jäkla skit

"Ni kan inte skriva tentan utifrån anteckningarna från föreläsningarna. Ni ska bara utgå från litteraturen, huvudböckerna Bibeln, Undertsanding the Bible och Families in the New Testament World"

fan.

Bio

Igår var jag och Alexander på bio. Jag bjöd honom och han hade ingen aning om vad vi skulle se. Inte ens när vi satt och tittade på reklamen visste han vilken det skulle bli. Det var lite roligt, hihi. Jag lyssnade på Emelies tips och valde filmen 1408. Den var väldigt bra och den ska absolut ses på bio. Jag hoppade till mer än en gång kan jag lova. 

image398 image400image399 image401


Nu ska jag snart iväg till skolan. Vi börjar en ny kurs idag, Världsbilder och livsfrågor i Bibelns värld. Spännande och se hur den blir. Tråkigt att huvudböckerna är på engelska. Vem vet, jag kanske hoppar av allt ihop.

/Tina

man får ju inte va dum

image397
Bosse i mitt fönster

jag vill, jag vill, jag vill =(

Alexander säger titt som tätt till mig; Var glad och nöjd med det du har! Och det har han ju alldeles rätt i, men jag är nog en sån människa som hela tiden vill ha mer och jag jämför mig ofta med andra. Speciellt vad andra har, som inte jag/vi har. Det handlar alltså inte om utseende utan det är mer sakligt. Det är jobbigt. Det är så mycket jag vill göra, flytta och resa t.ex. Och det är typexempel på vad vi absolut inte kan göra. Visst, om båda börjar plugga nån annan stans, typ Stockholm, då kommer vi ju flytta ihop. Men då kommer vi knappt ha råd att köpa pizza liksom.

Suck, dubbelsuck.

hejhej, hallå dagboken

Jag har varit lite dålig på att skirva senaste dagarna. I fredags var vi hos Amanda och firade hennes 20-årsdag! Där fick jag träffa Evelina, Petras dotter. Jättesöt bebis! Amanda fick en Roffe som hon skulle njuta tillsammans med de kommande nätterna. haha! När vi hade varit där några timmar gick vi till palace. Där var det rätt kul, inte sädär "åh, det var den roligaste kvällen på länge", men helt klart ok. Jag och Alexander tog en taxi hem vid 02.30 tiden.

Innan alla festligheter satt jag och skrev tenta i 2 timmar och 20 minuter. Tror det gick bra. Ett G borde jag allafall få. Menmen, den som lever får se. Hmmm..

I lördags när vi satt i bilen på väg hem fick jag se att Linnea och Johan var i bilen framför den som var framför oss. Jag skickade ett fyndigt "jag ser dig"-sms. Detta resulterade i att Linnea och Johan åkte hem till mig och tog en fika! Det var kul att träffa dem, det var ju ett tag sen senaste! Allafall för mig, Linnea och Alexander går ju på samma skola..

Som jag skrev tidigare har Alexande lov, vilket betyder att han är hemmahela vecka. Skönt att jag bara ska till skolan onsdag och torsdag 13-15. Men idag och imorrn ska han jobba, så då är han ju inte hemma här allafall =P. Idag ska jag in och träna med Emelie kl.12.00. Vi är ena bra hurtbullar vi två. Ikväll kanske jag och Alexander ska träffa Simon och Helen. Hoppas det blir så, var ett tag sen vi träffade dem också. De har ju flyttat och vi har inte sett den nya lägenheten än. Sen kan man ju nämna att de har världens kanske gulligaste hund. Hihi!

Nä nu ska jag borsta tänderna.
/Tina

höstlov

Åh nu har Alexander lov, så han kommer vara hemma hos mig heeeela veckan! Tjohoo!

Vi som går på universitetet har inte lov. Det är ju mindre kul.

tenta 14.00 - ETIK

Snart är det dags..

Etik. Moral. Karaktärsegenskaper. Dygder. Kant. Kategoriska imperativet. Plikter. Konsekvensetik. Utilitarism. Feministisk etik. Rätt. Fel. Etiskt dilemma. Abort. Gustafson. Teorier. Eutanasi. Kontextualism. Kristen etik. Förnuft. Natur. Uppenbarelsen. Skapelsen. Teocentrisk etik. Universamlism. Hauerwas.

och mycket mycket mer.

men herregud!

Jag är starkt allergisk mot särskrivningar. Visst jagär inte helt perfkt och får säkert till några såna då och då. Men det är verkligen något som stör mig. (Emelie J du vet vad jag menar =P hihi) När jag har tittat runt lite på Facebook får jag se att många har fått detta fina kedjebrev skickade till sig:

image393

Vem är det som har uppfunnit denna? kudd krig.. kuddkrig heter det!


Andra roliga bilder på särskrivningar

  



När ska vi få ett stopp på det här????

Nu är jag tillbaka

Det var ett tag sen. Jag har varit i Malmö och Tyskland söndag till tisdag, därav min frånvaro.

Jag, mamma, pappa och familjen Stenberg tog en liten tripp dit ner. Tyskland var ju mest för alkoholen, men vi hann med att gå till en turistattraktion där de hade massa fiskar och hajar. Sånt är alltid kul tycker jag. Men roligast var nog mammas glada min när hon upptäckte att det fanns provsmakning bland vinerna i affärerna.. haha!

   
   

Den här bilden är till min älskling:
 
Kolla! Fru Puff! 





På fredag ska vi fira Amanda som fyller 20 år. Vilken tur att jag har varit i Tyskland och handlat upp mitt öllager. hihi! Men innan den roliga tillställningen ska jag skriva tenta mellan14 och 18. Suck. ujuj, vet inte hur det kommer gå.. Har nog aldrig varit så osäker innan.. men det brukar ju fixa sig. Jag har ju imorrn också att plugga, som tur är.


Måste bara skriva hur skjukt mycket jag saknar dig Alexander!! Jag blir tokig här hemma! Det har snart gått 2 veckor sen vi sågs! Tur att det finns telefoner.. Jag längtar ihjäl mig till fredag! Jag älskar dig!

image392

/Tina

konsekvenserna är förjävliga

Ja idag mår jag som jag förtjänar. Jag har sovit hela dagen, behövdes kan jag lova. Det var dock en väldigt kul kväll. Vi var först hemma hos Emelie, sen hos Ida och sen gick vi till hugo. Väl ute var det mycket folk och, tyvärr, rätt dålig musik. Men vi hade kul ändå och dansade hela kvällen.

/Tina

BUS

Varför luktar brun utan sol så fruktansvärt äckligt efter ett tag..? Jag har sun kissed från ACO och precis när man smörjer in den luktar den hyffsat gott, men om ca 1 timme luktar den fan, rent ut sagt! (jag ska inte säga vad jag och Alex brukar säga att det luktar.. haha).. Men jag fattar inte varför.. Har väl antagligen nåt med själva "färgen" att göra, eftersom alla luktar skit.

Aja, hursom.. Jag ska snart börja göra mig i ordning till ikväll, kanske ska försöka sova en stund innan, brukar ju vara skönt..


det var på tiden

I morgon ska jag gå ut. Alltså ut på krogen. Jag har inte varit ute i Norrköping sen jag tog studenten. Är jag en vanlig 20-åring? Tror knappast det. Hur som helst, det ska bli väldans kul allafall.

ooj.. nu börjar Du är vad du äter.. Heeej dåå!

hmm

Är det bara jag som inte riiiktigt förstår tjusningen med Facebook? Vad ska man ha den till? Vad ska man göra där? Visst, det är kul att titta på folks bilder (är nog det enda jag gör), men sen då.. Jag vill nog ha ut lite mer känner jag.. Tur att jag har bloggen iaf..

"oh jag stoppade i en fisk i ditt akvarium.. hö hö hö"

vuxenpoäng

Måste bara visa min första rabattkupong från ica.. Det ni !


men hallå

Det ska ju vara Top Model Sthlm nu.. inte massa jäkla fotboll..

bibban

Igår var jag (eller snarare mamma) duktig och bokade två böcker åt mig över internet på campus bibliotek, Understanding the Bible och Families in the New Testament World. Det är böcker som vi ska ha i nästa kurs som börjar näst nästa vecka. Idag fick jag ett mail om att de fanns tillgängliga nu. Så jag och mamma satte oss i bilen och åkte dit. De var så fint uppställda där i hyllan och med mitt namn på till och med. Smidigt med internet må jag säga.

Dock, ett väldans stort dock, kommer jag nog inte fatta ett skit av vad som står. Tyvärr så får jag bara ha böckerna till 30/10 och då har ju kursen knappt börjat. Men fram tills dess kan jag ju kolla igenom och få ett hum om hur de är uppbyggda allafall, sen åker jag väl på att köpa dem.

Dessa två är huvudböckerna, så den här gången kommer jag inte undan. De måste läsas. Jag ber om ursäkt, men ni får ha lite överseende med att jag tjatar om det här med engelskan. Tyvärr så är det engelskan som är det värsta i mitt liv just nu och jag skulle göra nästan vad som helst för att få slippa. Om jag ska vara helt ärlig så får vi se om jag ens kommer kunna läsa klart den där kursen. Jag hatar den redan, och vi har inte ens gjort tenten på denna kurs som är nu. Det här kommer ju gå åt skogen..

Jag kommer inte få någon utbildning. Jag kommer inte få något jobb. Eftersom jag inte kommer få något jobb får jag ingen inkomst. Har jag inga pengar kommer jag inte kunna skaffa familj. Kommer jag bara gå hemma och drälla kommer Alexander tröttna och lämna mig. Om jag inte får skaffa familj eller leva med den man jag älskar finns det ingen mening med ivet. Så jag får väl hoppas att jag kan traggla mig igenom skolan och tillslut få en examen.

Billiiiiigt

Igår var jag som sagt på utförsäljning av, vad jag tror är, provplagg på Stadium. Mötte Maria och Caroline vid 16.10 och vi fick rätt bra platser i kön (öppnade 17). Jag köpte 1 vinterjacka, 2 tröjjor, 2 t-shirt till Alexander, 1 tjocktröjja till pappa, träningsshorts till Robin, en sportbag, en mössa och en julklapp (kan inte skriva vad ifall personen läser).

  

Och allt kostade endast 515 kr !


Jag är så glad och tacksam att vi får följa med på det här.. Jättekul!

Jag hade ju nästan bestämmt mig för att köpa en Peak-jacka denna vinter.. Men eftersom jag hittade den här nya nu så himla billigt kan jag ju ha den, och min gamla jacka, en vinter till. Har den hållt i tre(?) år ska den väl hålla ett år till.. sorgligt men sant.. haha!

Nu ska jag snart in och träffa "norrköpingsgruppen".. vi ska förbereda oss inför seminariet imorrn. Vi brukar sitta i en kyrka och prata, faktiskt väldigt mysigt! Sen efter det ska jag vara hurtig och gå och träna med Emelie. Tjoho!


Hej igen

Nu har det gått några dagar sen jag skrev senast. Vad har hänt sedan dess då?
Jo.. Helgen var lugn, jag och Alexander myste så mycket vi kunde. På söndagskvällen hade vi lite "andekväll", jag, mamma och några till. Alltid lika spännande.

Igår var jag och mamma på MakeUp-Party.. Köpte bara en ögonskugga.. Jag var inte så där jätteimponerad av grejjerna. Mamma köpte en Aloevera gel (vet inte hur det stavas) som jag ska dricka. Man dricker alltså gelé typ. En hutt med detta varje dag så får jag i mig mina grönsaker, som jag annars aldrig äter. Då det är ju bra. Hoppas att min magvärk försvinner med.

Ikväll ska jag, moster Maria, kusin Caroline och min morbrors fru Kicki gå på en slags utförsäljning på stadium.. Hoppas jag kommer hem med en vinterjacka och massa annat roligt.. Brukar bli så när man är där.. hihi!

Hej hopp!

Kvällen på Östgötateatern igår

Igår var jag och pappa på "Maria och Mattias show.. å så lite Anders Ekborg" på östgötateatern. Vi blev bjudna av pappas jobb. Innan det började fick vi lite förtäring och en drink. Gott gott. Showen var väldigt bra måste jag säga. Anders Ekborg är ju överlägsen. Så sjukt bra. I bandet och bland dansrana var det många man kände igen, t.ex Martin "Mjölby" och Emma, Henkes tjej, det var kul att se! Vill varna för att bilderna inte är de bästa.. =P


Sådär kan det gå om man inte har rätt slutartid inställd.. men rätt coolt ändå!


Martin står där längst bak i vit skjorta.

 
Haha! Pappa blev uppdragen på scenen av Carro.. och ja, han dansade glatt vill jag lova.


Kung av sång.




Tiiiiidigt imorse, vid 05.05, kom Alexander hit efter sitt gig i Jönköping. Stackarn att behöva hålla på så sent. Livet som rockstjärna(?) är inte lätt.. haha! Han ligger fortfarande och sover.. Det behövs nog! Jag gick upp vid 10 (kunde dock ha gått upp när han kom vid 5, kunde knapp somna om efter det).

Mamma har varit på Ge-kås från igår till idag.. Det är tydligen sjukt mycket folk. Mamma har adrig varit med om värre (och då har vi varit där många gånger kan jag säga). Så tack vare det är jag rätt glad att jag inte fick följa med. Men jag ser fram emot när hon kommer hem ikväll.. Jag bad henne köpa Katie Melua och Lars Winnerbäcks nya skivor.. hihi, hoppas de fanns! =D

Nä nu ska jag försöka hinna läsa lite innan älsklingen vaknar..

/Tina

Ännu en tur till Stockholm

Igår träffade jag Emma =D. Vi gick en sväng på stan.. jag hittade en Bondelid t-shirt på rea.. billigt är bra! Hihi! På eftermiddan åkte jag och Alex upp till Sthlm för att köpa kontrabasen.

Här ser ni resan i bilder:

Det började såklart med en kö på E4an. suck.
image367

Wohoo äntligen framme i den kungliga hufvudstaden
image368

Hmm.. vart ska vi? Fan, vi hamnade i en tunnel som ledde oss till fel sida av stan.
Förvirringen var ett faktum.
image369

Helt plötsligt dök stadshuset upp..
image370

Efter mycket om och men hittade vi dit vi skulle och Alexander gick in och gjorde affärer..
Jag väntade i bilen medan regnet öste ner..
image371

Wiie.. nu hade Alexander äntligen köpt sin bas.. :)
image372

Ja det var resan i bilder.. Synd bara att alla bilder blev så dåliga pga regnet..

/Tina

haha


image366

om man ändå hade hittat sin pose lika bra som Paris...

Alexander

Alexander, jag älskar dig så himla mycket. Du äger mitt hjärta.
Vad skulle jag vara utan dig.. ingenting.
Du är underbar och vackrast i hela världen.


Jag älskar dig image365

Glömde en sak

Kom på att jag vill skriva något om den här björnen som de har skjutit. Jag blir så ARG! Bara för att björnen har dödat en jägare ska väl inte björnen behöva skjutas för det, eller? Sånt här gör mig rosenrasande! Det är precis samma irritation jag drabbas av när de skjuter vargarna. De bor ju för fan i skogen!  Anledningen till att jag blir så upprörd är nog kanske att jag inte gillar jägare i största allmänhet. "Ja va kul, vi går ut och dödar oskylldiga djur i skogen, hurra!" Nä, sånt är inget för mig. Det är idioti i mina ögon.

Nu är sökningen avklarad

Nu har jag sökt kurser till i vår och så här blev det:

1. Religionshistoria, fortsättningskurs
2. Genus och Religion, grundkurs
3. Heder, Genus och Omvärld, grunskurs
4. Svenska Språket 1, grunskurs

Vet inte om jag får välja sådär många grundkurser, det återstår att se..


Som sagt så var jag och tränade idag. skönt skönt. Alltid kul att träffa Emelie också! Vi käkade och gick en runda på stan. Mycket trevligt! Jag tänkte beställa en iPod nano idag också.. men jag kände att jag måste titta och klämma först, så det får vackert vänta.. suck.

träning

Nu ska jag iväg och träna med Emelie =) Jag är såå duktigt!

image364

gone

Ja det verkar som det inte var sant.. bloggen om "Liv" är nu borttagen..

Är detta sant?

Är det någon mer än jag som har följt diskussionerna om "Liv" är på blogg.se..?? Det handlar om en tjej, Liv, som är 20 år och har bröstcancer och som kommer "somna in" imorgon 20.00.

Är detta sant eller är det fejk? Själv vet jag inte vad jag ska tro.. Gillar inte att påstå att folk ljuger, dock är jag tveksam till att hon kommer få dö ett angivet klockslag (eutanasi är förbjdet i Sverige).. Om det är sant så fy fan va hemskt.. men nja.. jag är tveksam.. tyvärr.

Nåja, läs själva..
http://colourfulmiracles.blogg.se/  

Vad tror ni?


falsk

Jag stör mig så fruktansvärt. Jag tål inte den här människan. Hur kan man gilla denna person. Ibland hoppas jag att den här människan gör något så att jag kan få bli riktigt förbannad. Så där arg och elak som man kunde bli när man var yngre, ni vet högstadiefasoner. Hur kan, ni som gör det, gilla henne..? Det är för mig obegripligt.

Nu ska hon inte få ta mer energi av mig..

Heeeeejdåå!

Jag är glad, eller?

Vad konstigt det är när humöret skiftar som svart och vitt. Jag kan vara på topp och helt plötsligt känner jag mig värdelös. Vettefan va det kommer ifrån.  Varför blir jag så? Jag kanske lider av manodepression..

sådär ja

Nu är den funnen. Den låg under massa papper på bordet vid tv:n. Och jag har inte lagt den där. Menmen, nu spelar det ingen roll, jag har ju fått tillbaka den. Nu kan jag visa några av bilderna jag tog på Bosse tidigare idag.

image361

image362

image363

var är min sladd?

Jag kan inte hitta min sladd som jag använder när jag lägger in bilderna från kameran till datorn. Har jag lagt en sak på ett visst ställe förutsätter jag att den ligger kvar där nästa gång jag ska använda den, men icke. Sånt här kan göra mig vansinnig. Men den kommer väl fram, så småningom.

Jag tänkte läsa förut men somnade, som vanligt. Jag har ingen ork längre. Lusten att lära mig finns, men inte orken att läsa. Det värsta är när man somnar sådär är att man blir helt seg i huvudet när man vaknar. Man vet knappt var man är eller vad klockan kan vara. Jobbigt.

åter gryr dagen

Snart bär det iväg till skolan igen.. En ny vecka. En ny vecka utan Alexander. Ska nog ta och börja på Lunnevad jag med. Helgen gick så fort. Vipps så var den borta.

/Tina

så mycket tid men inget att göra

Vad konstig dagen blir när man går upp tidigt.. man hinner med så mycket.. Jag blir nästan lite rastlös..

gårdagen

Min teori höll inte. Jag fick köra hem igår. Suck. Men det gick bra, tack och lov.

Dagen var mysig, tyvärr var vi trötta båda två och lite småsura. Det var inte vår dag helt enkelt. Men jag är några hundralappar fattigare, alltid trevligt. Jag köpte två tröjor, två halsband, vantar, korthållare samt mat och parkeing. Alexander köpte ingenting, vilket inte är så konstigt när han ska handla en kontrabas för massa pengar. Jag hittade två riktigt snygga väskor, men de var alldeles för dyra. Varför är allt så dyrt i Sthlm? Varför ska jag vara fattig student? Usch vad livet är orättvist..

Ikväll ska vi vara barnvakt, lilla Oliver kommer hit några timmar.. sötnosen! Alexander har gig ikväll så han kommer inte hit förns i natt.. så det blir en lugn hemmakväll med mamma, pappa, Oliver och två gäster som kommer hit med..

Jag börjar känna mig trött.. vaknade vid 8 imorse avatt Alexanders klocka ringde.. åh jag har inte sovit ut en enda dag den här veckan.. Imorgon däremot, då ska jag SOVA!


Tjingeling!

Hufvudstaden

Jag har märkt att många här i bloggdjungeln bara skriver första bokstaven på sin partner. Varför, det förstår jag inte? Men allafall, jag tänkte göra det idag. Måste ju testa, haha.

Idag ska jag och A åka upp till Hufvudstaden, Stockholm. Jag ska hämta honom vid tåget 9.40 sen ska vi åka och byta bil, hämta hans asstora kontrabas, sen bär det iväg. Anledningen till att vi ska släpa med oss kontran är att A ska köpa en ny, och ska då visa den gamla.. Vet inte riktigt varför.. kanske byter in den eller nått sånt.. aja, skit samma, den ska med allafall. Det bästa med att den ska med är att jag slipper köra.. Jag vågar inte köra hans mammas bil, speciellt när det ligger ett stort dyrt instrument i den. Så jag kan bara luta mig tillbaka och njuta av bilfärden. Hihi..

Val val åter dessa val... jag får ett sammanbrott!! Jag tror (observera tror) att jag ska läsa religionshistoria och genus och religion i vår. Problemet är att jag inte vet om jag får göra så.. den sistnämda kursen är fristående, den ingår alltså inte i programmet. Måste nog maila Lars.

ojoj, måste göra mig iordning nu!


på återseende.


Bosse, jag talar till dig.

Som jag skrev tidigare så skulle ju jag och mamma på en New Age-mässa. Jag skulle ju då får lära mig tala med djur och hade förhoppningar om att jag och Bosse aldrig skulle bråka igen. Tyvärr har jag inte lärt mig nånting. Det jag nu är medveten om är att jag ska skicka bilder till katten, inget mer. Jag gillade inte alls han som föreläste. Han hade även storseans och det är tack vara såna som honom som gör att folk inte tror på att man få kontakt med andar.. Jag hävdar ju att man kan det. Den här mannen var värdelös och sa bara saker som var generella. Det blev pinsamt, tyckte allafall jag och mamma. Jag har varit med om såå mycket bättre medium. usch på honom.

Men jag gjorde några fynd allafall.. Äntligen fick jag tillfälle att köpa mig tarotkort och en drömfångare. Köpte även ett armband med chakrafärgerna och en liten vit ängel.

image360

...

Varför kan inte jag få vara oberoende av pengar?
Jag vill åka på semester.
NU.

yesyesyes

Maria ringde precis och berättade att resultatet på tentan inte alls kommer att skickas via mail, som alla har trott. Det står på studentportalen. Och vet ni, jag fick VG! Kunde inte bli bättre, eftersom VG är högst! Ni anar inte hur skönt det känns. Jag var ju nervös över att jag inte skulle klara den alls.

Jag var ju som sagt och pratade med syon idag, Lars, men jag vet fortfarande inte vad jag ska välja i vår. Grejjen är den att jag kan välja istortsätt vad jag vill. Så det är bara börja kolla runt. Jag vill ju lite åt socialomsorg och socionom. Tyvärr är det svårt att hitta kurser närliggande Socionom i Linköping, däremot Sthlm har mer kurser. Vad säger du älskling, du och jag i Sthlm nästa år? Menmen, jag få kolla runt lite. Kanske väljer pedagogik eller ledarskap, nått sånt.


Nu ska jag fira mitt VG med en stunds vila.

syon

Idag ska jag träffa studievägledaren! Hoppas han kan hjälpa mig med alla frågor jag har! Vad ska jag läsa i vår? Ska jag gå kvar eller bara ta enstaka kurser..? Ja som sagt, frågorna är många..

På återseende!