gäsp

Usch, jag sov alldeles för länge idag.. Jag vaknade vid 12 av att jag fick ett sms från Palace. Tur var väl det, annars hade jag väl legat och sovit fortfarande..

Ikväll ska jag och Emelie till Make Up Store på klubbkväll. Det var ett bra tag sen sist så det ska bli kul!  =) Måste köpa ny tvättgel och ansiktsvatten, sen hittar jag säkert nått mer som jag behöver(?).

Imorgon är tentan.. "hur känns det då Tina?" SKIT! Jag känner mig förvirrad och vet inte vad jag kan eller vad jag måste kunna. Det jag vet att jag kan är hur familjeförhållandena såg ut i rom. T.ex hur kvinnorna hade det (giftes bort när de var 12-14 år osv). Men med min tur så kommert det inte komma nånting på tentan om det. Jag lovar.

Jag saknar Alexander.


/Tina

Jag blir gaaalen!

Nu har jag varit ute i förrådet igen och letat efter jackan, men icke! Den kan vara i en garderob som finns där ute, problemet är bara att det inte går att komma in i den (det står nämligen sjukt mycket grejjer för dörren!) Jag fryser ju ihjäl i den korta jackan! Stackars lilla Tina..

Idag har jag faktiskt pluggat en del.. Jag har renskrivit lite grejjer på datan (skulle jag berätta vad skulle ni sitta och somna, haha) Får se om det ger nått, men men. Jag har ju lärt mig saker, även om det inte kommer på tentan..

Ikväll är en bra tvkväll.. först Top Model Sthlm, sen Fråga Olle och Myggan! Hoppas att jag kan koppla av och slänga skolböckerna på golvet..

/Tina

Noël

Nu har jag skaffat Josh Grobans nya jul-cd Noël.. Så himla bra! =D Den kommer gå varm här hemma den kommande månaden, det känner jag på mig. Det är inte många kända julsånger med (inte för oss svenskar allafall) men det är fina låtar, även om man inte känner igen dem!

image423

räknas det som kändis?

Idag när jag och mamma var på systemet såg vi "idol-Amanda"s brorsa.. Han som alltid sitter i publiken. Undrar vad han och hans tjej(?) gjorde i Norrköping..?

Hur svensk är du?

Hittade den här på en anna tjejs blogg..

Hur svensk är du?
[x] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[x] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort (tror det, jag vet faktiskt inte vad detta kallas?)
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla (bara mamma, dock)
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[x] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo (men jag saknar volvo, helt klart)
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[x] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn (vi sålde den för inte så länge sedan)
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[ ] Du får månadspeng (räknas studiebidrag? i så fall: ja)
[ ] De flesta i din familj är blåögda (50/50, pappa och Robin har blå ögon, mamma och jag har gröna)
[x] Du äter McDonalds
[x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent.

63% svensk.. inte illa!

tentaplugg, ett kärt återseende

Då var det dags igen. Fram med alla böcker, papper och pennor. Lägg detta utspritt över köksbordet. Koka en kopp kaffe, sen är det bara börja. Det låter som att jag njuter vid dessa tillfällen, men jag kan säga er att jag gör det med avsmak.

image420

 


Näste gång jag åker till skolan, nästa gång jag träffar mina klasskamrater, kommer det vara vid tentaskrivningen. Jag får ont i magen. Jag vill inte och jag kan inte.

/Tina

den är borta

Min vinterjacka är borta. Jag kan inte hitta den. Både jag, mamma och pappa har letat. Jag har ju köpt en ny men om det blir riktigt kallt vill jag ha den som jag inte hittar, eftersom den är lång. Den kanske har hamnat under nånting.. aja, hursom, det är tråkigt. Och famförallt irriterande.

Jag är så himla trött. Sitter här och gäspar hela tiden. Jag vill inte vara trött. Alexander kommer hit vid 22 ungefär och då måste jag vara pigg. Kan nämna att vi hade jättemysigt när vi var och käkade på Harrys i onsdags. Både han och jag tyckte att det kändes som vi var på dejt. Vi var pirriga båda två. Hihi. Det var väldigt god mat också.

Tenta om en vecka då.. fy och fan. Jag har börjar förbereda mig på ett IG. Vet verkligen inte hur det här ska gå. Nu när kusren snart är slut börjar tycka att det är intressant med bibeln. Visst, det är väl inte den bästa bok jag läst men det är kul att analysera texter. Jag tror ju inte på det som står. För mig är det helt orimligt. Men, jag kan tro på budskapet. Det är en skillnad.

Jag såg precis Jenny och Oliver på tv:n. Jenny blev intervjuad med anledning av en stödkonsert som ska vara i Matteus kyrka på söndag 18.00. Gå på den, det ska jag göra. Alla pengar behövs.

Ha en bra fredagskväll! Nu ska jag ta ett glas vin..

/Tina

bilddagbok

Nu har jag skaffat en bilddagbok. Har dock inte laddat upp några bilder. Vet inte om jag ska göra det heller. Jag har den mest för att jag ska kunna titta på andras bilder, de som har gjort sina privata. Menmen, den som lever får se.

tisdagkväll, det är en bra kväll

Mina besökarsiffror har sjunkit. Kan ju bero på att jag är rätt slö på att skriva här. Måste bli en skärpning.

Konserten i söndags var bra. Henrik var bäst (Alexanders lillebror).


Killen längst fram närmast kameran är Henke. Tyvärr har jag inte lärt mig kameran tillräckligt bra än. Kanske behöver ett nytt objektiv..?

Påvägen till lunnevad tog jag den här bilden inne från bilen.. Det längsta strecket är ett flygplan, men de andra har jag ingen aning om vad det är. Det ser lite skumt ut, eller hur?
image418


Igår höll jag på att plugga ihjäl mig. Helt sant. Trodde aldrig att det skulle komma en morgondag. Men titta, det gjorde det. Och stolt är jag för allt slit jag gjorde igår.


Imorgon ska jag och älsklingen gå ut och käka på Harrys! 1 ½ år tillsammans och det känns så sjukt bra! Jag älskar honom mest av allt på hela jorden! <3

/Tina

fullt ös medvetslös

ojojoj.. idag mår jag som jag förtjänar.. Förstår inte hur vissa människor kan orka hålla på så här varje helg.. Jag skulle aldrig palla det. Kvällen igår var rolig allafall, pratade med några få människor annars var jag mest med Alexander hela kvällen. Linnea kom lite senare så då var jag en stund med henne.

Just nu sitter jag här på Alexanders rum ute i skogen.. Ska väl snart hoppa in i duschen (varför hoppa?). Kl. 15.20 tar jag, Alexander och Martin tåget härifrån sen. Hemma i Norrköping ska vi på konsert kl.17.00. Henrik coh hans klass har ett samarbete med SON (det som är varje år). Det ska bli jättekul att se.. Har ju tyvärr inte sett så mycket av dom så det ska bli roligt att äntligen få göra det.

Nä nu ska jag lägga mig i sängen en stund..
/Tina

Fest ikväll

Sitter här och pluggar. Ja jag pluggar på en lördag. Jag måste. Hujeda mig.

Efter tre nångång ska vi åka till ikea och sen skjutsar mamma och pappa mig till Lunnevad. Hoppas att jag får roligt, är nervös för att det kommer bli en "nördkväll", bara snack om jazz och bluesskalor. Menmen, jag får väl dricka mig karatefull så kanske, men bara kanske, jag kommer tycka det är intressant, haha! Eller så blir det en helt vanlig fest, hoppas det! Det ska bli kul att träffa Linnea med, hon skulle komma dit på kvällen.

Igår var vi hos familjen Stenberg och såg idol. Trevligt trevlig!
Innan vi gick sa Oliver (3år): Tina, ja äckar dej.. Sååå sööt!!! För den som inte förstår vad äckar betyder.. äckar = älskar.

Nu måste jag fortsätta..

/Tina

scoutliv

Jag saknar min Alexander. Jättemycket. Vet inte om vi kommer ses imorrn eller på lördag. Hur som helst så ska jag till hans skola i helgen, det är fest där och då ska jag vara med. Ska bli riktigt kul!

Imorgon är jag ledig! Tjohoo! Vid tolv ska jag åka och träna och sen efter det ska jag träffa Linda en stund. Vi ska fixa lite med gamla scoutbilder. Ojojoj vad vi har varit med om mycket. Kan faktiskt känna att jag saknar det ibland. Bara åka upp till stugan och snacka skit. Packa ryggsäcken och gå några mil. Det var tider det.. haha! (erkänn att jag klär i stor ryggsäck?)

 image416 image415 Älskar dig min babe!

(Sorry Erik att jag har snott bilden på Alex utan att fråga om lov)



Nu måste jag renskriva lite om evangelierna..
Tjingeling!

vilket klipp

Idag har jag träffat mina kära klasskamrater. Vi gick igenom det va ska göra imorrn. Skönt att få lite koll på läget. När vi var färdiga där gick jag till min frisör för att boka klipptid. Till min stora förvåning, och lycka, hade hon tid precis när jag kom dit. Tjoho! Så nu är jag nyklippt (dock är det inte en jävle som brukar se att jag har klippt mig, haha). Det känns bra allafall, har tagit bort det slitna.

Nu måste jag läsa!
/Tina

Hej igen

Nu är jag hemma. Har precis ätit mat. En sån där vällagad, planerad maträtt som är så där jättenyttig... Eller.. Jag åt pomme. Bara pomme. Men det var gott och mätt blev jag. Tyvärr kommer jag väl få asont i magen efter det.

Fick reda på tentan idag med. 16 av 20 p vilket blev ett G. Skönt att jag klarade den, även om det hade kännts bättre med ett vg. Menmen, detta betyder att jag kan få ig på den här kursen utan att världen rasar samman.

Har egentligen inte tid att sitta här. Har så sjukt mycket att göra. Jag måste förbereda massor inför imorrn. Suuuuuck!

Ikväll börjar the New Adventures of Old Christine. Det är ju så himla roligt! Precis efter DHW också, perfekt! =D
image413



/Tina

kuckeliku

Gooooomorron gomorron gomorron gomorron.
Fortfarande snö.
Inget tentaresultat.

Skriver senare sen igen. Ha en fortsatt trevlig morgon!
/Tina


ehh, vadå?

När jag träffade mamma idag efter skolan frågade hon som vanligt "hur har det varit idag då?" Jag svarade att det har varit bra, sen frågar hon "Vad handlade föreläsningen om idag då?" Och jag svarade "Jag vet inte, har ingen aning"

Exakt så känns det. Jag kan inte säga vad jag har lärt mig idag. Det är så himla luddigt. Ska koncentrera mitt läsande på bibeln. Det får bära eller brista. Om jag klarar den här tentan ska jag börja tro på Gud. Höhö.

Sitter och väntar på att Robin ska komma hem. Jag ska slinga hans hår, samtigt som vi kollar på fotbollsgalan. Fast jag kan ju inte påstå att jag längtar efter fotollsgalan direkt. Förstår inte hur man kan hylla en sport så mycket.




Måndag. en snöig måndag.

Idag var jag nära på att "försova mig". Jag hade verkligen ingen lust att gå upp. Verkligen ingen lust att åka till skolan. Men nu är jag uppe allafall *applåder*. Igår tog jag mig friheten att börja läsa en ny bok. En bok som inte tillhör studierna. Det var en befrielse att bara lägga sig i sängen och läsa en bok som inte handlade om bibeln.

Läste att Magnus Betnér hade varit jättebra på skandiateatern. 5/5 spårvagnar! Fasen att vi missade den då! Hade så gärna velat sett honom, tycker han är så sjukt rolig. Menmen, bättre lycka nästa gång.

Just nu snöar det för fullt. Är nog över en decimeter snö nu. Fint när den får ligga kvar. Det ser ut som julafton, allafall som julafton borde se ut men sällan gör. Påtal om julafton. Fick reda på att vi kommer fira jul med min morbror och hans familj i år (+ de vanliga). Så i år blir vi många framför tv:n kl.15. Det ser jag fram emot. Kul med att det kommer småbarn, det hör liksom julen till på något vis. De senaste två åren har vi inte haft någon tomte, men eftersom mina småkusiner kommer blir det tomte i år. Tjohoo! Ingen jul utan tomte!

/Tina

spel

Då är snart helgen över. Imogon är det skola igen. Jag orkar inte.

Igår spelade jag och Alexander spel. Efter Svensson Svensson  kom vi på att vi hade tråkigt, så då fick det bli att spela två spel. Fan va spö jag fick. Frågespel är inget för mig, jag kan ju ingenting. Haha! Men mysigt och roligt var det. Jag som inte brukar gilla att spela spel.. =P

Idag har vi varit på söndagsmiddag hos Alexanders mamma. Det va trevligt och gott. Kul att träffa familjen med. Vid halv fyra kom mamma och hämtade oss för att köra mig hem och köra Alexander till tåget. Så nu sitter jag här med den vanliga söndagsångesten när han har åkt. Suck. Det är lika tråkigt varje gång han åker.

/Tina

vit eller röd?

image411image412

Funderar på att köpa ett till sånt här armband från kyssjohanna. Jag har ett svart men är sugen på ett till, vet dock inte vilken färg. Vitt eller rött. Lutar nog mest åt det vita, men det röda är ju fint nu till vintern och julen. Får nog ta en funderare och en diskussion med mor min.

i väntans tider

Ja, jag väntar på mitt tentaresultat. Varför kommer det aldrig?

Igår var jag och mamma, som sagt, och såg Solstorm. Väldigt bra. Lika bra som boken faktiskt. Tror jag allafall, minns ju inte så mycket från den. Minns bara att jag tyckte den var jättebra! Haha!

Idag är en såndär deppdag. Allt känns skit. Jag vet inte om jag vill fortsätta skolan. Jag har räknat ut att vi ska läsa 941 sidor, varav 326 är på danska och resten är på engelska. Plus att vi ska läsa massor ur bibeln. Detta är förvisso på svenska men det är så tjatigt skrivet. Texterna upprepar sig, det är mansdominerat och den är motsägelsefull på många ställen. Men visst, på vissa ställen är det ju intressant. I förrgår hittade jag tex Lot. Ni som har sett sista beckfilmen vet att de handlar om "Lots brödraskap". Jag kan berätta att Lot är Abrahams brorson, tror jag det var (om det nu inte finns flera Lot, vilket det säkert gör). Men det var vad jag läste allafall. Aja, nog med gudaprat nu.

Ikväll kommer äntligen Alexander hem! Veckorna känns så ofantligt långa när han är på skolan.

Jag har kommit på att jag har inlärningssvårigheter, men bara när det gäller engelska. Även om jag förstår en mening på engelska så kommer jag inte ihåg den. När jag har läst sista ordet har jag redan glömt vad det första var. Det är väl inlärningssvårigheter, eller hur? Ni måste ju tro att jag inte har något liv eftersom jag tjatar om min engelska hela tiden. Hahaha!!


Måste bara säga lycka till till Helen! Tänker på dig idag gumman!

/Tina

åter gryr dagen..

image410

Hoppas verkligen att vi ska ha föreläsning idag. Har inte fått något mail eller sms om att det ska vara inställt. Inte än allafall. Men det fick jag ju inte igår heller så..

Ikväll ska jag och mamma gå och se solstorm på bio. Både hon och jag har läst boken och den var jättebra. Får se om filmen lever upp till mina förhoppningar. Kan erkänna att jag inte alls kommer ihåg hur boken slutade, så det är ju ett plus nu när jag ska se filmen.


På återseende!


ännu en irriterande grejj som skickas runt på facebook

image407

Först var det "kuddkrig" och nu den här. Vem är puckot som har skrivit denna? För det första, här har vi särskrivning som heter duga "snö bolls krig". Och sen "du har blev träffade"..

ajajaj..

luciakandidaterna filmade

Jag var ute förut på nt.se för att rösta på årets luciakandidater. Till min stor förtjustning, eller snarare medlidande, fick jag se att de har fått gjort en muntlig presentation som man kan titta på. Alltså ett litet filmklipp på var och en. Jag tackar gudarna för att vi inte behövde göra det när jag var med i det där. Då räckte det med en käck kort presentation i tidningen. Och tack och lov för det. Jag måste dock medge att det var roligt att titta på deras klipp.

image406

snöig gran

Såhär ser det ut i Norrköping denna dag.

image403

seeeeg dag

Gick upp 05.10 för att hinna med bussen som gick 06.26 hemifrån. Väl inne i stan gick campusbussen 07.00. När jag kommer till skolan 07.35 får jag se att det sitter en lapp på dörren till salen. Dagens seminarium var INSTÄLLT! Kan dagen börja sämre? Fram och tillbaka till Linköping. Fy och fan.

Inte nog med att jag gick upp helt i oödan, det snöar också! Blöt blir man, och kallt är det. Skönt är det ju på sätt och vis att klockan inte ens är tolv än och jag har varit vaken jättelänge redan. Har dock inte fått något vettigt gjort på alla dessa timmar. Har varit en sväng hos Mormor, det är väl det enda.




Jag saknar min Alleballe <3

har ingen bra rubrik

Nu har jag suttit vid datorn sen jag vaknade, typ. Börjar få huvudvärk och ont i ögonen. Hungern börjar smyga sig på med. Och samvetet. Samvetet att jag inte har läst nånting än. Jag blir så trött på mig själv.

den lilla svarta

Fick ett sms förut där det står att vi inte har någon föreläsning idag. Skönt, tänkte jag, då kan jag läsa det som jag struntade i förra veckan. Jag läste ett avsnitt ur bibeln igår (Mos 1) innan jag somnade, känns så himla komiskt.

Förra veckan var jag inget bra på att skriva här. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. När Alexander är hemma känns han viktigare än att sitta vid datorn. Känns rätt uppenbart. Hursom, det har inte hänt så där jättemycket direkt.

I torsdags träffade vi (När jag skriver vi är det jag & Alexander) Jonas, John, Gevva och hans tjej (som jag förövrigt gick i gymnastik tillsammans med för några år sedan). Vi var hemma hos John och drack öl och spelade nintendo wii (boxning var roligast, helt slut efteråt). Vid tolv nånting så gick vi till McDonalds och tog oss en cheesburgare. Natten avslutades hemma hos Gevva där vi spelade sanning och konsekvens.. haha.. kändes som man var 15 igen. Vid två halv tre tog vi en taxi hem.

I lördags var Emelie här med sina föräldrar. En mycket trevlig kväll måste jag säga. Vi åt gott och pratade hela kvällen lång.

Jag har handlat nya skor, ett par svarta vinterstövlar på Din Sko. Hittade en brun stickad klänning på KappAhls barnavdelning också. Hihi, billigt och bra! Jag har även köpt mig en ipod nano, en svart. Helt sjukt söt!




image402




Nu saknas det bara ett skydd så den inte skadas. Tillsvidare får den ligga i en tygpåse som jag fick till mobilen.

Nehepp, dags för frulle!
/Tina