Varning för söta bilder



Bosse blir borstad och han njuter verkligen av det.
Så söt, min älskade kissekatt :)


/Tina


hej bloggen

Psykologitenta imorgon. Det är massor vi ska kunna, men jag hoppas att jag har koll på några viktiga saker allafall. Det finns inte en chans att lära sig allt, det är bara fokusera på det jag tror är viktigast. Sen är det bara hoppas på det bästa.

Jag är väl den enda i hela världen som inte har sett Twilight. Eller jo, Alex har inte heller sett den. Jag har nu allafall börjat läsa boken "om jag kunde drömma" (boken som filmen bygger på), och herregud så bra den är!! Synd bara att jag började läsa den mitt i tentaplugget, nu måste jag ju prioritera psykologin. Om jag inte hade haft tenta hade jag garanterat redan läst ut den. Tänk att en bok om vampyrer kan vara fängslande bra. Det är ju en riktig tjejbok, måste jag säga.


Nu måste jag fortsätta plugga..

/Tina

höst

Vilket väder.. Regn, regn och regn.. och mörkret =( Jag och mamma hade tänkt åka till Ekenäs slott idag, men det är inget väder för det, tyvärr! Vi passar på att rensa bort den gamla byrån för att kunna få upp den nya vi köpte igår istället, kommer bli jättesnyggt! :) Men åh det här vädret alltså, jag kan tjata om det i all oändlighet.. det gör mig deppig, jag vill ha sommar året runt..



Öland 2006


Nu ska jag fortsätta hjälpa till
/Tina

bra där!

Det är väl ingen som har missat att Måns ska vara programledare för melodifestivalen nästa år? :D Det kommer bli superbra tror jag. Dock innebär ju detta att han inte ska vara med i tävlingen med ett eget bidrag.. Menmen..


Bild: 
http://www.mzw.se/


/Tina


fredag

Nu är jag tillbaka. Vårt internet har varit pajj i några dagar. Efter att ha köpt ett nytt modem så fungerar det nu igen, skönt!

Idag ska vi antagligen till Ikea, igen, vi var där i måndags. Det va en byrå som vi vill ha, men den fanns inte på lagret, men nu hade den kommt in igen :)

Annars kommer dagen bestå av att kolla igenom material från migrationsverket. Jag, Branki och Schamo ska till mottagningsenheten på studiebesök på måndag och då är det bra att vara lite förberedda. Jag ska skriva lite frågor och funderingar idag.

Nu ska jag dricka kaffe!


/Tina

glad

Sånt gör mig glad. Det är inte varje dag man får höra att man är bäst!


/Tina


minnen

Åh jag hittade precis den här bilden. Den är ca 3½ år gammal. Jag saknar den där tiden och jag saknar Rebecka. Bilderna på Alexander är tagna precis när jag kommit underfund med att "honom ska jag ha", men han var forfarande omedveten om detta, hehe :) Jag, Branki och Schamo pratade om att högstadiet var den roligaste tiden, vilket jag definitvit håller med om, men när jag ser den här bilden så kan jag verkligen komma ihåg hur kul vi hade sista året (för dem, näst sista för mig). Det var galet emellanåt. Jag, Linnéa och Rebecka hade så jäkla roligt. Kommer aldrig glömma det! Högstadiet var nått annat, mer speciellt och med vänner man fortfarande är nära.


Vilken tid tyckte ni var roligast eller vilken tid har mest minnen, högstadiet eller gymnasiet?


/Tina


...

Nytt! Från Cubus 149:-



/Tina


igår var det idolkväll

Åh vad skönt med helg! Igår hade vi seminarium 10-12, åkte sen hem och vilade lite grann. På kvällen åkte jag hem till bästaste Emelie (som är hemma över helgen) där hon, jag och Lina såg på idol. Äntligen åkte Rabih ut, och äntligen hängde Mariette löst!

Lina hade jag inte träffat sen.. ja, sen när då? Jag minns inte ens, så det var kul att träffa henne! Vi snackade massa skit som vanligt och hade det mysig :)Tack för igår mina söta vänner! ♥

Idag har jag och mammi varit på bibban och lånat ljudböcker, sen drog vi till maxihuset där jag köpte ett par nya tights, ormskinnsmönstrade :) Kan visa bild sen!


Jag och Emelie när vi var typ 6-7 år. Åh så söta!


Ikväll ska jag inte göra nått speciellt.. vara hemma som jag brukar. Usch vad osocial jag är. Två glas vin och en bra film så är kvällen räddad!


/Tina

Kunde inte vädergudarna ha väntat en månad till?




Foto: Jag



Det är med blandade känslor jag tittar ut genom fönstret och ser snön falla. Det är vackert, det kan jag erkänna. Men jag gillar inte vinter och snö. Det är kallt (ibland så kallt att man bara vill gråta) och det blir blött när allt smälter bort. Om det hade varit -7, 1 dm snö och strålande sol då säger jag inget, det är helt okej. Det är nästan lite fridfullt. Men sånt här "mellanväder" gör mig galen.



/Tina

Btw, jag klarade pedagogiktentan :)


unga mödrar

Brukar ni se på det danska programmet Unga Mödrar? Jag har börjat följa det nu har har väl sett sisodär 5-10 avsnitt. Jag tycker det är intressant att se hur de klarar sig, dessa unga mammor. Vissa är 15 år medan andra är 20. Jag har absolut ingenting emot unga mammor, det är deras val och jag tror de flesta klarar av det hur bra som helst. Men det finns däremot någonting som jag har lagt märke till när jag har tittat som gör mig upprörd. Nästan ALLA mammorna röker och det är knappt någon av dem som är tillsammans med pappan. Det sistnämnda kan jag förstå, kärleken är svår som den är när man är ung, och kommer det då ett barn in i bilden (som pappan kanske inte hade tänkt sig) så är det klart att det kan ta slut. Men det jag däremot inte kan förstå hur de kan röka när de har små barn! Hos den 15 åriga tjejen satt hennes mamma och tvillingsyster och rökte inne, precis brevid henne. Förstå hur mycket rök hon andas in, och hur kan mamman tillåta sin andra 15 åriga dotter att röka? Åå jag blir så upprörd över sånt där. Jag vet inte, det kanske har med den danska kulturen att göra eller så är det bara "skitfolk" som ställer upp i såna serier (ursäkta uttrycket). De flesta, absolut inte alla, i serien känns lite WT, men det kanske bara känns så för att jag jämför med Sverige. Här är det inte lika vanligt att röka och många svenskar ser det som något fult. Eller? Menmen, hoppas ni förstår vad jag menar.

Summan av kardemumman: Det ser illa ut med småbarnsföräldrar som röker!

söndag

Nu har jag inte skrivit på över en vecka. Jag måste försöka bli bättre på det här.

Förra helgen var ju Alexander hemma! Vi var bl.a. på bio och såg flickan som lekte med elden, den va jättebra! Är lite sugen på att lyssna på böckerna igen. Jag har ju redan lyssnat på dem två gånger, men de är så himla bra. Alexander har lyssnat tre gånger och jag ska väl inte vara sämre, eller hur? Hur som, han åkte hem på måndagen och direkt känns det så tomt. Men efter några dagar återgår allt till det normala, till vardagen.

Jag längtar till nästa höst. Eller höst och höst, höstterminen är väl ett bättre ord. Nästa år ska jag flytta ner till Göteborg (om allt går som vi har tänkt oss), och det ska bli så skönt. Jag är, uppriktigt sagt, så jävla trött på att ha det så här. Visst jag trivs bra hemma, nästan för bra, men att ha ett förhållande och bo hemma när man är 22 är inte lätt. Vi har snart varit tillsammans i 3½ år och vi ses fortfarande hemma hos mamma och pappa. Det tär på mig och det tär på oss. Jag hoppas verkligen att året går snabbt nu och att vi kan börja leta lägenhet i Göteborg tillsammans. Vissa dagar känns allt superbra, medan vissa dagar känns jättejobbiga. Men trots att det är jobbigt ibland så är jag oerhört tacksam för allt jag har. För familjen och för Alexander.

Nog om det.


I fredags följde Brankica med mig hem efter föreläsningen. Först gick vi på stan i nån timme, sen åkte vi hem till mig där vi snackade skit och åt tacos. Det var första gången som Branki va hos mig, så det var kul att visa hur jag bor. Nu fick ju även min familj träffa henne :) Det va en mysig dag/kväll!

I skolan läser vi nu psykologi. Boken vi har heter Psychology och är 760 sidor, och som framgår av titeln är den på engelska. Tack och lov så är boken relativt enkel, eller den är inte omöjlig att att sig igenom. Enkel var att ta i. Den innehåller mycket bilder och små "inforutor", vilket underlättar en hel del. Jag gillar psykologi, det är nog det jag kommer fortsätta med nere i Götebrog sen.


Aja, nu ska jag ta tag i dagen.



Alexander, jag älskar dig ♥

/Tina