Tisdag

Fint väder idag igen. Finns inget viktigare än vädret att parat om när man är svensk. Det bara är så.

Har superont i huvudet just nu. Jag har inte druckigt något kaffe än. Ajabaja. Måste nog ta och göra mig en kopp.

Nähää.. jag har nog inte så mycket mer att skriva för tillfället


/Tina

måndag

Igår var vi på fika hos Alexanders storebror Joakim och Maria. Joakim fyllde 27 i lördags. Vi fick fruktsallad och glass, mums!

Idag har jag varit tränat. Duktiga lilla jag. Nu är jag sjukt trött.

Valborg närmar sig med stormsteg. Vi har dock inte bestämmt vad vi ska göra än. Valborg är, precis som nyår och midsommar, överskattat. Orka stressa upp sig över en sån dag. Antagligen ska vi hänga på Lunnevad, Alex skola. Menmen, vi får se.

Nu ska jag lyssna en stund på män som hatar kvinnor.


/Tina


God morgon

Det blev ingen utgång igår. Lina bangade, men jag och Emelie tänkte gå ut allafall. Men sen när vi satt där och pratade och förfestade kände vi att vi inte orkade. Jag stannade hemma hos henne till 02.15 istället. Men vi hade trevligt utan att gå ut.

Ikväll vankas det 40-årskalas! Ska bli väldans trevligt och kul!

/Tina


utgång

Idag var jag och tränade. Ganska dåligt pass, tyvärr. När jag kom hem satt jag en stund på altanen och lyssnade på ljudbok, män som hatar kvinnor. Det var så skönt! Snart kommer Linnea hit, då ska vi fika!

Ikväll blir det utgång med Emelie och Lina!

Nu måste jag duscha!
/Tina

brännan börjar komma

Åh vad härligt det är med sol! Har suttit ute på altanen idag, så skönt! Om en timme ska jag åka till skolan.. Vi ska få uppgiften till hemtentan idag, hoppas verkligen att det är något man kan läsa sig till. Jag har ju nämligen inte lärt mig någonting på den där jäkla kursen. Helt värdelös, tyvärr. Genus och religion låter ju rätt intrerssant annars.

Jag funderar på att strunta i att äta kolhydrater. Äta fett och strunta i kolhydraterna, nya grejjen ju. Problemet är att jag nästan bara äter kolhydrater i dagsläget. Jag älskar bröd och vet inte hur jag skulle kunna leva utan det. Och pasta och potatis äter jag flera gånger i veckan. Eftersom jag inte äter grönsaker eller fisk så vet jag inte hur det här ska lösa sig. Jag menar, vad ska jag ha till min köttbit och sås om jag inte kan ha pasta, potatis eller ris? Bönor och sånt, säger mamma. Men fasen va äckligt. Visst, kidneybönor funkar, smakar ju inget, bara äcklig mjölig konsistens. Jag kan ju inte bara äta ägg och ost. Öl är som rinnande bröd, så det är strängt förbjudet.

Aja.. jag får väl fortsätta i gamla vanor och äta mina älskade mackor 2-3 gånger om dagen. Jag kanske får finna mig i att jag måste köpa ny garderob då jag inte längre kommer i mina förbannade kläder. Känner mig som en tjock kossa imellenåt. Det hade varit okej att man gick upp i vikt av nån anledning, typ att man är med barn. Men eftersom jag inte har någon sådan anledning blir jag bara ledsen.

Så töntigt kvinnligt att sitta och gnälla över en sån här sak.
Jag vet, jag är störtlöjlig. Men så är jag kvinna också.


/Tina

helt slut

Nu är jag äntligen klar med analysen. Vet inte om den blev bra, men jag orkar inte mer. Det får gå som det går. Har ju ett seminarium imorrn att tänka på med. Suck.

Både igår och idag har jag suttit ute i solen och läst om hinduism. Finns det nån mer komplicerad religion? Det är svårt att hänga med alltså. Och nu snackar vi inte grundskolenivå här. Hursom, skönt att sitta i solen allafall.. Har nog fått lite färg. Hihi!



image561
Dessa små videung har snart stått sig ett år.. Det ni!


Nu måste jag ta och äta lite.. Blir pannkakor!

/Tina

gårdagen

Igår fyllde jag år. Vaknade kl 06.00 av att mamma ringde och sjöng för mig (hon kunde ju inte bryta traditionerna även om hon var borta). Dagen förflöt med pluggande. Hazel kom hit vid 10 och åkte vid 16 typ. Jag var helt slut i huvudet när vi var klara. Men jag har nu fått lite mer grepp om vad analysen går ut på osv.

Vid 18.30 åkte vi och hämtade mamma vid tåget för att sedan åka och köpa thaimat. Mums! På vägen hem åkte vi och hämtade Alexander med. När vi hade ätit klart fick jag presenter. Av Alexander fick jag en bok om fotografering och jättesnygga underkläder (present till han själv kanske? haha). Av familjen fick jag en blixt till kameran, koranen (på svenska!), en tröja och en bok.

På kvällen sen tog vi ett glas vin och myste framför tvn. Vid 22 ringde familjen Stenberg och sjöng för mig. Så gulliga! Det var min födelsedag det.


Ikväll ska jag, mamma och pappa hem till Emelie och hennes familj. Det ska bli väldans trevligt.


Måste passa på att tacka kusin-Marie som skickade en grattiskomentar. Tack! =)


/Tina, 21.

sista dagen som 20

Då var det sista dagen som jag får känna hur det är att vara 20 år. Imorgon är den stora dagen, som jag förvissao tycker känns rätt "sådär". Det känns inte alls som att jag fyller år imorgon. 21, vad är det för ålder, egentligen? Bara en mellanålder.

Menmen, hursom. Idag ska jag in och träna + sola. Tänkte svänga förbi Campus också och hämta ut böcker på biblioteket som jag har beställt, så smidigt! Ikväll sen ska jag till skolan i Linköping. Har egentligen inte tid med det, men vad gör man inte.

Jag har kommit igång med hemtentan/analysen vi ska göra i heder, genus o omvärld (ska vara klart på tisdag). Så det känns bra att inte spara allt till måndagkväll. Imorgon kommer Hazel hit, vi ska gå igenom vad som ska vara med och diskutera lite kring analysen. Kan nog vara bra att höra andras synvinklar.


/Tina

Har varit på stan med emelie idag

Ja, som sagt, jag och Emelie var en sväng på stan. Shoppade lite grann. Bikiniunderdel, t-shirt, linne och en kofta.

Jag har försökt hitta Creative Writer på nätet, men det finns inte. Kommer ni ihåg det? Så jäkla roligt. Är ju säkert rätt töntigt nu, men jag skulle vilja prova igen. Sen fungerar det säkert inte på nutidens datorer, det där spelet (eller vad man ska kalla det) kom ut 93/94 nånstans.

image559

image560

Men jag ska söka vidare..



Faaaaan, vilket problem jag har med jobbet i sommar.. Jag vill inte..!!!! Hur ska jag kunna lösa det med kurserna, jag vet ju inte ens om jag blir antagen på dem eller inte. Åh, jag hatart!

/Tina

jag vill åka bort

Jag är så himla trött på skolan. Det vore så skönt att slippa alla böcker för några år. Jag ska förhoppningsvis plugga i sommar och i höst. Men sen vill jag inte mer. Å andra sidan vill jag ju bara bli klar. Men klar med vad? Jag har ju inget mål. Jag läser bara för att, känns det som. Visst, det är ju aldrig onödigt det jag lär mig, men vart leder det?

Det vore så skönt och bara komma bort från vardagen. Jag vill inte sitta här var enda jäkla dag. Jag kommer snart växa fast på datorstolen.

Jag har kollat lite på jobb och bostad i Norge. Skulle kunna tänka mig att åka dit i några månader och arbeta. Men då vill jag ju inte åka själv. Jag kollade även på reseledare på ving... kraven var dessa:

21 år (fylla 21 det år du söker) ---> JA, fyller på fredag
Flytande svenska i tal och skrift ---> JA
God engelska i tal och skrift ---> NEJ
Körkort ---> JA
Gymnasiekompetens ---> JA
Arbetslivserfarenhet. Gärna inom service och försäljning ---> NJA, receptionsarbete två sommrar + extrajobb.
Ytterligare språk: framför allt spanska och de nordiska språken ---> NEJ, jag förstår inte ens danska
Eftergymnasial utbildning ---> JA, men inte färdig
Längre utlandsvistelse  ---> NEJ

Så det var ju inget sådär "tjohoo det är mig de vill ha". Kan man inte engelska eller förstår de nordiska språken kanske man ska tänka om?

Men jag vet inte. Allt det här känns så främmande och så vill jag ju inte vara ifrån Alexander så länge. Fan va livet är svårt.

Varför kan jag aldrig få känna mig nöjd?


/Tina

goooooomorgongomorgongomorgon

Gud så tråkigt det är att vara förkyld. Jag vill ju träna idag. Icke icke. Men desto mer tid blir det till hemtentan i heder genus & omvärld.

Igår var det kaos här hemma. Det började med att jag råkade välta min stora mugg med te rakt över hela nattduksbordet. Sängen blev blöt, det var en stor pöl på golvet och på alla sladdar och eluttag. Som tur var välte koppen åt rätt håll, min ipod klarade sig precis. Precis efter det tappar Robin sin pizza i golvet, men jag tror den gick att äta sen allafall. En kvart senare när jag skulle borsta tänderna märkte jag att det var stopp i handfaten (har två handfat brevid varandra). Vi försökta med en sugpropp men det gick inte. Så pappa började fixa med rören och innan vi hunnit ta bort alla grejjer på golvet särade han på rören och sssssswiiiiisssshhhh.. allt vatten ut på golvet! Vi höll nog på i 45 minuter där inne. Jag vägrade torka, eftersom jag redan hade torkat så mycket i mitt rum pga tet. Så mamma och pappa fixade det där. Jag och Robin vara bara moralsika stöd. Det var en underhållande kväll.


Jag och mamma har börjat dricka soyamjölk i kaffet. Anna skipper säger att man inte ska dricka vanlig mjölk så nu ska vi ge det här en chans. Det ser lite konstigt ut måste jag säga.


Nu blir det att plugga
/TIna


lördag

Hej hopp!

Igår, som sagt, var vi (jag, Alex, Oscar, Petter o Johan) och tittade på the wiz. Helt okej och lite smårolig. Sevärd. Efter det gick vi och tog en öl. Jag fick dricka ramlösa eftersom jag körde hem. Det var kul att träffa killarna.

Ikväll ska Alexander spela på ett bröllop.. Kommer inte komma hit förns sent i natt. Själv ska jag hänga med mamma och pappa bort till fam. Stenberg en stund.

image558
Henrik (Alex lillebror) i mössan. Han satt i bandet så honom såg vi inte mycket av.. Men bra var han!

/Tina

segt

Gud vilken seg dag det har varit så här långt. Har inte orkat göra nått vettig alls. Är så tung i huvudet och så är jag på dåligt humör. Jag längtar till Alexander kommer hit. Han kommer väl om nån timme typ.

Jag måste börja göra mig i ordning, sminka mig och så.. men jag orkar inte. åhhh..

/Tina

god morgon!

Redovisningen igår gick bra, trots mitt snörvlande. Tack och lov. Nu är det bara sätta igång med nästa moment.

Idag mår jag lite bättre. Febern är borta helt. Skönt! Jag är ju fortfarande snorig som fan. Tyvärr blev det ingen träning idag, ingen idé att uttsätta sig för det så jag blir ännu mera sjuk.

Ikväll ska jag, Alex och några till antagligen gå och titta på genrepet för The Wiz. Och efter det ska vi hem till Oscar en sväng. Träligt att jag känner mig hängig bara. Så jobbigt att sitta och titta på nånting när snoret bara rinner.



image557
Vissen tulpan som jag har fotat


/Tina

sjuuuuuk

Nu var det några dagar sen jag skrev.
Imåndags var Emelie här. Vi lagade taccos och gick en lång promenad här i svärtinge. Mysigt!

Idag är jag sjuk, började redan igår. Jag har ont i halsen, är förkyld och har feber. Uuuuusch. Det jobbiga är att jag måste åka till skolan ikväll. Jag och Eva ska ha redovisning om kvinnlig könsstympning. Får proppa i mig ibumetin och mucoangin. Stackars lilla mig.

Jag har nästan bestämmt mig för att jobba på gamla jobbet i sommar med. Men bara 3 timmar om dagen i tre veckor. Alltid något. Men så trisst. Jag har sökt en sommarkurs med som jag inte har fått något svar om än (sökte i efterhand). Ekonomisk familjerätt heter den.


Jag såg ett helt hav med vitsippor från campusbussen igår. Nu är våren här (nära allafall).

/Tina

en salig blandning

Nu har jag precis kommit hem från Alexanders konsert. Den var jättebra, soft och mysig. Det var jag, mormor, Moa, svärmor och alla pensionärer. Som alltid i kyrkan. Var är ungdomarna?

image554
Lisa, Jocke och Alexander.

image555
Johan, Lisa, Jocke och Alexander.

image556
Alexander spelar sitt solo och Anton kompar. Min älskling är bra! <3


Nu väntar jag på att Robin ska göra milkshake åt mig, och sig själv med förstås. Sen blir det parlamentet och en lång väntan till jag ska hämta Alexander i stan.

/Tina

Trevlig avskedsfest

Igår var jag som sagt hemma hos Emelie på avskedsfest. Hon åker till Barcelona på tisdag. Vi hade jättekul och vi var precis lagom många, 12 st. Klockan 01.00 åkte jag till Åby och hämtade Robin och hans kompisar. En skulle till Kneippen och en skulle till Svärtinge. Så vi kom inte hem förns kvart i två. Mitt minne blev satt på prov inatt med. När vi skulle åka från Åby åkte jag fel.. råkade åka mot Katrineholm, så jag fick vända vid yxbacken. Bra Tina (men det var mest Robins fel, han sa "rakt fram") Jag borde ju kunna vägen med tanke på hur många gånger jag har varit i Åby. Menmen. Nu har jag agerat fyllechaffis för första gången med. Åt min bror.

Ikväll,
kl. 18, ska Alexander och hans kompisar från skolan spela i Matteus kyrka. Kom och titta!


Bilderna får tala för sig själva

   
  
  
  
  




Nu ska jag laga mat /Tina

kvällen

Batteriet till kameran är laddat så nu är jag redo. Ikväll blir det party hos Emelie. Ska bli väldans kul. Men för min del blir det att dricka läsk hela kvällen och sen åka hem när de andra går ut. Men vem har sagt att man inte kan ha roligt utan sprit?

vilken kväll

Jag känner mig som en hemmafru med en resande man. Kvällen har jag spenderat själv. Vid sjutiden åkte jag och Robin och köpte pizza i Eneby, men han åt den på fritidsgården. Jag satt här hemma och åt pizza själv samtidigt som jag tittade lite på talang och lite på så ska det låta. Nu har jag precis strykt en hel hög med kläder. Vilken rolig kväll. Alexander kommer hem ikväll allafall.. så det är ju bra. Ska åka och hämta honom vid tåget sen nån gång.

Nu ska jag göra mig lite te så jag inte somnar!
/Tina

Linköping med girlsen

Idag har jag, Emelie, Emelie och Evelina varit i Linköping och gått på stan. Hittade dock bara ett linne. Det var så skönt att komma iväg och göra något. Bara komma bort från hemmet lite. Vi hade jättemysigt och skrattade mycket. På Mc Donalds träffade jag på Alexander, en sån glad överaskning. Vi har ju inte setts på en vecka! Förhoppningsvis kommer han och sover här ikväll! <3

Imorgon ska vi hem till Emelie J på middag/förfest. Jag har inte bestämmt mig för om jag ska hänga med ut eller om jag ska vara duktig flicka och åka hem till Robin. Hursom ska jag allafall dit och äta och umgås.

image533 image534
Linnet är blårandigt.. ser nästan ut som svart på bilderna.
image535


Ikväll ska jag bara vara hemma med Robin. Vet inte om han tar hit lite kompisar. Han kanske inte ens ska vara hemma. Då blir jag alldeles ensammen. Men det finns väl en tjusning i det med.

Nu ska jag vila och lyssna på ljudbok.. har bara 28 minuter kvar av Snabba Cash! =D

/Tina

jag börjar bli en tv-nörd

Bra tv-kväll igår. Säsongsstart av Myggan, Barnmorskorna, Top Model, Kvällsöppet med Ekdahl och tillslut CSI Miami. Barnmorskorna är så rörande. Jag tjuter alltid när jag tittar på program som handlar om födslar. Det är så vackert. Tänk när jag själv ligger där om några år.. Alexander får då hålla min hand och säga att jag är duktig <3

I kvällsöppet så pratade de om ifall kvinnor verkligen har humor. Intressant. Roligt att de hade med Nour i debatten, jag tycker hon är astråkig. Men det är ju hennes humor, inte kvinnlig. Jag å andra sidan är ju så förbannat rolig. Ibland.. he. Det var en neurolog där som snackade nåt om att testosteronet hade nått med humorn att göra. Den manliga hjärnan är mer, typ anpassad, till humor.. nått sånt.. Eller jag kanske missuppfattade det hela? Aja, hursom, det var en intressant diskussion.


Åh jag är så lycklig över att det äntligen börjar bli vår på riktigt. Konstigt att humöret ligger i vädret.

/Tina

sunna, sharia, imam, sufism, koranen, allah, mulla...

Idag började delkurs 2 i Religionshistoria B. Vi börjar med isalm. Hoppas att det blir kul. Jag känner mig rätt vilse i alla termer på arabiska, alla lika inriktningar och vilka traditioner som hör till vilken inriktning. Jag hoppas att jag kommer vara en hejjare på islam när kursen är slut. Det är mitt mål. Men detta kommer vi bara hålla på med i tre veckor, blir intensivinlärning. Efter det kommer hinduism, buddhism och new age. De är väl egentligen de religionerna som ligger närmast vad jag tror, om jag nu tror någonting alls.

image531
Måste visa mina nya skor som jag köpt, bara 199kr på Din Sko. Fynd! 

image532
Mitt nya favoritnagellack. Så snyggt!


Nu ska jag vila en stund!
/Tina

vårtecken

Titta vad jag lyckades fota genom Robins sovrumsfönster

image527

image528

image529

image530

äntligen

Då går det att logga in igen. Bra. Visserligen har jag inte så mycket att skriva men det är frusterande när saker och ting inte fungerar.

Hela förra veckan var hur skön som helst. Alexander var hemma till torsdag, skönt att få vara tillsammans flera dagar i rad. På torsdagen skjutsade han mig till skolan, eftersom jag hade lektion i linköping då. När föreläsningen var slut hämtade han mig och så sov jag på Lunnevad. Det var en mysig vecka <3

På söndagen skjutsade jag mamma och pappa till tåget. De är nu på Madeira. Så nu får jag och Robin klara oss själva. Hitills har det gått väldans bra.

Igår var Kristina här för första gången. Det var kul! Vi pratade om skolan, såklart, och om hur samhället har blivit och att politiker är blinda som inte ser alla problem som finns. Jag gillar Kristina, trots att hon är dubbelt så gammal som jag fungerar vi så bra tillsammans.

Åh det är en sak som är så jobbig. Vi är så himla oense i min familj om vad vi vill göra i sommar/höst/nästa vinter. Resa i sommar, resa långt bort nästa vinter, bygga pool..?? Åh jag blir tokig att vi inte kan tycka samma sak.

Jag fick VG på hemtentan. Min första hemtenta!

Måste också passa på att säga RIP Andrea.. Jag kännde dig inte, har aldrig pratat med dig, men jag vet vem du är. Usch, sånt där är så jäkla hemskt, sånt som inte får hända. Hela området lider. Först var det Oscar ='( (jag tänker på honom och Linda + familjen nästan varje dag, så offatbart) Och nu ännu en ung människa som går bort. Ligger det en förbannelse över Svärtinge tro?



Nu ska jag ta en timme på cross trainern. Allt godis efter påsken måste bort! /Tina