På rundtur i trädgården

Jag var tvungen att ta en paus i mitt läsande. Jag satte på mig ytterkläderna, tog med mig kameran och gick ut i trädgården. Det blev flera bilder på Bosse (ovanligt?) och på växter och en humla.

image324

image325

image326

image327

image328

image329

Nu ska jag fortsätta läsa.. see ya!

Korset hänger bland de andra halsbanden

Nu har jag erkänt högt för mig själv att jag inte trivs till 100 % på universitetet. Det känns lite som att börja estet på nytt. Typ. Man känner sig annorlunda mot de flesta andra. Visst, jag gillar Anna, Alva, Linus och Maria, de är mer som jag. Men ändå. jag har inget kors hängandes kring halsen och jag tror inte på Gud som de gör. Jag hoppas det blir bättre snart. Hoppas hoppas hoppas!

Imorgon ska vi på krogrunda i Linköping. Det blir nog skoj. Ska bli roligt att se vad klassen går för. De flesta super nog bättre än vad jag gör, förmodligen. Det gör alla. Haha! Nästa vecka är det "kalas mottagning" i Cloetta Center och min första kravall (fest). Så nästa vecka blir nog jobbig, men trevlig. Snart kommer Alexander hit. Tjohoo!!! Han är hemma en sväng och tänker sova hos mig! Jag saknar honom så mycket när han är borta! Det är heeeeemskt!

Om allt går som det ska kommer jag få mina två sista (efterlängtade) böcker ikväll, The Anthropology of Religion & Ritualer. Äntligen kan jag börja läsa på heltid! Den engelska boken kommer jag nog kräkas över tusen gånger om innan den är utläst.. fy och fan. Funderar på att köpa en översättningspenna. Nån som har testat det någon gång?

Ha det bra så länge! /Tina

varför kör människor så fort?

Efter att jag fick mitt körkort har jag verkligen lagt märke till något. Folk kör som galningar. Jag anser att är det 50 så ÄR det 50, oavsett hur stressad man är. Det finns flera områden här i trakterna där det är just 50. Laglydig som jag är så kör jag i den hastigheten. Bakom mig bildas det en lång kö med bilar som skulle åka in i mig direkt  bara jag bromsar in lite grann.

Även när man åker på E4 så ska alla envisas med att köra i 130, det är ju 110. Visst, jag struntar fullständigt i om de åker dit eller krockar (nästan så jag sitter och hoppas att det ska vara fullt med poliser utmed vägen). Det som stör mig mest är att de blir irriterade på mig när jag kör som man ska. Okej om man kör för sakta, det är sjukt störande också. Men är det någon som kör i den angivna hastigheten, finns det ingen anledning till irritation.

Har jag inte rätt??


sötnosen min

image323

Haha, snyggaste bilden. Den är tagen på Liseberg innan vi skulle se 3D-bion. Finaste brillorna och skönaste frillan.. slickat åt sidan, som en nörd. Det är min älskling det!  Älskar Dig mest!

Låt tiden gå fort

Usch, nu har de jobbiga studieåren börjat. Alexander flyttar till Lunnevad idag, och jag är kvar här hemma. Alldeles ensammen. Nu blir det att sova själv de kommande nätterna under typ 3 års tid (förutom helgerna då). Det gillar jag inte.

I eftermiddag ska jag in och träffa Linda! Ska bli väldans kul och trevligt. Hoppas på att få en skymt av nya lyan!

Igår regande det. Jag tror änglarna grät för att älsklingen flyttar..

image321

image322

haha

Jag måste bara visa en bild från utspringet som jag hittade på degeers hemsida. Ja, det är jag som skriker rakt in i kameran. Mohahahaaa..!!

Sjung om studentens lyckliga dag..
image320

kräftskiva

Igår var jag på kräftskiva i klingsberg. Vi var 12 glada själar som åt kräftor eller kött, vi drack nubbe (äckligt som fan) och sjöng snappsvisor. Vi gick även en trevlig tipspromenad som handlade om alla som var där.

   
   
 

Nubbe

Nu sitter jag här och väntar medan älsklingen gör sig iordning. Jag börjar faktiskt bli en aning stressad. I och för sig så har inte jag någon tid att passa, men det har han. Så snart som möjligt ska vi åka till systemet och handla nubbe till ikväll (gud vad skönt det är att vara 20), sen efter det ska jag åka hem och Alexander ska till skärgården och spela på bröllop.

Jag börjar känna att jag inte har något alls att sätta på mig. Min garderob är proppfull, men inte med det jag vill. Igår fick jag ett litet utbrott (de kommer allt tätare) över att jag inte har några snygga kläder, och att jag inte heller har några jeans som passar längre. Jag har visst växt ur alla. Frustrerande.

Aja, dags att åka.. ikväll blir det fest.. skål!


bland det dummaste jag hört.

På nyhterna berättade de precis att flera frisörsalonger i Iran tvingas stänga för att de klipper för västerländska frisyrer. Man får inte heller lyssna på hiphop eller metal, detta är för satanister och bögar. Inget fritt land det där inte.

Stackars alla människor som bor i detta land.

När ska jag få en hundvalp?

Jag måste bara visa några bilder på Simon och Helens hundvalp Douglas. Han är bland det sötaste jag sätt.

image309

image310

image311
På lördag är det kräftskiva med tjejerna. Jippi! Eller ja, det kommer vara killar med har jag hört. Dock inte min karl, han har ett gig. På tal om karln min, han är inte hemma inatt.. suck.. alltid lika tråkigt =(

Idag har jag varit på min andra föreläsning. Den handlade om religionen som ett symbolsystem. Väldans intressant. Jag har fått två nya vänner, Anna (från Halmstad) och Alva (från Sthlm). Jättegulliga och roliga tjejer. Efter föreläsningen hade vi flera timmars väntan innan den efterlängtade stadsvandringen skulle äga rum. Äntligen, tänkte jag, kommer jag hitta lite bättre i Linköping. Men jag vet inte, känner mig fortfarande vilsen. Jag tror knappt att jag hittar till stan från skolan.. =/ Men det är väl sådant som löser sig med tiden..

Nu ska jag lägga mig och läsa!

Jag ska bli präst

nejvars, men ungefär 80% av mina nya klasskamrater ska bli det. Visst, det är absolut inget fel eller konstigt med det. Däremot kan jag känna att jag inte riktigt passar in i den miljön. Eller jo, på sätt och vis gör jag det. Jag är ju trots allt nästan uppvuxen i kyrkan och jag har en svärmor som är kyrkoherde, så visst, jag trivs. Och jag gillar att gå till kyrkan. Problemet ligger nog i att jag inte har någon tro. Eller har jag det? Jag har min egna tro. En tro som innefattar kärlek och mina medmänniskor, inte jesus och bibeln. Menmen, det kommer säkert sluta med att jag blir religiös och utbildar mig till präst jag med.

image308

Bilder från turkiet

   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Jag föll på mållinjen

Jag kom inte in på socionomprogrammet. suck.
Tråkigt, såklart. Men jag har ställt in mig på religionsvetenskapliga programmet. Så snart ska jag och Alexander ge oss iväg till Linlöping för upprop (kan jag inte ta med mig mamma får jag ta med pojkvännen).

Skriver sen och berättar hur det gick..

Måste erkänna att jag har jäkligt svårt för nollning och fjanterier, men det är bara bita i det sura äpplet. Antar jag.

köp

Igår beställde jag detta fina armband (som förmodligen alla redan har) på KyssJohanna. Paketet kom redan idag. Det kallar jag snabbt. Trots att var och varannan redan har ett sådant gillar jag det mycket.


image267

Länge sen nu

Det har hänt mycket sedan jag skrev senast.
Vi har varit på Öland och firat Marias 50årsdag. Mycket roligt och mysigt.
Vi har varit i Turkiet i 2 veckor. Underbart. Helt underbart. Jag verkligen älskar Turkiet.

Jag har halkat ner från reserv 63 till 1 på Socionomprogrammet. Så nu kan jag verkligen börja hoppas. Uppropet är på måndag.

Och idag var det Oscars begravning. Fy fan va jobbigt det var. Men väldigt väldigt fint. Kyrkan var full med kärlek.
Tårarna rann, ville inte sluta. 14 år är för ungt.. Du finns överallt, hela tiden, i alla våra hjärtan.Bilder från Turkiet kommer senare. Jag orkar inte lägga in dem nu.
Jag kan bjuda på en mysbild från hotellrummet..

image266