Helgen i bilder


Linne som jag köpte på H&M,  muggar köpta på TIGER 
Alexander och jag tog ett glas vin innan vi gick till en italiensk restaurang, mysigt!




Jag fick ett linne från MQ och en berlock till mitt Thomas Sabo armband. Jag fick välja vilken jag ville :) Sen bjöd Alex mig på restaurangen! Jag har världens bästa pojkvän ♥ som jag älskar så mycket!



/Tina

Han är så söt

Idag har jag legat ute i solen i 3 timmar. Såå skönt. Tänk om man kunde bo i ett land där det var varmt nästan jämt. Det är en dröm jag har. Hursom.. timmarna gick rätt fort. Jag käkade glass och lyssnade på ljudbok. Förtillfället lyssnar jag om "flickan som lekte med elden" =) Stieg Larsson är ju så himla bra! Det är massor i boken som jag har glömt bort så det är inte alls långtråkigt som jag trodde att det kunde bli.

Åh igår tittade jag, mamma och pappa på nya Wallander! Mamma hade förhandsbokat den! Filmen var lika bra som alla de andra faktiskt. Så se den om ni får möjlighet.

Som ni såg i tidigare inlägg så firar ju jag och Alexander 3 år idag! ♥ Dock så har vi inte pratat med varandra än, haha.. Vi är lite konstiga sådär.. men vi brukar alltid, av nån konstig anledning, prata med varandra på kvällen, så jag antar att det blir så idag med. Årsdagen kommer firas i Malmö eller Lund, får se vart Alexander bokar bord nånstans. Vi ska äta på nån restaurang och det kommer bli så himla mysigt. Vet inte heller om det blir imorgonkväll eller lördagkväll. Känns lite ovant för att vara mig. Jag brukar altid vilja ha koll på allt in i minsta detalj. Menmen, som sagt imorgon 06.35 går tåget mot Lund. Därefter ska jag åka pågatåg och buss. Är framme i svalöv 11.15.







Fångade två söta bilder på min älskade Bosse.



/Tina

21/5








/Tina


...


Tröjan jag köpte idag. Visst är den söt?



Det blev ingen fotboll. Orkade inte. Just nu är det soligt så jag hade ju inte behövt oroa mig för regn allafall. Menmen. Ska strax se äckelmänniskorna i Rent Hus tror jag, eller Cold Case.. eller så lägger jag mig i sängen och lyssnar på ljudbok. Gud vilken beslutsångest jag ska ha över allt jag gör.. haha! En sak vet jag allafall och det är att jag ska dricka té.


/Tina

folk blir som galna

Gud så dålig jag är på att uppdatera. Jag skyller på att jag har så himla mycket att göra. Nu är det bara inlämning av hemtentan och C-uppsatsen, minikonferens och opponering kvar. Opponeringen är flyttat till 8 juni stället för femte. Några dagar extra skadar inte!

Idag var jag och mamma på Maxi när massa nya butiker öppnade. Herregud så mycket folk det var. Hade alla tagit ledigt just idag eller? Det var jättelånga köer till både H&M och Lindex. Det var helt sjukt hur folk sprang in till affärerna när de öppnade. Själv hittade jag en söt top på Lindex (kan visa sen) och födelsedagspresent till Alexander. Innan vi åkte vidare till coop åt vi kebabsallad i en av restaurangerna som finns där. Gott!

Vet inte om jag ska följa med på fotboll senare. Är ju stor risk att det blir regn. Orka stå där i regnet och frysa. Men ja, det är ändå rätt så kul at se Robin spela, speciellt som idag, när han spelar på topp (forward eller vad det nu heter). Får väl se hur jag gör.


/Tina

Klart jag hejjar på Sverige även om jag inte gillar låten speciellt mycket

Igår var jag inne i Linköping och träffade Maria, Victoria och Brankii =) Vi hade jättetrevligt! Vi var och fika på ett ställe som heter Belvederen. Det är ett slags utsiktstorn som gjorts om till café, supermysigt att kunna se ut över hela Linköping när man fikar!

Ikväll är det ju ESC! Jag hejjar på Sverige, Azerbadjan och Norge. Jenny, Mats, Moa och Oliver kommer hit ikväll för att titta. Vi ska äta tacotårta och chips! Tidigare idag var jag och mamma på trädgårdsmässan på färgargården. Tur, eller synd, beror på hur man ser det, så har jag inte en egen trädgård. Hade jag haft det så hade flera hundralappar gått åt idag. Köpandet fick mamma står för, det är ju trots allt hennes trädgård. Och pappas såklart.

Aja, har inte så mycket mer att skriva.. ska nog ta en kopp kaffe nu..
/Tina


Har ni saknat mig?

Igår satt jag vid datorn hela dagen så jag hade inget att skriva. Samma sak idag, förutom den stora förändringen att jag spendera flera minuter på att skriva på engelska. Jag ni läste rätt. Tina skrev på eneglska. Det är mitt abstract som ska sitta först i uppsatsen. Jag kommer ha en sammanfattning på svenska och ett abstract på engelska. Dock vet jag inte hur bra det blev. Alexander och Robin har fått läsa det, men jag har inte fått Alexanders kommentarer än. Båda två tyckte att det var rätt bra allafall. Det ni! Antagligen kommer jag ändra sammanfattningen på svenska några gånger till så mitt abstract kommer ju då också att ändras.

Ikväll är det melodifestival igen. Åh vad jag tycker att det är kul. Vi ska äta brie, kex, morötter, gurka och dipp till låtarna.. Mmm!

GUD VAD JAG SAKNAR ALEXANDER!! FY F*N FÖR DISTANSFÖRHÅLLANDE IBLAND!! Påtal om Alex så åker han till Berlin imorrn med hans klass.. Jag har aldrig varit i Berlin, skulle va kul att åka dit.. Hoppas de får kul och att han får se det som finns kvar av muren =) Och en sak till... Min älskling är bäst!!! ♥ Han har kommit in på musikhögskolan i Malmö, och nu även musikhögskolan i Göteborg! Det är riktigt bra ska ni veta.. Jag är så stolt över karln!!


Nu ska jag göra lite nytta..
/Tina

tisdag, melodifestivalstisdag

Sitter just nu och läser lite bloggar och kollar mina mailar (säger man så, mail i plural??). Allafall, idag ska jag till US på föreläsning. Idag skulle vi vara i nån annan föreläsningssal, kommer gå vilse där inne, det är ju så stort.. menmen, jag och Brankica ska ses en timme tidigare så att vi kan ha tid att gå vilse, hehe!

Ikväll får vi se om Sverige tar sig till final. Jag är osäker faktiskt. Jag är en av de få som inte gillar vår låt.. det ska bli spännande och se hur det går. Det tråkiga är att det är mitt i DHW och Christine, fan ta mig om jag glömmer spela in det!

Idag fyller Oliver 5 år! Hurra Hurra!



Aja, nu måste jag sminka mig och föna håret..
/Tina

Bosse



Bosse vill gärna vara med när man äter mat. Om jag läser tidingen så ska han självklart ligga på den. Dock måste jag vara uppmärksam, tittar jag bort så är han där direkt. Här försöker han stjäla mitt vatten.

/Tina

Bara plugg idag

Jag har inte så mycket att dela med mig av idag. Jag skriver på uppsatsen. Har suttit och fixat med alla referatmarkörer, samt skrivit in titlar på alla forskare första gången de nämns.. ni vet "enligt X, professor i religionspsykologi vid Uppsala universitet, så...". Jag hade inte med det på alla, men nu är det fixat!

Så som sagt, gör inte så mycket annat idag. Har inget mer att skriva så jag sätter punkt här.

/Tina

Han är tre veckor yngre

Idag fyller Alexander år!!!!! Hurra Hurra Hurra!!!! Känns så himla trist att inte kunna vara med varandra idag. Vi ska fira varandra om två veckor när jag ska åka ner och hälsa på honom i Skåne.. Hoppas tiden går fort!


Som ni ser har jag bytt header och bakgrund igen. Jag tröttnar ju så fort..




puss på världens bästa och finaste födelsedagsbarn
♥♥♥


/Tina

Två riktigt roliga klipp

 



...

Okej, jag slog upp kågeröd på hitta.se och det tillhör tydligen Svalöv. Problemet löst! ;)

Guten morgen

Allt bra? Robin hade kompisar här igårkväll så jag kunde inte somna förs typ 00.30 och när jag väl hade somnat började nån spela gitarr och sjunga till. Va fan, jag ligger och sover!! Så det var ju bara vänta till till den skönsjungande slutade och gick hem vid 1.15. Suck. Det är så jobbigt när man inte får sova.



Haha, på tal om nått annat. Jag vet ju att det är människor från turkiet som läser min blogg, men att det utgör 5,88 % visste jag inte =) Titta här:



Jag kan nu även se varifån vilka städer människor kommer som läser bloggen! Kul tycker jag! Vet dock inte ifall det fungerar.. Dels visar statistiken lite fel när jag tittar unika besökare osv.. inte för att det spelar någon roll, menmen. Sen så kan jag inte se kära lilla Svalöv i listan.. (vet ju att Alex läser). Men det kanske går efter vart ip-adressens upphovsman är registrerad. Aja, jag vet inte. Kul är det allafall.




Nu ska jag ta lite mer kaffe..


/Tina


Tina tipsar

Tänkte visa två jättegoda téer från Friggs. Båda är ekologiska och kravmärkta :) Lite dyrare än vanliga tépåsar, men det är de värda. De har mer smak tycker jag.

Det gula heter "Sweet Citrus - Ekologiskt Rroiboste med citrus, äpple & ingefära"
Det röd/lila heter "Berry Rosehip - Ekologiskt örtte med hibiskus, nypon & bär"


Om ni aldrig har provat hibiskusté så rekommenderar jag er att prova. Vi smakde det första gången i Egypten och det har en speciell smak vill jag lova. När man vänjer sig är det riktigt gott!



/Tina

Bara för att jag är bra

Handledningen gick bra idag. Jag är så glad! Självklart var inte allt bra, det är ju några veckor kvar så helt bra ska det ju inte vara i det här läget. Vi tog bort "källdiskussion" och "disposition", de var överflödiga och behövde inte vara med. Vissa saker tar man med bara för att "alla andra har med det" och så ska man tydligen inte tänka, haha. Dessa rubriker tillförde ingenting i min uppsats. Där ser man. I övrigt var det bra. Jag ska lägga till mer under teorier bl.a. Ni anar inte hur bra det kändes att han var nöjd. Han sa till och med att jag var duktig så att jag generad fick säga "åh tack". Haha! Han trodde även att jag absolut skulle hinna bli klar. DET var också skönt att höra. Många lägger ju fram den senare, men jag har gett mig fan på att jag ska klara det.

Så, nog om det.


Ikväll är jag ensam hemma. Robn har fotbollsmatch och kommer inte hem förns 21 nån gång. Mamma och pappa har  varit i Tyskland idag och kommer inte hem förns imorgon.

Det blir väl att se så ska det låta sen. Efter det har jag ingen aning. Brukar ju bara vara skit på fredagarna på tv. Kanske får titta på nån film. Aja, vi får se vad det blir.


Min Alex är bäst ♥

/Tina

För de själar som är intresserade


De har nu slagit ut


/Tina

en gång i tiden var jag scout, en stolt sådan

Idag har verkligen dagen gått sakta. Jag tänkte gå och vila förut, tänkte att klockan var väl närmre halv fem typ. Ack så fel jag hade, den var tio i två. Blev helt chockad. Menmen, nog om det.

Det vat jättekul att träffa Linda igår. Vi bestämde att vi ska fixa en återträff med gamla scoutgänget. Sagt och gjort. Jag skickade iväg ett mail till tre av killarna igår, Cristian, David och Mattias (eller Spetz, Davve och Taco som vi mer känner dem som). S och T svarade idag och de var på. De skulle även försöka kontakta resten av gruppen, Lisa, Lind, Sandin och Posth. Hoppas verkligen detta kan bli av i sommar eller slutet av sommaren. Det var 5 år sedan vi sågs sist allihop! Helt sjukt vad tiden går fort. Jag skulle kunna lägga in bilder här på alla, men jag besprar er det.  Dels av privata skäl men också för att de flesta bilderna är från olika vandringar, läger osv (läs: skitiga i fula kläder hahah). Hursom, det vore jäkligt kul om det blev av.

På söndag fyller Alexander år och olyckligt nog är han inte hemma då. Så himla tråkigt alltså. Jag får äta tårta här själv ist. Vi har bestämt att vi ska fira varandra när jag åker ner till honom 22-25 maj. ÅH VAD JAG LÄNGTAR! ♥




Ååå jag vill åka utomlands igen i år.. Vill ha ordentligt med VÄRME! Här är hotellet i Egypten.



Nu ska jag ta och plocka ur diskmaskinen.


/Tina

Träffa barndomsvän

Nu ska jag snart åka in till stan och träffa Linda. Vi har känt varandra sen dagis och jag gillar henne massor. Tyvärr ses vi inte alls ofta men nu blir det äntligen av. Vi ska ta en fika på stan. Mys!




Åh vad spännande min ljudbok är. Lyssnar på Inte ens det förflutna av Anna Jansson. Kan knappt ta den ur öronen!

Vilket skitväder det är då. Vad ska jag ta för skor när det regnar såhär mycket? Vita tygskor är ju inte att rekommendera precis...

/Tina

Onsdag

God morgon/middag!

Åhh nu har jag skickat in min c-uppsats till Peter (min handledare). Känns både bra och dåligt. Det ska bli roligt och höra vad han tycker så här långt, om det ser bra ut os. Men dock så känns det lite nervöst att han kanske kommer säga att det är jättedåligt "du får göra om allt". Förhoppningsvis är allt okej, men det kommer säkert finnas massor att fixa till.

Det senaste jag la till idag var utdrag från Matteus- och Markusevangeliet. Avsnitt som visar att Jesus utförde healing. Känns så nördigt att sitta här med bibeln framför mig. Menmen, måste man så måste man.

Fick reda på igår att jag klarade den senaste hemtentan. Wohoo! Fan va bra jag är.


/Tina

Snart blommar syrenerna, innomhus!



Jag klippte av några skott från träden utomhus, och snart blommar dem i en vas på köksbordet. Det trodde jag aldrig!



Nu ska jag snart till Linköping, har föreläsning mellan 15-17. Ska äta lite först.

/Tina

Träffade Alexander igår!

Imorse vid 05.20 vaknade jag av att brandvarnaren i mitt rum började tjuta. Så högt den piper alltså. Fattar inte varför den gjorde så, ingenting brann ju. Ska nog ta ur och byta batteri, kanske hjälper. Irriterande är det allafall att vakan av ett tjutande ljud. Det positiva är att jag nu vet att jag vaknar av det.


Igår hade Alexander och hans skola konsert här i Norrköping. Den började 21 och skulle hålla på till 23. Konerten var på kulturhuset. När jag hör ordet kulturhuset så föreställer jag mig en fin lokal där kulturnissar brukar ha föreläsningar eller konserter. Alltså en fin lokal med sköna sittplatser och kanske en garderob där man kan hänga in jackan. Men icke. Kulturhuset var en ungdomsgård. En ungdomsgård för norrköpings vänster- och alternativmänniskor (min egna tolkning). Det var som ett stort äckligt vardagsrum. Intill detta vardagsrum var ett kök där det fann stolar och soffor som inte alls hörde samman. På väggarna satt det affisher med kommande spelningar, pridefestivalen osv. Ni som känner mig kan ju förstå att jag vantrivdes. Det kröp i hela kroppen på mig. Varför måla väggarna rutiga liksom? Och varför inte ha en och samma soffgrupp? Usch och fy och blä. Jag kunde se det framför mig, hur de sitter där och planerar nästa gång de ska ut och demonstrera och kasta gatsten.

MEN, jag fick ju träffa min Alexander som jag längtat så mycket efter. Och han var bäst igår. Jag blir så stolt när han står där framme med sin stora kontrabas. Sen är ju inte jag ett stort fan av jazz. Har aldrig varit och kommer väl aldrig bli, tyvärr. Men jag tycker Alexander är jätteduktig och det är fantastiskt att se han spela.



Min älskling spelar. Lägg märke till väggen. Uuuu.



/Tina

underbar helg

Vilket härligt väder det har varit senaste dagarna. Det har väl knappats undgått någon? Vi har fixat massor i trädgården. Planterat om rosor, solrosor, tagetes, pelargoner, rensat bort ogräs osv. Vi har också hunnit med att flytta akvariet. Och vet ni, vår mal som bor i krukan (den "lilla" malen) den lät när vi flyttade över den till det tillfälliga akvariet. Den skrek liksom. Jäkligt obehagligt. Jag trodde inte att malar kunde prata.

I lördags var vi och tittade när Moa spelade sin första fotbollsmatch. Hon var jätteduktig. Hon hade känsla för passningar, något som många andra där saknade. Jag kommer ihåg när Robin var liten och började spela fotboll. Det var så gulligt. Små 5-6 åringar som alla sprang efter bollen. Nu är ju Moa några år äldre än så, men ibland var det samma känsla. Alla på bollen!


Moa in action


Oliver tar kort på mig



Igår gick jag och mamma en runda i spåret.




Nu måste jag läsa "language function in alzheimer's disease: a critical review of selected literature" och efter det ska jag ge mig på "confabulation: sense-making, self-making and word-making in dementia"

Viiiiilken hääärlig dag.. lalalala lalalala  la la


/Tina


fredag, eller söndag, eller vad det nu är..

Vi hade trevligt igår. Vi åt god mat och drack gott vin. Jag vann på plump! Elden var fin och jag vann en nalle, eller okej, pappa vann en nalle till mig. En äckelgubbe var där som åt glödlampor och spikade spikar i näsan, stoppade sin skorpion i munnen och till sist sprutade han eld.. Hur tänker han när han gör sånt inför ca 100 ungar? Idiotiskt tycker jag. Det hade räckt om han bara hade sprutat eld. Dessutom tycker jag det är djurplågeri att stoppa djur i munnen. Usch. Vi träffade Eva och Annika där igårkväll, det va kul, träffar ju dom så sällan. Annika bor ju mer eller mindre  här ute nu med sin nya kille. Så det var kul att träffa dom. De är så mysiga, båda två.



Linne från Gina, Jeans från Crocker.

Blev jättenöjd med håret igår, visst är det snyggt? Lockat med plattång. Det bästa av allt är ju att allt är äkta, inte många som tror! Man kan se håret (bildbevis, haha) utan lockar på första bilden.


Idag ska jag bara ta det lugnt och försöka att inte ägna mig åt skolarbete. Det är svårt att låta bli men jag ska försöka. Jag och mamma ska nog plantera om lite solrosor med. Ska väl kanske åka in till stan, vi måste köpa jord bl.a. Hoppas bara vi inte hamnar mitt i sossespektaklet med demonstrationer och flaggor (sorry morfar, nu vänder han sig i graven). Gillar inte sånt. Menmen, nu ska jag fixa mig lite.


/Tina