vara pigg och fräsh till imorgon, då är det ju BAL!

drick nyttigt

Jag måste bara nämna mitt favorit te igen. Det är jättegott och nyttigt. Om man kan dricka nyttigt så varför inte göra det? Detta te är av ingefära, citron, citrongräs och kamomill. Grönt te innehåller antioxidanter somär bra för cellerna i kroppen, och för magen. Ingefära är bra för förbränningen.


image135

Grönt te Ingefära & Citron är utvald till Årets ToppDryck 2006 av tidningen ToppHälsa! (www.friggs.se)


betyghysteri

Idag fick vi reda på vårt betyg i svenska C, och jag fick MVG! tjoho! så himla roligt, men framförall skönt! Läraren sa att jag skulle kunna publicera allt jag hade skrivit i en tidning direkt, behövdes inte justeras nånting. Jag hade skrivit en krönika, ett kåseri och ett reportage.

Nu är allt skolarbete som har med gymnasiet klart. Efter fyra års slitande är det äntligen över. ÖVER! Jag måste medge att jag är väldigt nöjd med mina betyg i år. Av 8 ämnen har jag fått 7 MVG och 1 VG. Det har aldrig gått så bra förut. Delvis så beror det nog på att jag som sagt bara har haft 8 ämnen. De andra i min klass har säkert det dubbla. Men ändå, jag hade lika gärna kunnat slappa ihop helt och skitit i allt. Men nej, jag kämpade på istället och tog tillvara på tiden. Jag är duktig. Klapp på axeln till mig.









Ikväll blir det partyparty! Nu har ju studentveckan börjaaaaaaat!!
Fullt ös, medvetslös!


smink

Idag var även jag och mamma på Make Up Store och blev sminkade. Den här gången valde vi Giselle, hon är så himla duktig =) Jag bad om att få ett tips på hur jag kan sminka mig på balen som är på fredag.

   
Det ser ut som att jag har värsta näsan.. =/ menmen, här ser ni resultatet. Färgerna syns inte så bra. Jag har bland annat en lila eyeliner, verkligen ascoolt!


mössorna på

Idag hade vi mösspåtagning i aulan. Vi sjöng studentsången för kung och fosterland och efter det gick vi och käkade på fräcka fröken.

   

sniglarna invarderar

Hela Bosses kattgård är full med stora vinbergssnäckor.. Att detta hände i år igen. Suck. De verkar trivas där.. Stackars kisse att behöva dela gård med massa slemmiga sniglar.



image128

Så här såg det ut förra året. Den här bilden tog jag i en hink. Mamma hade plockat ihop alla och lagt dom i en hink, sen åkte vi till skogen och släppte ut dem där. Jag antar att det kommer bli en tur till skogen även i år.

Helgen

Nu är jag hemma efter en helg på Emelies land, och storstädning och utflyttning av Alexanders lägenhet. Jag orkar inte berätta om allt, så ni får se det i några bilder istället. Jag kan säga så mycket som att vi hade jättemysigt =) Städningen var bland det tråkigaste jag gjort, dock.

    vi började med kubb..
  och gymnastik och solning.
   Vi hann med att laga mat och mysa i soffan..
   även mer solning. (lite töntig bild, jag vet.. höhö)
  Natur.
   Vi tittade på filmer.


Tack tjejer för en fin helg!



och jag grubblar ännu en gång.

Jag har aldrig varit en sådan som har oroat mig över mitt utseende. Självklart har jag alltid brytt mig om vad jag sätter på mig osv. men jag har alltid, någon stans i bakhuvudet, vetat att jag egentligen inte måste bry mig speciellt mycket. Jag är vacker.

Men nu.
Nu tänker jag på det ständigt. Jag börjar komma in i en period där jag hela tiden tänker på hur min kropp ser ut och vad jag äter, för att sedan få ångest över att jag aldrig tränar, äter nyttigt och inte kommer i mina favoritjeans. Min kropp ser inte ut som den gjorde för ett år sedan. Visst, det kanske har med mognadsprocessen att göra, jag håller på att bli kvinna. Problemet är att jag har svårt att acceptera detta. En annan anledning är nog att jag och Alexander är riktiga livsnjutare, dvs pizza, godis, läsk, sprit/öl och att ligga i sängen en hel helg.
Men, varför har det här aldrig varit ett problem tidigare? Varför reagerar min kropp nu på allt socker och fett?
suck.

Mamma försöker få mig att förstå att det bara är bra för mig om jag går upp lite, speciellt efter förra året då jag var sjuk i 2 månader och gick ner massor i vikt. Jag lärde mig att trivas i den vikten. Men nu har jag gått upp det igen, och lite där till. Tyvärr.

Jag känner liksom inte igen mig själv längre. Många blir nog irriterade på att jag sitter här och gnäller. Som alla andra larviga tjejer... (jag vet, jag tycker egentligen att det är lika töntigt som er) Men det är så här jag känner. Nog om det nu.



Jag ska gå och packa nu, för imorrn ska jag, Emelie och Emelie till Emelies land över helgen! Det ska bli jätteskönt att få komma iväg lite grann. Och vi hoppas självklart på sol hela helgen! Dock kommer jag sakna min Alliballi!

nahepp, om man ska gå o ta fram allt man ska ha med sig, och få ångest över att man inte passar i bikin.. nej, nu får jag lägga av.

/Tini

hemlis

  
  
 

Idag har min klass varit ute vid ett naturreservat vid Djurön. Vi hade jättemysigt, dock mad massa äckliga kryp. Vi lekte en lek där man skulle skriva upp en hemlighet som man trodde att ingen i klassen visste. Efter det fick man gissa på vems den upplästa hemlisen var. Riktigt roligt. Min hemlighet var; När jag var liten var jag tokkär i Sune. Det var nästan ingen som gissade på mig. ha!

hår

Jag har varit hos frisören idag. Jag klippte mig och pratade om hur jag vill ha håret på balen. När hon var klar satte hon upp håret i en fläta, men en konstig fläta.

  

1 år ♥

Igår hade jag och Alexander varit tillsammans 1 år. Vi firade med en mysig hemmakväll med middag, fin champange och öl..

  
kolla vilken rolig kapsyl på ölen, det är bara snurra!


Det var antagligen min sista natt i Tranås.. känns ganska tråkigt. Jag gillar lägenheten, även fast den har sett bättre dagar. Den är mysig och trivsam. Jag kommer också sakna att ha ett ställe där vi kan vara helt ensamma. Nästa år kommer Alex bo på Lunnevad, det blir liksom inte samma sak.





Jag älskar dig mer än något annat! ♥


några bilder från helgen

  
 

Förfest hos Johan, sedan Palace.

vuxenpoäng

Jag gjorde precis ett test där man skulle se hur vuxen man är.. Jag fick 18,1 poäng. till det skrev dom såhär:

Din ålder borde vara 33.3 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse. Oj då, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? Eller varför inte beställa en resa till Kos?

Här är tips på vad du kan göra för att få mindre poäng:

Börja dricka öl. (men va, jag dricker ju jämt öl!?)
Åk till hultsfred, dvs festivalen, inte staden. (nej usch. Lerigt och jävligt. Det är inget för mig)
Flytta ihop med några kompisar. (njae, killen går före)
Ge dina krukväxter till grannen. (aldrig i livet, de är ju som mina barn!)
Sälj din bil, det är omiljövänligt. (jag har ingen egen bil, lånar mammas när helst jag vill)

Det där med ICA-kortet var ju rätt slående. Jag har faktiskt ett som jag använder varje gång jag handlar på ICA. Det där om att åka till Kos var lite konstigt, jag valde ju det i testet, men det hjälpte tydligen inte.
Gör testet
http://www.vuxenpoang.com/

tjejmiddag

Ibland är det så skönt att vara bara med tjejkompisarna. Igår var jag hos Emelie på fördelsedagsmiddag och det va hur trevligt och kul som helst. Vi var jag, Emelie, Bella, Lina, Emelie, Carin och Johanna. Vi pratade om allt som tjejer snackar om, så som smink, kläder, killar, dildos, framtiden och allmänt skitsnack. Det är så härligt att prata sånt "tjejsnack". Visst, för all del, jag och Alexander pratar ofta om allt det där med, men det är ju inte riktigt samma sak ändå. Tack och lov. Många säger att det finns vissa saker som man inte pratar om eller diskuterar med sin pojkvän, men jag gör nog det. Men det kanske borde finnas en gräns? Ja, jag vet inte. Jag har allafall ingen gräns, men ibland är det skönt att bara snacka med tjejerna. Menmen, hursom, ni fattar.

  
Observera Emelies present. Mycket rolig och fin (den har till och med strass).

...

  fin påse, eller hur? så himla fräch!

jobbig vecka

Jag har nu läst ut boken "Det ska bli ett sant nöja att döda dig" av Magdalena Graaf. En väldigt bra bok måste jag säga. Det är en bok ni verkligen måste läsa. Den var spännande och gripande. Jag har ändrat uppfattning om henne och Hannah, och jag har fått mig en tankeställare om förlåtelse. Man måste kunna förlåta för att gå vidare. Tänk på det. Den tanken är så fin att jag får rysningar.

image84

Igår kväll kom jag hem från Tranås, har vait där sedan i söndags. Det är skönt att kunna ta vara på sina lediga dagar, istället för att bara sitta hemma och glo. Jag skulle göra vad som helst för att få vara med Alexander hela tiden. Idag har jag haft en lektion och imorgon och på fredag är vi lediga. Gud vilken jobbig vecka. Varför såg jag inte till att skaffa mig ett jobb förra året? Efter min lektion gick jag och la mig i solariet, gudomligt skönt. Det är lika bra att börja sola nu så jag får snygg bränna till balen och studenten.

Ikväll ska jag till Emelie på födelsedagsmiddag. Det ska bli jättekul, jag träffar mina tjejjer allt för sällan.

/Tina

dåligt

Det är ju ingen idé att titta på det här längre.. det är ju bara skit. skit skit skit. Vart enda år är det skit. De där jävla länderna röstar ju bara på varann. Vart finns rättvisan? De kan ju ha en egen esc. Usch, fy fan va dåligt. Serbien, gå och lägg er... Det tänker jag göra.

världens bästa pojkvän

Alexanders födelsedag blev väldigt lyckad. Han sov hos mig natten då han blev 20, därför firade vi honom som min familj firade mig när jag fyllde 20 år. Vi (jag, mamma, pappa och Robin) gick in och sjöng klockan 00.00, och vi hade med oss cider (dock ingen champange som jag fick). Han blev jätteglad och överraskad. Tyvärr var han ju vaken, hade ju varit roligare om vi hunnit somna. Så nu har han ännu en gång fått uppleva den tokiga familjen Svensson.

På eftermiddagen tog jag tåget till Tranås. Jag lagade mat så den var färdig precis när Alexander kom hem. Han hade då tagit en sväng förbi systemet och köpt en flarra vin som vi delade på. Medan vi åt fick han sina paket som han blev superglad över, så det känndes skönt. hihi.

 
så här såg framsidan på födelsedagskortet ut som jag hade gjort (appletini är älsklingens favorit)
Hmm, undrar om det är därför han jämt säger Tini till mig?


Titta vilka fina ballonger som jag hade smyckat lägenheten med. hehe, moget.


Igår var det dags för utgång. Jag, Emelie, Emelie, Lina och Carin var först hemma hos Lina och Carin, och sedan blev det otten. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om kvällen. Den var kul, jag hade allafall rätt kul, men det hände så mycket under kvällen att jag inte vet om det var så kul. Tror inte att alla hade lika kul som jag. Men som sagt, det va inte jättroligt, det kan man inte ha på otten.

   
   
  



Nu är det ESC, så jag ska väl titta på den.
Måste bara passa på att säga att jag har utsett Alexander till världens bästa pojkvän.

/Tina

Onsdag

Imorgon är det en stor dag. Imorgon fyller min bejbi 20 år. Hurra! I den här åldern känns det bra att jag är 3 veckor äldre än honom. Detta kommer dock ändras när vi kommer över 30, då kommer han vara stolt för att han är sååå ung. Jag har ännu inte handlat klart mina presenter. Börjar bli en aning stressad.

Jag har lite svårt för modet som är nu.. Jag passar inte i A-skurna kläder. suck. Och snart måste jag köpa ny bikini också. En till suck, en STOR djup suck. Jag avskyr att köpa bikini. Det är bland det värsta jag vet. Och dum som jag är så har jag intalat mig själv att jag måste ha en ny varje år.

Jag hittade en så himla snygg klänning på JC igår. Men ojdå, jaha, jag visste inte att man tvungen att vara 1,50 cm för att kunna ha den. En smäll rakt i ansiktet bara för att man är lång. Tack för den. Jag blev verkligen kär i den klänningen.. men det är bara glömma. Det är ofta så med klänningar, de är gjorda för korta människor. Varför är det så?

   

Nu måste jag sminka mig, sen ska jag in till stan och handla klart till min Alexander ^^


"Dagens outfit" och "inside my bag"

Jag har tittat runt lite på andras bloggar, och som ni säkert vet handlar de allra flesta om mode. De går ut på att visa vilka dyra fina kläder de har och vilken superkoll de har på modet. Många visar "dagens outfit" alltså vad de har på sig och vart plaggen är köpta. Jag anser att det är rätt patetiskt. Visst, det är ganska kul att läsa, men jag fattar inte riktigt varför. Så för att jag ska kunna förstå (vilket jag antagligen inte kommer att göra) så kommer jag testa det idag. Jag har definitivt inte klätt upp mig till dagens outfit, som jag antar att många faktiskt gör.

 Tröjan är från H&M. Byxorna är från adidas (tror faktiskt att de är mammas)

Jaha, hmm, det kändes rätt töntigt. Nu vet alla hur snyggt klädd jag är när jag är hemma. Men varför klä upp sig, var glada att jag inte fota mig i nattlinne som jag ofta annars har! Och nej, jag förstår fortfarande inte grejjen. Annars skulle ju en sån här grejj passa mig, jag har ju likosm tid att fota mig och skriva massor om det i bloggen. Jag har ju bara 4 lektioner i veckan.. ha!


Jag har även sätt att många gör en "inside my bag". Detta innebär att man visar allt man har i väskan (man får gärna skriva vart man har köpt väskan och vad den kostade). Jag fattar inte varför, men ja, jag testar det med.

 Jag orkar inte skriva vad det är, titta själva.

För er som tänker  "va, har hon ingen mobil?" så jo, det har jag, men för tillfället ligger den vid sängen. Och jag tänker inte göra mig till för "inside my bag".


Nu tänker nog många av er, men varför gör hon det om hon tycker att det är så patetiskt. Svaret är bara, jag ville se vad det är som är så tillfredsställande med det. Nån känsla måste det ju ge. Men nej, det gjorde tyvärr inte det.
/Tina

och jag tänkte, vart ska han?

Igår var vi på världens bar och på cromwell.. som vanligt var det tråkigt och segt på cromwell, men på världens bar var det trevligt. Det var kul att träffa Adams tjej, som för övrigt hade skönste dialekten =) hon kom nämligen från norrland, och då menar jag norrland! hihi, söt!



Jag och Alex drog oss hem vid 01 ungefär. Jag var på dåligt humör, det var tråkigt och jag hade ont i magen.. så vi såg ingen anledning till att stanna (inte jag allafall). Till våra stora irritation åkte taxin, som vi åkte hem med, fel.. "vi ska till vrinnevigatan" och idioten kör till vilbergen!! Vissa ska fan inte få köra taxi!! Men allafall, väl hemma frågade vi vad notan skulle bli, den stod på 164 kr vilket inte vi tänkte betala när han hade kört fel. Men jorå, 164 kr skulle han ha! Vi tjaffasde lite och han gav med sig om 150 kr. Han var så himla dryg och tjurig. Varför kan han inte be om ursäkt för att han körde fel? fy fan vad vissa har en heder att beskydda. Det är så töntigt att det är äckligt. Jag ska sätta mig och skicka iväg ett mejl till taxibolaget och klaga. usch.

/Tina

bara ben

Idag har jag gjort två viktiga saker.. Jag var på banken och lämnade in pappret som gör att jag får tillbaka skattepengarna till midsommar, och jag har varit och beställt klipptid. Så nu är jag värd ett glas vin.

Idag var jag och Matilda på mode & designs modevisning, jäklar va duktiga dom är.

Jag har surfat runt lite och tittat på massa såna dära pro-ana bilder och filmer.. alltså usch så sorgligt det är. De triggar varandra att bli så smala som möjligt, de ser tillslut ut som levande skelett. Jag brukar ha ganska bra tålamod till vad som är för smalt, men det här reagerar till och med jag på. Stackars tjejer. Titta på bilden hur smal hon är, och då är ändå det där en rätt "snäll" bild.. =( Hur kan man hjälpa till?

 

Nä nu orkar jag inte med eländet.. Nu ska jag se på talang i fyran och käka chips och dricka vin.. mumsfillibabba!

desperat

Idag gick jag och mamma på stan efter att hon hade slutat jobbet. Vi bokade tid på Make Up Store för sminkning, hihi vi fick tiderna efter varandra.  Mamma hittade en present till det kommande fördelsedagsbarnet ^^ och jag letade förbrilt efter en klänning till studenten. Det gick till och med så långt, ja jag sjönk så lågt, att jag gick in på wear it.. jag har inte varit där inne på åratal. Men nej, jag hittade inget där heller. Den enda affären som jag inte har hunnit till än är Lagos. Kanske kan ta det imorgon. Men jag får väl ta ett varv till på stan, annars blir det först Linköping och i värsta fall Sthlm. Eller värtsa och värsta, det gäller bara att ha tid. Jag börjar bli desperat.

och jag grubblar igen..

Nu vill jag bara att skolan ska ta slut. Det är mindre än en månad kvar tills balen, och snart en månad till studenten.. För mig är det 18 dagar kvar tills vi springer ut, och det kommer säkert falla bort några dagar till också.. skönt.

Jag tycker inte om det här med skolan. Fyra år på gymnasiet känns, och dum som jag är ska jag plugga direkt i höst. På ett sätt skulle jag vilja resa, se världen och lära mig engelska. Anledningen till att jag ska plugga i höst är att jag vill bli klar med skolan, jag vill bli färdig. Jag vill bli av med skiten. Om jag väntar med att plugga kommer det dröjja sååå himla länge innan jag blir klar, och jag vette fan om jag pallar det. I så fall är jag ju inte klar förns jag är typ 30. Hurra, vilket liv!

Jag ska också vara kvar här i stan eller Linköping. Det är också på gott och ont. Jag vill inte ta studielån. Det är egentligen den enda anledningen till att jag är kvar här. Och Alexander förstås, men han är ju inte i stan allafall, han kommer ju säkerligen bo i tre städer till innan han är klar med musikstudierna. Vi kommer få flytta ihop när vi är typ 35.. Då är vi båda klara,och vi kanske har en inkomst.. suck.

Det här är så typiskt mig, sitta och grubbla och oroa mig över framtiden. Jag gör det alldeles för ofta. Jag vet inte hur många gånger Alex har sagt "sluta oroa dig, tänk inte på det nu. Du behöver inte stressa upp dig för det nu". Åh, om jag bara kunde lyssna på honom. Jag blir så trött på mig själv när jag blir så här.


sluta.


Valborg

Det blev en väldigt bra valborg tillslut. Det slutade med att Alex och jag åkte ut till södra Finnö. Simon och Helene frågade om vi ville hänga med ut till Simons land, vilket vi gärna ville! Vi åt massa god mat (oxfilé, mums!!), drack öl och vi spelade spel! Det var väldigt mysigt och kul!

   
  

Idag slappade vi enda tills vi åkte hem vid 15.00. Vi skulle ha åkt på konsert egentligen, men ingen av oss vågade köra så vi fick strunta i det, tyvärr.. Under dagen gick vi ut och tog en promenad, vi gick ner till havet. Tack Helene, Simon och älsklingen för en mysig valborg!