det blir ett nytt år

Känns otroligt skönt att 2007 snart är över. Vilkt skitår det har varit. Det har hänt så fruktansvärda saker det här året; Oscars bortgång ='(, både mamma, pappa och Alexander har legat på sjukhus, de var en dålig sommar, BARA regn. Stressen och det kända "gå in i väggen" känns ibland väldigt nära. Jag kan fortsätta rabbla upp massa jobbiga saker som har hänt mig och min nära, tyvärr har jag ingen lust med det..

Det har ju faktiskt hänt endel roliga saker med (även om de är lätträknade). Jag har tagit studenten vilket känns otroligt skönt!  Jag var två veckor i Turkiet, minnen! Jag har börjat studera på universitetet där jag har träffat några underbara människor. Jag har börjat umgås mera med Linda, vilket jag är väldigt glad över. Hon är en otroligt fin människa.

Det är nog allt. Vet inte vilket som väger tyngst. Det tråkiga sakerna tror jag, tyvärr.

 
Ikväll då. Jo. Jag och Alexander ska låna hans systers lägenhet. Vi ska laga mat, drick vin, ät ost och kex, se på film. Ja, bara ha de mysigt vi två. Så skönt att slippa denna jäkla nyårshystei.

Kanske skriver senare..
/Tina

julen i bilder

image435
Julgranen

image436
Stjärna i en julgrupp som jag gjorde

image438
Ljus hos tomten i kolmården

image439
Mamma och mormor lagar mat

image440
Robin tänder ljus

image441
Mina söta kusiner väntar på paket från tomten

image442
Tomten gjorde det bästa skovalet... NOT, haha!

image443
Robin får sin efterlängtade gitarr... Min duger tydligen inte längre.. =P

image444
Söta kusinen Caroline väntar på att få öppna julklappar
Julen var mysig och trevlig. Det var kul att min morbror + familj var med. Julen är ju till för barn. Tyvärr fick jag aldrig nån riktigt julkänsla den här julen. Kanske för att det inte fanns nån snö. Suck. Jag är nöjd med klapparna allafall =) alltid nått!

/Tina


GOD JUL!

image433

jag och min skola

Oooo shit nu är det snart julafton! Jag kan inte riktigt få in det i min lilla hjärna (kanske för att den är så liten?). Vi ska nog ta fram alla tomtar idag, hoppas jag. Vi har ju en del..  flera hundra. Eftersom vi har gjort om en del här hemma så kommer vi nog inte få plats med alla. Jobbigt att behöva höra alla gråtande tomtar som tvingas ligga kvar i kartongen..

Jag kan berätta att jag har fått tillbaka tentan, och som jag misstänkte: U (underkänd). Suck. Men jag slipper göra en omtenta, ska bara lämna in kompletteringar på patriarkberättelserna (Bibeln), mysteriereligionerna och de judiska "partierna" under Nya Testamentets tid. SKÖNT!

I vår ska jag läsa en kurs som heter heder, genus och omvärld. Den tror jag kommer bli så himla intressant. Massa om hedersmord och sånt, vad skolan och polisen gör i sådana fall osv. Ser verkligen fram emot den! Sen ska jag ju läsa genus och religion och religionshistoria. Hur ska jag orka med allt? Vet inte om jag ska byta religionshistorian mot tros- och livsåskådningsvetenskap. För det första så är ju inte jag så intresserad av historia, och för det andra kommer jag sakna Anderas och Annika (som inte ska läsa religionshistoria, utan tros och livs.). Tyvärr, ett stort ledsamt tyvärr, så ska Kristina antagligen sluta efter nästa tenta. Det känns så tråkigt. Jag gillar verkligen henne. Usch, menmen, det är ju som det är. Vi kommer säkert träffas ändå, i det privata livet. Hehe.

Det är lite konstigt det där. När jag började högskolan som var det inte för att få nya kompisar. Det viktigaste var att gå i skolan och lära mig saker och få en utbildning. Men nu har jag fått många nya vänner som förgyller min vardag, som är guld värda. Jag kan nästan börja gråta när jag vet att vi inte kommer gå tillsammans i vår. De har präntat sig fast i mitt hjärta, speciellt Kristina och Andreas. Haha, det komiska är att de är 39 och 33 år gamla.. =D Det passar mig bra!

Igår fick jag en julklapp av Emma. När vi var hemma hos Linnea slog vi vad. Om jag åt upp en stor sked med grädde, allt på en gång, så skulle jag få en julklapp. Klart att jag klarade det! Så igår fick jag en necessär och två eye dust, allt från FACE. Jättefint! Jag kan ju inte få för mycket av sånt!


Nehepp, nu ska jag börja skriva mina kompletteringar..


image432

hej igen

ojojoj nu har jag varit sådär dålig igen. Det va ju typ en vecka sen jag skrev senast.. ajabaja.

Senaste veckan har jag gått luciatåg på avdelningarna på fängelset. Pappa har blivit utskriven. Jag har slingat håret. Jag har inte fått reda på skittentan än. Igår firade vi Linnea som har fyllt 20. Petras bebis Evelina är ju för söt. Ikväll ska jag till Lunnevad på julfest. Det är nog hela veckan, typ.

image427
Emma och Evelina

image428
Födelsedagsbarnet

image431
Jag och EvelinaNu måste jag nog äta nått... /Tina

om alex bara kunde vakna nån gång

Nu har jag varit vaken i en timme men Alexnder ligger fortfarnde och sover.. vakna nån gång!

Pappa fck komma hem över helgen på permis.. wiie! Men han ska tillbaka imorgon igen.. =(

Helgen i övrigt har varit bra. I fredags gick jag och Emelie en sväng på stan efter träningen. Kul kul! På kvällen kom älsklingen hem och sen dess har jag bara varit med honom!

Har nog inget mer vettigt att skriva just nu..

/Tina

och så slutade det!

image426
(Bild: aftonbladet)

Yes, de rena tonerna segrade!

idolfinal pågår

Jag hoppas Marie vinner. Amanda hör hemma på teaterscenen, jäkla teaterapa. Tyvärr tror jag Amanda har för många fjortisar efter sig som röstar på henne (förstår inte varför). Vad ser alla andra som inte jag ser?

usch, usch, usch.

Go Marie!

hurtbulle

Nu ska jag snart iväg och träna med Emelie! Har ju inte tränat på jättelänge.. hujeda mig.

image425


älskade barn

Igår var jag och mamma på julkonsert.. typ. Det var barn som spelade blockflöjt, piano och barn som sjöng! Det var så gulligt! Moa var med och sjöng och min kusins dotter Ida spelade blockflöjt. Jag satt där rörd till tårar som en gammal mormor.. nejvars, det gjorde jag inte, men det var fint. Barn är ju så söta. Däremot om det hade varit vuxna människor och det lät sådär hade jag nog gått därifrån. Blockfljöt är inte det vackraste instrumentet, haha!

Idag ska jag in och träffa Emma på eftermiddagen, var länge sen nu!

Jag skulle nog behöva läsa lite också.. åh så tråkigt.. "Kyrillos av Jerusalem - Katekeser" ni hör ju hur upphetsande det låter..

Alleballe, I lööv him!
/Tina

namnbyte på bloggen?

Jag vet. Jag vet. Jag är sämst på att skriva här. Jag har nog tyvärr kommit på anledningen till detta glesa skrivande. Mitt liv är tråkigt, inget är roligt. Därav den tråkiga och dåligt uppdaterade bloggen.

Det är ju så att jag inte har nått att berätta. Jag är ju bara hemma eller i skolan. Ibland träffar jag nån kompis på stan. På helgerna är jag med Alexander. Mitt liv går på automatik. Samma sak varje vecka. Jag är ju inte normal, allafall inte som alla andra 20 åringar. Visst, jag umgås ju bara med männsikor över 30 (vissa över 40) i skolan, men jag trivs så bra med det och jag trivs så bra med dom. Jag går på universitetet och har aldrig varit på nån universitetsfest. Kalla mig gärna tönt, men jag kan inte påstå att jag har saknat festerna och allt det där. Däremot känner jag mig inte som en vanlig 20 åring.

Har ni också märkt att det enda jag gör på bloggen är att klaga och gnälla. Jag kanske ska döpa om den till "Tina - ett hopplöst fall" ..

Som vanligt tänker jag också alldeles för mycket på framtiden, och på vad andra har som inte jag har. Det är nånting som kan ligga och gro inne i mig i evigheter. Det syns inte utanpå utan känns bara inuti. Jag känner mig liksom inte nöjd med livet på nått sätt. Jag har en föreställning om hur jag vill ha det men det tycks aldrig bli så.

Menmen, nu orkar jag inte skriva mer. Jag vet att jag är älskad av världens bästa Alexander, och jag älskar honom oerhört mycket. Det är det enda viktiga.

/Tina

ny kurs idag

Sjukhusvistelsen var bra, vi var där i 2 timmar. Han mådde hyffsat bra, speciellt om man jämförde med alla andra på avdelningen. De hade tappat tal, va förlamade, vissa var helt borta. Så jag är glad att pappa hade sån himla tur i oturen som han hade.

Idag börjar den sista delkursen, Livsfrågor och traditionsbearbetning i den kristna kyrkans historia. Jag hoppas att den går bättre än den förra. Tyvärr så går vi så jäkla konstiga tider idag, 15-18. Det går ju ingen buss hem kl.18. Skumt. Menmen, jag ska nog åka till sjukhuset efteråt. Campusbussen går ju ända dit! =)

/Tina


2007 är inget bra år

Först var det Alexander. Sen blev det mammas tur. I går var det pappa som fick den "äran". Vi ska åka och hälsa på pappa i eftermiddag i Linköping. Jag orkar inte med alla sjukhusbesök längre. Pappa fick en stroke igår, en liten sådan som tur var. Han mår relativt bra men de måste ju ha kvar honom för observationer och så. Stackars pappa.

Tentan i fredags gick nog ganska dåligt. Den var väldigt svår. Fy och fan. Jag skrev rätt mycket men jag chansade en hel del. Jag räknar med en omtenta 2/2.  

Idag är det första advent. Alexander ligger fortfarande och sover men jag var så pigg så jag gick upp. Ska nog äta frukost snart.. tråkigt att äta själv dock. Jag skanske ska gå in och väcka Alex ist..


image424


/Tina