trött, tröttare, tröttast

Det är jag idag. Jag kunde inte somna inatt. Det var precis som när jag skulle åka till Kalmar, att jag låg vaken tills jag hörde mammas väckarklocka. Inatt (imorse) somnade jag runt 6.. klockan ringde 9. Jag ställde då om klockan till 10 men vet inte om det hjälpte. Hursom så är jag väldigt trött nu, och irriterad. Jag har aldrig haft sömnsvårigheter innan, fattar inte vad som händer. Först tänkte jag skita i att gå upp så jag kunde sova ut, men då kom jag på att jag inte kommer kunna somna ikväll sen istället. Jag gick upp 10.15 och jag får genomlida dagen som en zombie. Får sova på campusbussen sen.

Helgen hos Linnea var jättemysig. Vi åt tacos och drack vin, ganska mycket vin (tänk på det när ni ser bilderna, haha). Vi hamnade på två krogar, en som var belägen i en skyskrapa och en som såg ut som en lada. Vi hade jätetrevlig, jag, Linnea och Johan. I söndags tog jag bussen hem vid 17.

I fredags var ju Alexander hemma, vi såg let's dance finalen. Tyvärr hejjade jag på Laila. Känns skönt att det bara är en vecka kvar tills han kommer hem igen. Eller inte ens en vecka, han kommer i helgen. ♥










Som sagt, en del vin.
Nu måste jag ta bort mitt sönderfallna nagellack. Sen sminka mig. Sen äta.


/Tina

Bilder

Klockan kom idag, och ett armband som jag fick på köpet :) Visar även bild på kavajen som jag köpte igår.




/Tina

en gång i tiden var jag lika bra på datorer som lisbeth salander

Nej nu ljög jag. Men jag var riktit bra på photoshop ett tag. Tyvärr glömmer man ju så jäkla fort. Jag hittade dessa i datorn. Tror jag gjorde dem när jag gick i tvåan/trean nån gång, trean tror jag. Bilden på mig och Alex är tagen innan vi blev ihop. När bilden togs var han lyckligt ovetande om vad som komma skall. Jag såklart hade siktet redan inställt på att det skulle bli han och jag. Och titta nu hur det blev, snart 3 år av lycka ♥. När jag tittar på bilderna så saknar jag Rebecka (hon med pilotbrillorna), vi hade så jäkla roligt ihop!









Jag har ingen aning om hur jag gjorde. Känns trist att man glömmer så mycket. Men det är nog bara googla lite så hittar man sidor med beskrivningar.

Dags att göra lite nytta.

/Tina

nya frisyren

Jag hade missförsått det hela. Det var Marie som skulle klippa mig, inte Cissi, haha. Menmen, det var ju så jag ville från början så mig gjorde det inget. Jag blev nöjd med håret. Vi klippte upp det lite mer än vanligt fast jag tror inte att ni skulle märka någon skillnad. Jag ser den allafall, och jag trivs. Just nu är det lockigt så jag vet inte hur det känns när det är rakt, antaglien kommer det kännas bra då med.

Efter vi varit hos frisören åkte vi till Maxi där jag köpte en ny kavaj från Lindex, en randig. Vitt och blått (tror jag, kan vara svart med, hehe). Riktigt snyggt måste jag säga!


Några egobilder på min nya frisyr



Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket och sen gå och lägga mig. Ska nog lyssna lite på min ljudbok innan jag somnar. Just nu lyssnar jag på "låt den rätte komma in". Det är riktigt bra, lite vidrig emellanåt, men ändå otroligt bra. En annorlunda bok. Har lyssnat på hälften så jag har ca 7 timmar kvar. Alltså ni som aldrig har lyssnat på ljudbok har verkligen missat en stor njutning i livet, bara så ni vet! :)


/Tina

Jag ska klippa mig idag

Idag är jag på bättre humör, tack o lov!

Igår fick jag ryck och ringde frissan. Ja ni läste rätt, JAG ringde, det är nog första gången jag ringer dit. Annars brukar jag gå in och boka tid eller så ringer mamma, haha. Men igår ringde jag. Stolt över mig själv. Mamma ska dit och slinga sig vid 16.00 och då tänkte jag att Marie kunde klippa mig medan mammas färg sitter i. Tyvärr hade hon ingen tid då. Dock hade en annan tjej, Cissi, tid vid 15.30, så då ska jag dit. Ska bli skönt att få sitta och bli ompysslad lite.

Funderar på hur jag ska klippa. Som vanligt antar jag, men det vore kul att klippa upp det ännu mer. Marie tror inte att det skulle bli så bra i mitt hår. Men jag vet inte, ska höra med Cissi vad hon tycker. Cissi har slingat mitt hår några gånger och hon är jätteduktigt så jag litar på att hon kan ge något bra förslag.


Jag ska nog byta gardiner här i köket idag. De vi har nu är vita med typ bruna prickar, ser nästan ut som kaffebönor. Skulle vara skönt att få lite mer vår i köket så jag ska nog sätta upp de rosa istället. Eftersom jag är mestadels i köket så vore det skönt att få lite vårfint här. Eller hur?

Haha, jag gjorde ett quiz på FB, "who would be your celebrity boyfriend?" och gissa vem det blev, Brad Pitt! Sug på den du, Angelina! Hehe!

Just det. Lördag - söndag ska jag till Linnéa i Västerås ♥ Ska bli mys! Och imorrn kommer älsklingen hem!!! Han fick reda på det i veckan :) Ni anar inte hur mycket en natt kan göra. I ett distansförhållande är det de små sakerna som räknas ♥ LOVE!


Nej nu ska jag väl ta tag i det där med gardinerna. Ta fram strykbrädan först och främst.


/Tina

tröst

Klickade precis hem denna coola klocka från cocoo.se. Jag har kollat på den flera gånger, men den har varit slut ett tag. Men idag fanns den så jag slog till. Vi fick ju faktiskt studiebidraget idag. Plus att jag ser det som tröst till mig själv nu när jag är nere. Jag hoppas färgen är som den är på bilden.



/Tina

onsdag, deprimerande onsdag

Nu är hemtentan helt klar. Jag väntar nog med att skicka in den ifall jag kommer på något mer viktigt. Jag har ju fram till fredag natt på mig. Kanske borde läsa lite till uppsatsen nu.. =/ Eller nej, jag är värd att ta ledigt resten av dagen nu när tentan är klar.

Är det tråkigt att läsa om mina studier?
Det är ju det enda jag skriver om, eftersom det är det enda jag gör och kan. Skolan är mitt liv, tjoho! Det roligaste livet en 21 (snart 22) åring kan ha. Eller inte. Jag är så trött på skiten. Inte på att lära mig utan bara på hur livet ser ut. Inte alls som jag vill ha det. "Mitt liv" kommer ju inte börja förns jag är 30. En självklar och okej tanke för många, men för mig känns det skit skit skit. Jag tänker på detta varje dag och jag blir så ledsen. Det är så mycket jag vill men som inte går. Det är så mycket jag önskar som inte går att genomföra. Jag hatar det. Hatar.


/Tina

tystnad är okej

Seminariet idag gick bra men det var ganska tråkigt. Både detta seminarium och det förra kändes så överflödigt och utdraget. Man frågar sig själv, vad har jag lärt mig här egentligen? Jag sa inte ett enda ord på hela seminariet. Eftersom jag var där och det bara är närvaro och deltagande i grupparbetet som räknas, så gjorde inte det något att jag stod där knäpptyst. Skönt.

Nu börjar Den rätte för Rosing och sen efter det är det ju DHW och Christine (som om nån hade missat det liksom). Tänkte faktisk göra popcorn till DHW, mysa lite för mig själv. På tal om tv. Jag såg halva avsnittet av BB igår kväll, jag lyckades hålla mig vaken tills det började, men inte så mycket mer än så.. hehe.

Imorgon ska jag skriva klart hemtentan, bara ett ord kvar att förklara!


Nu, dags för tv..

/Tina

bb

Jag är en av de få människor som inte följde Big Brother när det sändes för flera år sedan. Nu, till min stora glädje, sänder tv400 repriserna från 2003. Det är det året som Linda Rosing är med. Jag såg ett avsnitt och nu är jag fast. Attans. Det hade jag verkligen inte tänkt, speciellt när det sänds mellan ca.23 till ca.01 (två avsnitt). Jag borde ju sova då. Menmen, nu är det som det är och jag njuter av att se patetiska människor göra bort sig i tv. Speciellt nu när Linda har blivit så känd. Det är kul att se hur hon var innan.

Får se om jag orkar hålla mig vaken tills det börjar ikväll. Det är ju inget att se på tv på måndagar, bara familjen annorlunda som jag tycker är så himla bra. Förutom det så är det bara skit. Tror nog jag kommer somna tidigt och missa BB, menmen så är det.


Ska nog ta nått att äta nu..

/Tina


måndag

God eftermiddag

Idag har jag genomför min första intervju. H*n kom hit vid 11 och åkte hem runt halv ett. Intervjun gick strålande och jag har redan hunnit transkribera det. Så nu är det bara två, eventuellt tre, stycken kvar. Känns väldigt skönt att faktiskt ha kommit igång.

Imorgon är det litteraturseminarium i andra kursen. Vi ska prata om normbrott och vår grupp har valt Mia & Klara, samt Hassan. Kommer nog bli bra, känner mig dock inte så förberedd som jag hade önskat. Jag vet inte heller vilken tid vi bestämde att ses i gruppen. Vi nämnde det bara kort utan att bestämma. Tror jag allafall, haha. Aja, jag har mailat en tjej och smsat Nisse, så jag hoppas nån av dem svarar. Så, nog om skolan.


Vart fan tog våren vägen då? Här ute hos mig ser det ut som januari. Hoppas snön smälter bort snart. Det verkar som att det håller på att bli varmare, gatorna är i allafall fria från snö. Det går åt rätt håll så att säga.

Matchen igår var jättebra!! För er som inte vet så vann Sverige, och de tog sig då vidare till EM. Himmelstalundshallen var fullsatt, jättekul =D


/Tina



JAG SAKNAR MIN ALEXANDER


Sverige vs. Montenegro

Igår och idag har det varit fixardagar här hemma. Vi har styrt och ställt. Det kommer nog bli bra när det är klart.

Såg ni Robinson igår? Tyckte det var rätt okej, förutom när hon dödade ödlan. Så himla onödig alltså. Stackars djur. Det var ju inte lika vackert som det brukar vara i Robinson. På sätt och vis gillade jag att det var äckligt och förjävligt. Det bli ju mer ett överlevnadsprogram då, men å andra sidan gillar jag att se de vita stränderna. Det är så lätt att drömma sig bort då. Vad tyckte ni?


I eftermiddag ska jag, mamma, Robin och mormor på handbollsmatchen som är i himmelstalund. Det är Sverige och Montenegro som möts. Ska bli väldigt roligt!


/Tina

vakter, människor som inte kom in på polishögskolan?

Igår berättade Robin att festen de var på i onsdags tydligen hade varit rätt tråkigt. Han berättade även att vakterna hade brukat övervåld mot många av hans kompisar. En tjej hade blivit utslängd för att hon höll i en dricka som inte fick vara i lokalen. Varför inte bara ta drickan? En kille hade blivit nedsläpad i en källare där de hade brottat ner honom och satt på handfängsel.  Anledningen var att han hade ifrågasatt vakten. Killen var varken odräglig eller för onykter. Sen när får vakter agera poliser? Sånt här gör mig så jävla arg. Män som vill visa sig starka och kunna utöva sin makt på unga killar. Fy fan. Bli militär eller arbeta på nått annat arbete där det går ut på att skrika och trycka ner andra. En gymnasiefest är ingen tillställning där det går ut på att utöva sin makt. Skäms.


/Tina


Jag tog en paus i skrivandet och fotade dessa





/Tina

Fredag

God morgon!


Jag har precis avnjutit en god frukost med NT. Efter det har jag hunnit med att läsa lite bloggar. Inte illa.

Idag måste jag skriva mer på hemtentan. Det vore så skönt att bli av med den. Igår skrev jag kanske 10-15 rader, alltid nått men på tok för lite. Tentan går ut på att förklara 5 ord och sätta in dem i varsitt exempel. Hela tentan får max vara 3 sidor så det är ingen stor uppgift egentligen. Det som tar tid är att hitta all fakta i böckerna. Menmen, idag ska det bli gjort. Lite av det allafall.


Jag börjar få ångest över en grej. Igår fick jag ett brev om att jag har fått en tid hos tandläkaren. Tyvärr inträffar det samtidigt som ett informationsmöte i skolan. Antagligen måste jag avboka tandläkartiden. Jag har redan ont i magen för när den dagen kommer då jag måste ta tag i det. Jag hatar verkligen att ringa till människor jag inte känner. Det är nog det värsta jag vet. Eller att ringa människor som jag aldrig ringt till tidigare. Usch, ni anar inte vilken ångest detta ger mig. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag skita i mötet och gå till tandläkaren ist. Allt för att slippa ringa.


Nu ska jag ta tag i tentan som jag lovat mig själv.

/Tina

Alexander 'Alex' de Large



Suspensoaren är pricken över i:t, haha. Så jäkla fult alltså.
Tyvärr ser Robin alldeles för snäll ut för att vara Alex de Large, tycker jag.

/Tina


härligt med soooool

Idag har jag varit ute och fyllt på med vitaminer. Med ljudbok i öronen gick jag en promenad på 30 minuter och det var så skönt! Uppförsbackar och nedförsbackar. Lika bra att passa på, man vet aldrig när solen kan försvinna och regnet öser ner. 

I eftermiddag kommer Robins kompisar hit och då ska jag hjälpa dem att fixa sig innan Hagafesten som är ikväll. Det ska tydligen vara film-tema och Robin och co ska vara han i "a clockwork orange", ni vet han med lösögonfransar som våldtar kvinnor. Jag har bara sett filmen en gång och det var typ, hmm, 5 år sen och då fattade jag ingenting av filmen har jag för mig. Men allafall, de ska klä ut sig till honom och jag ska hjälpa till. Bild kommer!

Skulle behöva börja på hemtentan idag men tror inte jag hinner det. Suck, det får bli imorrn ist. Jag har allafall skickat iväg min disposition i uppsatsen till handledaren idag, hoppas den ser någorlunda okej ut.


coolt med dubbelexponering, eller hur?



Aja, ska väl ta och äta något nu. Vet inte vad bara..

/Tina

tisdag är den bästa tvkvällen

Jag sitter och tittar på den rätta för Rosing. Kul att det har tagit med han Ejjan, en modell från Norrköping. Jag har aldrig pratat med honom men eftersom vi bor i samma stad så har jag ju sätt honom flera gånger. Kul att Norrköping sätts på kartan, hehe.


I dag har dagen känts piss alltså. Det var nog bra att det var just tisdag idag. Blev glad när jag träffade Nisse och Brankica, det behövde jag. För en gångs skull var det roligt att åka till skolan.


Sitter även nu och dricker ett alldeles för starkt te. Inte så gott, men jag tänker att det är extra nyttigt när det är starkt så det får gå ner ändå.


Nu är reklamen slut..

/Tina


ååååååå

Jag måste bara avreagera mig lite. Jag är så himla irriterad på vår studievägledare just nu. För det första så svarar han inte på mina mail, har skickat tre stycken varav det första i januari. Brankica har fått svar så där har de nu en dialog *vågen*. Och hans svar är så himla dåligt skrivna så vi fattar ingenting. Otydliga. Det står en sak på hemsidan och så säger han något annat. DET är frustrerande. Ni anar inte.

Vi vill ta en filosofie kandidatexamen i religionsvetenskap. På hemsidan står det att vi ska läsa religionsvetenskap A 30hp (fösta terminen) och sen 60hp i religionsvetenskap, varav 15 av dessa ska vara uppsatskurs. Sen kan vi läsa 90hp i andra ämnen och det är så vi vill göra. Men då säger han att det blir mycket pappersarbete. Wtf? För vem? För honom? Vad har det med mina/våra studier att göra. Ååå jag är så irriterad.

Jag som precis äntligen har bestämt mig för vad jag vill läsa i höst. Jag vill läsa beteendevetenskaplig grundkurs 60hp och då få in det i programmet. Men nu vettefan hur det blir. Pappersarbetet kanske sätter stopp? =/


Nu måste jag börja sminka mig. Ska åka vid 12.30 till stan och sen vidare till Linköping.

/Tina

måndag

Idag har jag bara varit hemma hela dagen. Vi skulle ha tränat idag men redan igårkväll fick jag ont i halsen så det blev en promenad runt kvarteret istället. Usch det är så jobbigt att ha ont i halsen.

Orkar inte skriva mer. Blev ett onödigt inlägg det här.

/Tina

Bilder



Från igårkväll






Idag när vi var på dop



/Tina


åh gud så bra filmen var igår!

Eftersom vi älskar böckerna kunde vi ju inget annat än att älska filmen. Det var bland det bästa jag sett på länge! Nu längtar jag massor till film nummer två kommer. Jag funderar på att lyssna på den igen (flickan som lekte med elden) när jag har lyssnat klart på Åse som jag lyssnar på nu. Men jag vet inte, får se hur det blir med det.

Ikväll har jag och älsklingen myskväll här hemma. Vi har hela huset för oss själva så vi håller just nu på att laga mat. Kycklingen står i ugnen och vinglasen står framme. Till efterrätt blir det citronglass och lakritssås! Senare ska vi självklart se på finalen i melodifestivalen. Till det blir det chips och dipp, mumsigt!







Vem vill ni ska vinna finalen ikväll??

/Tina

fredag med älsklingen

Vi ska på bio ikväll allafall. Alexander kom hem redan igår. Hans prov blev på torsdagen som vi trodde från början. Så ikväll blir det "Män som hatar kvinnor" =)

/Tina

fika på stan

Idag var jag inne i stan och fikade med Kristina. Lika trevligt som vanligt!

På fredag tänkte jag och Alexander gå på bio och se "Män som hatar kvinnor". Som vi har längtat! Jag var och hämtade ut biljetterna och när jag kom hem och pratade med Alex i telefonen berättade han att han kanske inte hinner hem till 21 på fredag. Han är nämligen och söker i Sthlm och eftersom han gick vidare(!!!!) ska han spela upp igen men det hamnade på fredagen, vi trodde att detta skulle ske imorgon. Men vi hoppas att han bli klar så att han hinner med ett tåg hem till 21. Får försöka sälja biljetterna annars, det löser sig!

Igår struntade jag i att åka till skolan. Vi hade grupparbete på morgonen vid 9 och vi blev klara så pass tidigt så att jag hann åka hem imellan. Men inte fasen orkade jag åka in till stan igen vid 14 för att åka vidare till linköping. Känner mig ju iofs jäkligt lat när jag stuntar i att åka in till min enda två timmars föreläsning som jag har i veckan. Menmen, jag fick mycket gjort här hemma så det var nog bra ändå ;) läste massa!


Nu ska jag fortsätta se efterlyst.. är så himla trött.. kommer nog somna tidigt idag.
/Tina

lycka

Ni anar inte hur jävla glad jag blev när jag klev in i en affär i Kalmar och hittade den här t-shirten. Jag har kollat på den länge men har bara trott att jag kan få tag i den via nätet (i storstäderna förstår jag ju att den borde finnas, men i lilla Norrköping har jag inte sett den). Jag har inte vågat beställa på nätet pga att modellerna har sett konstiga ut. Inte ett dugg figursydda, som jag gärna vill ha. Men lyckan blev oändlig när jag hittade den i lördags.



/Tina

måndag, ny vecka

Då var en helg i Kalmar över. Vi har haft jätteroligt, jag och Emelie. På fredagen gjorde vi tacos, kollade på en lägenhet (Emelie och Danne) och på kvällen såg vi på Lets dance med deras kompisar Jocke, Oscar och Madde. På lördagen gick vi på stan några timmar. Jag köpte en t-shirt (sååå snygg) och nya jeans =). På kvällen gick på inflyttningsfest hos tre tjejer. En riktig organiserad fest med massa tilltugg och många trevliga människor på liten yta. Det var proppat med folk och vi 23 gick Emelie och jag hem. Man kan säga att jg har varit på min första riktiga studentfest, haha. Det tog bara 2 år.. =P. Söndagen trodde vi skulle bestå av tv-tittande men eftersom vi gick hem tidigt från festen blev vi lite rastlösa och gick ner på stan. Väl där mötte vi upp Danne och senare Jocke. Vi käkade kebabtallrik som var supergod! 16.30 gick min buss hem. Fyra timmars lång resa. Ljudboken var min räddning.


Jocke, Madde och Oscar i Emelies rum


Jocke, Madde och Oscar


Jocke och Emelie


Oscar och Danne på festen


Oscar, G och Emelie


Jag och Emelie


Jag och Danne (hittade bilden på facebook, haha)


Jag




Idag ska jag in och träffa Emma. Ska bli väldans kul! =)
Nu måste jag göra mig iordning och äta mat.

/Tina

wohoo

Idag åker jag till Emelie i Kalmar! Jag ska stanna där tills söndag och vi ska ha så himla mysigt. Kameran hänger naturligtvis med.

Usch, jag sov typ 3-4 timmar inatt.. känner mig helt död. Det värsta som finns är när man inte kan sova. Det konstiga var att jag somnade men vaknade och kunde inte somna om. Suck.

Nu måste jag gör mig i ordning.

/Tina

att skriva en c-uppsats

Det är roligt men en aning stressande. Jag vet faktiskt inte exakt när jag ska vara klar. Bra där Tina.

tisdag

Senaste dagarna känns det som att jag har varit rätt upptagen. Det är inte likt mig.

I fredags träffade jag ju Emelie. I lördags träffade jag Cecilia (Emelies storesyster). Hon har flyttat till en egen lägenhet så det var väldigt kul att få se den. Vitt och fräsht men ganska litet. Jag var där i flera timmar och vi åt kladdkaka och pratade massa strunt! =) På kvällen var vi ute hos morbror där vi åt tacos, trevligt!

Melodifetivalen var ju skit i lördags. Sorgligt. I söndags träffade jag Linnea som var hemma i Norrköping. Vi gick till bagarstugan, är så himla mysigt där! Louise Hoffsten kom fram och pratade med oss. Hon frågade om vi visste någon restaurang som hade öppet på söndagar. Vi satt som två frågetecken och sa att vi tyvärr inte hade en aning.

Igår fick jag lite viktiga saker uträttade. Jag var och lämnade mitt cv i några affärer, tänker inte skriva vilka. Kan ni tänka er. Jag var i stan 3 dagar i rad och idag ska jag iväg igen (föreläsning). Detta är inte likt mig alls, haha.


Menmen, har inte så mycket mer att säga! Jo, ikväll är det ju DHW och Christine!!


/Tina