söndag

Idag har jag köpt nya skor. Det var halva reapriset. De kostade bara 150kr. Fynd tycker jag.






Jag håller på att titta på en dokumentär på tv4-fakta om psykopater. Det är nått fall i Lindesberg. Väldans intressant.


/Tina

Första inlägget

Nu sitter jag och överför all musik, över 12100 låtar.. Jag räknar med att det kommer ta hela kvällen. Men det är kul. Glädjen gör att jag känner mig som ett barn på julafton. Jag har gett mig själv ett glas vin med, så jag är nöjd.

/Tina

Min alldeles egna..

Jag har köpt en ny dator! Äntligen har jag en alldeles egen bärbar dator! =) Mamma köpte en likadan, hehe! Och Robin köpte sin dator idag med, fast han ska bygga ihop den själv.






Så nu är det bara föra över allt som är mitt från den här datorn till min. Alla bilder och all musik. Kommer nog ta ett tag.



Igår var jag med Emma. Vi tittade på "på andra sidan häcken" skitrolig.. "men jag vill ha kaka" så jäkla söt, haha! Efter det gick vi till Harrys och käkade. Jättemysgt!


Nu ska jag gå tillbaka till min dator.. =P Efter det måste jag läsa.. suck!
/Tina

Onsdag

Här är lite bilder från helgen

  
  
  
Med på bilderna: Lina, Emelie, Johanna, G-son, Danne, Linus och jag.
Det var en trevlig kväll, men jag åkte hem vid 23.30. Ville ju vara pigg när jag skulle på bröllop dagen efter.



Bröllopet var fint och Hanna var så vacker.
  
  

Nu är jag nästa på tur i släkten att gifta mig. Haha. Alex vad säger du? =P Nä skämt å sido, visst längtar jag till den där dagen när jag står och lovar Alexander evig kärlek, men jag kan nog vänta några år till. Är ju bara 21.



I veckan har jag haft fullt upp, och kommer nog ha det torsdag-fredag med. Vi har så mycket att läsa och förbereda. Men det är skönt när man är klar och kan lägga det åt sidan.

Nu börjar det verkligen kännas att Alexander är långt borta. Usch vad jag saknar honom!

Nu ska jag ta och äta något
/Tina

Försöker mig på lite GI-inspirerad mat

Vill bara visa min nyttiga lunch som jag åt förut



Avokadoröra på Crisp'n Light. Sen strödde jag pumpakärnor på det. Dricka till fick bli grönt te.

Jag känner mig så hälsosam. Plus att jag inte åt mig proppmätt.
Ikväll ska vi äta thaimat (älskar!!). Grön eller röd curry, kyckling och ris (riset ska jag försöka undvika)! Mums!


Nu är det längdhoppsfinal för damer!
/Tina

Hur påverkar religion oss människor, egentligen?

Nu känns allt med skolan bra. Igår mailade jag och sa ifrån om kursen Att prata med barn. Det känns så skönt att jag tog det beslutet. Nu kan jag ägna all min tid åt de andra två, som förövrigt verkar väldigt intressanta.

Jag tror att religionssociologin kommer bli min favorit. Det är precis det ämnet som jag tycker är intressant med religioner. Hur det påverkar oss, varför det påverkar oss, vad är religion, vilken betydelse har den för männikor, skiljer det sig i olika delar av världen, är religionen bra eller dålig för oss eller både och, måste religonen ha en gud osv.

Visst är det spännande? Jag vet att många som läser min blogg skiter fullständigt i religioner, men ändå, kan ni inte se det spännande i det? Jag ser inte mig själv som religiös och jag tror inte på Gud, däremot är jag påverkad av religioner. Jag tror även att de som kallar sig ateister blir påverkade, jag menar, de har ju en hel del att säga om det allafall. Tex att bibeln är skitsnack, Jesus har aldrig funnits, Abraham ljög, hur fan kan man tro på sånt, Mohammed var en vanlig människa som hittade på att han fick kontakt med Gud, osv. Ni känner igen det. Men om eftersom alla har så mycket åsikter så har det ju alltså påverkat dem. Eller hur?

Hursom. Jag hoppas att jag kommer lära mig massor inom det här området.


Ikväll är det fest och utgång. Jag kanske bara är med på förfesten. Jag ska på bröllop imorgon och jag vill gärna vara utvilad och pigg tills dess. Jag får se hur jag gör. Ska blir kul att träffa Emelie och Lina allafall =)

Nu ska jag se Paradise Hotel som jag spelade in igår. Jag är beroende.
/Tina

För att kunna prata med barn måste man kunna prata engelska

Igår började kursen "att prata med barn: barnperspektiv och barns perspektiv" 7,5hp. Tyvärr så kommer jag nog inte att fortsätta. Problemet är, som vanligt, engelskan. Hitills har jag kunnat glida igenom kurserna utan att behöva läsa de engelska böckerna. Men i den här kursen fungerar inte det. Till nästan varje vecka ska vi ha läst ett kapitel ur Understanding Childhood - An interdisciplinary approach, och sen ska vi skriva en A4 om texten och om vad vi tycker osv. Med min usla förståelse när det gäller engelska så kommer detta gå rakt åt helvete (jag förstår inte ens vad bokens titel betyder). Dessutom ska vi berätta för halva klassen vad vi har skrivit. No way, säger jag bara!

Så antagligen kommer jag bara läsa Religionshistoria C (fördjupningskurs) och Religionsbeteendevetenskap (religionssociologi och religionspsykologi). Dessa är ju full poäng på 30hp så egentligen behöver jag ju inte läsa den andra kursen.

Jag hatar när det blir såhär. Jag känner mig som en jävla idiot, ett dumhuvud utan dess like. Jag blir så fruktansvärt begränsad av det här. Om jag skulle försöka mig på den där engelska boken så skulle det ta flera timmar att översätta 1 sida. Jag har inte tid med det! Jag har ju ca 5 andra böcker att plöja igenom. Skulle jag ge mig på den engelska boken så skulle jag nog även bli smått deprimerad. Fan!

Sorry för det nedstämda inlägget..

/Tina

Jag kände mig som en fattig loppistönt

Nu har han åkt, min älskade. Jag saknar honom redan. Jag är så van vid att ha honom vid min sida jämt. Allafall under sommaren nu. Vi sov bara ifrån varandra en eller två nätter! Galet bra! Men nu är han långt borta.

Till min stora gädje var middagen igår jättemysig. Det var bara jag och Alexander där så det var skönt. När vi är "alla" så är vi så himla många, när det bara är vi så får man tillfälle att prata mer med Maria och Stefan. Annars sitter jag mest tyst, jag är ju inte översocialdirekt i stora sällskap direkt. Men självklart älskar jag hans syskon + respektive.

Jag skjutsade Alexander till hans pappa imorse vid 7.20, de ville komma iväg tidigt med flyttlasset. Efter det åkte jag till himpa där mamma och pappa stod och sålde på loppisen. Först när jag kom dit ville jag bara vända och åka hem. Det kännes så pinsamt och patetiskt att befinna sig där sådär tidigt och att faktiskt vara en av "dem". Det positiva var att vi sålde, vi var inte där för att handla. När mamma och pappa kom dit vid 5.30 var det massor av folk redan. Helt sjukt! Och när jag kom dit var det proppat med folk. Allt eftersom tiden gick blev det roligare och roligare. Det var faktiskt riktigt trevligt! Trot eller ej.. Haha! Alla typer av människor var där och det hade jag aldrig trott. Vissa fördomar har man ju liksom. Menmen, vi ska nog åka dit igen. Vi blev inte av med allt. Desutom ska vi nog kunna hitta lite nytt skit här hemma som man kan sälja.

Själv gjorde jag ett fynd idag. Jag köpte en jättesnygg ring för fem kronor! Sanslöst billigt!


Nu ska jag se en dokumentär som jag spelade in förut. Jag älskar dokumentärer! Jag prioriterar dokumentärer före allt annat, nästan. Vissa serier går före, men de är fåräknade!

Måste fixa till sidan med. Den pajjade ju totalt. Får bli imorrn.
/Tina


avskedsmiddag

Idag har jag varit med Emelie och Bella. Vi käkade taccos. Lika gott som vanligt.

Nu har vi kommit fram till den kvällen jag inte ville skulle komma. Ikväll är det sista kvällen med Alexander på väldigt länge. Kanske en hel månad! Alexander flyttar till Svalöv (typ Helsingborg) imorrn. Jag vill inte, jag vill inte. Trots att jag gärna skulle binda fast honom här hemma så är jag väldigt glad för hans skull och stolt flickvän att han kom in på Fridhem. Det är även bra att vi vänjer oss vid distansförhållende eftersom det antagligen kommer vara såhär minst 5 år framöver. suck! Det är ju så tråkigt!

Hursom.. Ikväll ska vi på middag hemma hos Alexanders mamma. Det ska bli nån slags avskedsmiddag. Jag har lite blandade känslor inför middagen. På ett sätt är det ju kul att träffa hans mamma och syskon, men å andra sidan gillar jag inte att vi gör det till en grej (även om det förstås är en stor grej). Men det hela blir så mycket mer dramatiskt på något vis. Jag hade hellre bara legat och tittat på film. Jag är kluven.

/Tina

ursäkta röran, jag bygger om

Det har blivit lite knäppt här nu.. Ska inte se ut så som det ser ut nu. Jag satt och lekte lite med html-koderna men jag märkte inte några förändringar. Sidan hade hängt sig och nu är allt borta! Jag vet inte om jag orkar fixa till det nu heller. Ni får stå ut ett tag kära läsare.

Hjärta på tråd

Jag har blivit helt förälskad i den här växten

Hjärta på tråd


Jag har gjort dessa arrangemang här hemma






Jag tycker den är så himla söt. Desutom är den enkel att sköta. Perfekt för små arrangemang. När jag flyttar hemifrån kommer jag ha såna överallt.. hehe!




Igår var hela familjen, och Alexander förstås, på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Jag och Alex hade ju tänkt åka dit själva men sen så ville mamma och pappa att vi skulle göra något hela familjen, så då blev det att åka dit. Vi hade jättemysigt och roligt. Vi såg Sea Monsters 3D på Cosmonova, riktigt häftig.





Vilket konstigt väder det är ute alltså. Det värsta är blåsten, den hatar jag mer än allt. Förbannade "sommarväder!"

/Tina

Tänk vad en liten tygbit kan bli

Titta vilket fint kuddfodral jag har sytt! Jag hittade en bit tyg på fyndet på ikea och jag tyckte det var så jäkla snyggt!
Eller hur?





/Tina


En tripp till stockholm

Igår åkte jag och älsklingen till hufvudstden för en liten shoppingtur. Vi hade jättemysigt och vi var borta hela dagen. Vi tog det lugnt, ingen stress. Vi hade tänkt åka till naturhistoriska riksmuseet, men vi hann inte. Detta betyder ju då att vi måste åka upp snart igen och då kanske man kan klämma in lite Grönalund på kvällen, hihi.

Detta blev mina inköp:

2 linnen på Topshop, ett vitt och ett blått.


Armband + örhängen från Antkt, gammalt och nytt


Armband från Ur & Penn


Ett pennfodral och två pennor från Ordning & Reda


Bikiniöverdel, Björn Borg, på MQ, endast 29 kr!!!


Ville så gärna köpa en DKNY plånbok men den kostade 995 och det har jag inte råd med just nu, suck! Den var så snygg! Men jag är nöjd ändå. Alexander köpte diesel-jeans och en t-shirt på Topman, jättesnyggt.

Vi såg två kändisar med, hehe. Amanda Jensen och Veronica Maggio.



Idag vet jag inte vad jag ska göra. Vädret är ju, rent ut sagt, skit! Hatar det! Finns inte så mycket att göra när vädet är såhär. Menmen, vi hittar väl på nått.

/Tina

ojdå..

Råkade visst publicera förra inlägget innan jag var klar.. Här kommer mer bilder..











Det där var bilderna från skärgården. Nu kommer bilderna från Öland.



























Det var vår semster det! Jag är helnöjd!

/Tina

Semster

Nu är jag hemma. Vi kom hem i torsdags efter nästan en veckas semester i skärgården och på Öland. Veckan var helt underbar. Bara jag och Alexander. Vi hade världens bästa väder och campingen på Öland var jättebra. Vi bodde i Köpingsvik så det var nära in till Borgholm. Det kunde inte bli bättre.