imorgon ska jag kunna allt som har hänt inom kristendomen...

Nu är det 13 timmar kvar.. åhh jag undrar om jag kan allt. Jag blir så nervös.

Jag har världens snällaste kusin. Idag fick jag låna 2 objektiv och ett stativ av honom. Canon EF 50mm f/1.4 USM & Canon 75-300mm f/4-5.6 III USM. Har inte tagit så mycket bilder än, ska försöka hinna med att fota lite imorrn hade jag tänkt.


image487
Robin när han spelar gitarr. Detta är fotat med mitt egna objektiv.

fredag

Nu är det fredag igen. Tiden går så fort.

Ska snart åka och hämta upp Emelie för att sedan åka och träna. Tror det kan vara bra att göra nått annat en stund, inte plugga hela tiden. Jag har inte tränat på jättelänge känns det som.. =/

Igår i skolan pratade vi om att förr i tiden, 30-50 talet, så fanns det handböcker till gifta par. Och i dem stod det att man absolut inte fick ha utomäktenskapliga sexuella relationer. Det var den värsta synden man kunde göra. Det stod även mannen inte kunde tygla sina lustar och att kvinnan endast var ute efter barn. Att kvinnan får inprincip skylla sig själv ifall mannen är otrogen, eftersom hon inte vill ha sex för njutnings skull och att hon efter äktenskapet ofta skiter i hur hon ser ut. Det blev en intressant diskussion. Jag vet inte om jag kan hålla med. Visst, man "säger ju" att killar är mer fixerade än vad vi tjejer är men jag tror nog att det går jämt ut.


Vad tror ni, ser killarna hjärna ut såhär?

image486

Ser ut som att Bosse har fått en vän!

image484
Har ni sett så sött! Den andra katten gör sig fin för Bosse.. haha!


Idag har jag skrivit massor. Jag hoppas för allt i världen att jag kommer klara tentan på lördag. Vore ju så underbart att bli av med den.

Ikväll är det skola. Igen.

Nej, här har jag inte tid att sitta måste återvända till instuderingen.

/Tina


Bjuder på en skata
 
(fotat genom fönstret därför är det en vit rand i mitten)

Jag har inte tid att läsa böcker för njutnings skull

Men trots det så köpte jag lite böcker idag allafall.

Här är mina och mammas böcker. Lite otydlig bild, men jag orkar inte skriva ner alla.
image482

Och dessa är mina
image483

Boken vad hände på vägen till Damaskus är mammas bok, men jag ville ha den i min hög.. Jag vill ju ha den också, men onödigt att köpa två. Likaså mig äger ingen, den fick hamna i mammas hög även om den är lite min med. Hehe.

I huvudet på Zlatan ska jag ge till Robin för att han är världens bästa bror.


Nu måste jag sätta mig och plugga.. skola ikväll!
/Tina

mitt nya objektiv

Sigma 70-300 mm f4.0 - f5.5 DG Macro

image477

image478
Den här bilden tog jag på säkert 3-4 meters avstånd.

image479
Mamma

image480

hoppas på köp idag

Idag är det bara plugg som gäller. Läsa, läsa och.. läsa. På eftermiddagen ska jag åka in och handla mat med mamma. Jag ska även och och titta på ett nytt objektiv som jag hoppas att jag köper.

Imorgon ska jag och mamma (ja, jag gör allt med min mamma) till bokrean 07.00. Vi kan ju åka in i natt om vi vill men det tror jag vi skippar. Jag vet några böcker som jag ska titta efter. Hoppas på att det finns lite religionsböcker med. Skulle vilja ha barnens bibel men jag tror inte att den säljs sådär.



Igår slog det mig att jag inte har något att se fram emot. Jag tror att vi människor är gjorda för att ha något att se fram emot, att vi vill ha mer och göra saker. Utveckla oss själva. Eller växa tillsammans, som par. Som jag och Alexander. Men det har inte jag, eller vi. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Jag vill ha något planerat som jag kan längta efter. Hela min framtid är så flytande. Jag har ingen kontroll.




Kanske återkommer om jag köper objektivet. Måste visa nån provfotad bild isf.

/Tina

Tina, aaaktaa!

Krash bom bang. Så klantigt.
Idag gjorde jag en stor buckla på bilen. Skulle backa ut och såg inte(?) carporten.. Eftersom jag avskyr den där j'vla bilen skyller jag allt på den. Det var hans eget fel. Hade han inte varit så klumpig och seg hade det aldrig hänt. Resultatet av min incident blev att vi antagligen måste byta hela den där delen som är över framdäcket. Suck. Jag ska aldrig mer köra den förbannade bilen. Förutom den lilla olyckan har dgen varit bra.

Igår var, som sagt, en del av släkten här. Vi hade jättetrevligt och vi åt god mat. Lite senare dök även familjen Stenberg upp. Kvällen blev fulländad.

Nu ska jag gå och ringa Alleballe
 /Tina

hurra hurra!

Idag fyller mamma år, lite halvjämt. Släkten på mammas sida, en del av dem iallafall, kommer hit ikväll för att fira lite.

Ska försöka plugga lite till idag. Tänkte lära mig det nödvändigaste om Augustinus. Ni hör ju hur kul det låter, haha. Sen ska vi städa och fixa lite här hemma.

/Tina

fotosidan.se

Hej hopp.

Idag hade jag tänkt plugga (som vanligt, jaghar ju inget liv) men så fastnade jag på fotosidan.se. Jag har ju länge velat skaffa ett nytt objektiv till min kamera då jag känner att det jag har inte duger längre. Eftersom jag har ganska dåligt koll på allt sånt där så gick jag ut på fotosidan och läste lite. Finns ju dock typ 100 olika objektiv.. Hur fasen ska man veta vilket som passar mina önskemål. Menmen, jag fann sidan väldigt rolig och har nu registrerat mig som medlem.

Någon som har riktigt bra koll på objektiv och såna grejjer?




Ikväll blir det att åka till Linköping. Jag börjar bli riktigt uttråkad på sträckan Norrköping - Linköping kan jag lova. Om lite drygt en vecka har jag omtenta på kristendomens historia. Jag pluggar faktiskt till den varje dag, så jag hoppas jag klarar den den här gången (det är ju så jäkla ointressant tyvärr).


/Tina

om jag ändå hade sportlov

Helgen var mycket trevlig. I fredgas när Emelie och jag var och tränade frågade hon om jag och Alexander hade lust att hänga med till Kolmårdens Tropicarium på lördagen. Självklart hängde vi på. Vi tittade på massa djur, klappade rockor och åt vår medtagna matsäck. På lördagskvällen åkte vi hem till Simon och Helen med pizza för att kolla på melodifestivalen.  När vi sett vilka som gick vidare hyrde vi Chuck & Larry och öppnade en vinflaska. Mysigt.

Den här veckan har Alexander sportlov, men inte jag. Men jag är glad at han är hemma hos mig mer nu än vanligt. Just nu är vi hemma hos honom vi ska snart åka hem till mig. Vet inte riktigt vd vi ska göra ikväll.. blir väl att se på film.

Aja, har nog inget mer att skriva nu..

/Tina

skolös

Nu är jag arg.

Idag efter träningen märkte jag att mina skor var borta. Alltså mina ytterskor. Mina kära Lacoste. Fan vilka människor det finns. Köp era egna skor ffs. Jag var även och solade idag. Så himla skönt.

Nu i efterhand kan jag känna att jag ångrar att jag och Alexander inte firade igår. Idag har jag hört och läst vad mysigt alla andra hade det och vilka fina presenter de gav varandra. Visst, han var inte hemma, men det hade man ju kunnat ordna på något sätt. Jag önskar att vi med kunde vara lite mer romantiska ibland, det händer inte så ofta.


/Tina

Tinatajm

Idag är det alla image475 dag (ifall någon hade missat det). Eftersom Alexander inte är hemma så får jag pyssla om mig själv istället. Jag gav mig tillåtelse att dricka två koppar kaffe nu på morgonen. Jag försöker ju dra ner på kaffedrickandet.

Vill även passa på att önska mig själv grattis på namnsdagen. Dom jävlarna tog bort min namnsdag, nu är det bara Valentine. Tina platsar tydligen inte längre. Dröjer nog inte länge innan Machmud och Achmed finns med, men inte Tina inte. Ja, jag är bitter.

Idag ska jag bara plugga och sen åka till skolan ikväll.


image476


Canon eos 400D

Min kamera fick bäst i test i NT idag =D Känns bra.

Jag ska snart åka in och träna med Emelie, men först ska jag plugga.

/Tina

mina älskade jeans

Sitter här och är lite deprimerad. Jag har testat alla jeans jag har. Till min stora, dock väntad, besvikelse är det 12 st som jag inte kan ha längre. 9 av dessa tänker jag slänga eller ge till myrorna, eller kanske sälja =/. De andra tre har jag inte hjärta att slänga. Mina favoritjeans (tiger), ett par andra tigerjeans och ett par fornarina. Trots att jag vet att jag köpte dessa när jag var sjuk och gick ner massa i vikt, så hoppas jag att jag kan ha dom en vacker dag. Tyvärr så har mitt becken växt (heter det så?), kroppen förbereder sig väl på barn. I och med att det har blivit större så jag kommer aldrig komma i dom igen. Men jag är naiv och hoppas ändå.

Ikväll kommer Alexander hem så då ska vi hem till honom. Va länge sen jag träffade Maria, Stefan och Henke, så det ska bli najs.

Imorgon ska jag och älsklingen till Linköping och shoppa. En heldag, bara han och jag. Det behöver vi <3


Emelie och jag var och tränade förut.. jäävlar vilket jobbigt pass. Men skönt var det.

Nu ska jag göra i ordning mig.
/Tina

skoooogen

Nu är jag på Lunnevad. Vi gick upp och åt frukost vid 8 imorse, 34 kr för mig som inte går på skolan. Lite dyrt, men det var gott, fanns mycket att välja på. Efter det gick jag och la mig igen medan Alex gick och övde piano. Jag vaknad vid 10.30 ca. Nu har jag precis duschat och jag ska sitta en stund och plugga tänkte jag.

Jag börjar bli lite hungrig. Jag har med mig en pizza som jag ska värma medan de andra äter i matsalen. I eftermiddag ska jag bli bjuden på en kopp kaffe av Linnea.


/Tina

Hej hopp!

Idag fick jag reda på tentareslutatet.. bättre än väntat måste jag säga.. 17,5 av 80 (G 42). Jag trodde inte jag skulle få över 10. Så jag är nöjd allafall. Det jävligaste är att jag måste göra omtenta förste mars. När man läser grundkursen så gäller inte 75% regeln, utan jag måste ha G i alla fyra delkursena. ÅHH! Jag hatar det! Hur i hel***e ska det gå? Åh jag vill bara gråta och hoppas att nån säger "okej Tina, du behöver inte, du slipper"

Ikväll ska jag fara till skogen. Jag ska till Lunnevad och min Alexander. Vi ska lyssna på en jazzkonsert först, sen ska vi bara ta hand om varandra.


Jag har så ont i magen.
/Tina

träning

Idag har jag och Emelie tränat. Köpte nytt träningskort med, så nu är jag på G. Klockan fem ska jag och mamma vib.träna också. Stackars mina ben.

Jag skulle behöva gå till bibban och titta efter lite böcker. Får se när jag har ork till det. Suck.

image474



Åh Alexander kom hit igår kväll och åkte tidigt imorse. Sådana tillfällen är guld värda.


Lördag

Blev väckt av älskingen som ringde vid 10. Som tur var somnade jag om och sov till 12.20 när Oliver ringde. Under dagen har jag inte gjort så faslikt mycket. Har läst lite, vilat, ätit osv.

Snart ska vi gå bort till Jenny, Mats, Moa och Oliver. Som vanligt. Haha. Vi är med dom typ varje helg, men det är kul!



Förövrigt så saknar jag Alexander så fruktansvärt mycket. Han är ju iväg och spelar hela helgen. Känner mig så ensam här hemma. Känner mig som en jäkla loser som bara är hemma jämt. Å andra sidan gillar jag ju att vara hemma. Jag är kluven.


image473

Saknar och älskar dig!

pip

Åh, det är något som piper här hemma som driver mig till vansinne. Jag kan inte lokalisera var det kommer ifrån. Kanske från värmepumpen, men är inte säkert. Det är ett pip som kommer då och då, alltså inte hela tiden. Men gud så irriterande. Jag sliter mitt hår.

Jag skulle ha träffat Amanda idag över en fika men det blev inställt. Nej, hon har inte åkt. Det blev nått strul så hon åker imorgon. Så det var ju synd. Men som vi sa, vi har ju redan sagt hej då en gång innan så det kanske inte gjorde så mycket att det blev inställt.

Hungrig är jag. Vet inte vad jag ska äta. Det kanske finns pizza i frysen där ute, mumma! Men åh så onyttigt. Men det är ju helg, då får man äta sånt.

Jag har allafall tränat lite nu med. Orkade inte så länge som jag hade tänkt..(ni anar inte hur jobbigt det är om man går in för det) Hursom, jag såg ett avsnitt av seinfeld på datorn samtidigt och när det var slut la jag av och gick in i duschen istället.

Lyssnar på Britney nu.. (ja, jag tycker hon är rätt bra, helt ok) Men usch så synd jag tycker om henne. Hennes liv kan inte vara lätt. Hoppas hon får hjälp snart. Stackars människa, hon mår ju inte bra.



Nää om man kanske skulle gå ut till frysen och titta lite..

/Tina

Hello!

Emelie ringde och nästan väckte mig.. klockan ringde 3 minuter innan. Tajming! Hon berättade att hon inte kan träna idag. Jag skiter i det också då, är ju inget kul att gå själv. Jag ska ta en timme på vår cross trainer istället. Alltid nåt.

Ska sätta igång med läsandet snart. Jag har redan gjort mina dagliga rutiner på internet, läst massa bloggar osv. Jag ligger bra till med läsningen.. till och med liiite före.. tjoho!

Ikväll blir det att se på spåret med päronen, Filip & Fredrik är med igen, hihi! Efter det ska jag bara sitta och sakna min älskade Alexander och tycka synd om min själv.



Måns är singel nu. Det ni..! ;)