dålig uppdatering

Eftersom Alexander har påsklov den här veckan blir uppdateringen dålig. Jag har inte lika mycket tid att sitta vid datorn.

Jag måste bara få göra uttryck för en känsla.. JAG HATAR SNÖN!!! Jag blir helt deppig av det här jäkla skitvädret! Det är vackert att titta på, men inte i slutet av mars.. Jag har egentligen lektion 17.15 idag, men jag vågar inte åka dit i det här vädret.

image524

image525

image526

/Tina

förbannade påskkärringar

Idag kan man vänta sig att det ringer på dörren. Dessa j*kla ungar. Tyvärr har inte barnen bestämmt sig vilken dag de ska "gå påskkärring" så de kan dyka upp vilken dag som helst fram till måndag. Men jag tror att risken är som störst idag. Vi har som tradition i min familj att gömma oss när det ringer på dörren en sån här dag (även halloween). Vi placerar oss så att vi inte kan synas i fönstren.

Ungar som tigger godis.. Egentligen skulle man bara ta kortet, säga tack och sen stänga dörren. Snopet! Har inte deras egna föräldrar råd med godis till dem? Jag vet inte varför jag ogillar det här så mycket. Kanske för att jag själv aldrig har fått klä ut mig till påskkärrning och gått och ringt på hos folk.. (klätt ut mig har jag ju såklart gjort, på dagis) men jag har aldrig tiggt om godis. Visst, jag kan hålla med om att de flesta som ringer på är otroligt söta i sina dräkter, men när de kommer upp i nioårsåldern är det inte gulligt längre. Jag råkade öppna dörren förra året, eller om det var förrförra, skitsamma, då var det tre jättesmå tjejer som gav mig ett kort. och som traditionerna säger och deras förhoppningar gav jag dem lite godis. Och de var söta. Jättesöta. Men ska man ge godis för att de är söta?

Äh, jag fattar inte den här traditionen. Inte ett dugg. Hade varit roligare om de bara klädde ut sig och såg ut så en hel dag.


Hursom.. Idag ska jag träffa Emma så jag kanske missar alla barn. Ska åka in till henne efter lunch nån gång. Ikväll ska jag sova hos Emelie, det ska bli kul. Vi ska käka chips, titta på film/tv och snacka skit. Och imorgon ska vi gå och träna tillsammans. Det blir som på den gamla goda tiden, skillnaden är att jag sover i Emelies rum och inte i Cecilias. Förr var jag ju bästis med Emelies storesyster, Cecilia.


Menmen, nu måste jag duscha..


image523
Jesus sista måltid var idag. Se, jag kan min historia.

pussad på

image522
Åh vad jag längtar bort. Med dig. Till ett varmt land.
Bara du och jag, älskling.

kärlek

Enligt aftonbladet är Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt ett par.. Fasen, jag som trodde jag hade en chans.. Buhuu.. ='( hahah.. nää jag är så kär i min Alleballe!  =P Menmen.. Roligt för dem allafall.. de passar ihop, snygga båda två! =)

image521
Bild:
aftonbladet.se


Nu ska jag dra till träningen.. /Tina

Hej och god morgon!

Igår lämnade jag in tentan.. så skönt att vara av med den! Idag ska jag träna, själv.. lite tråkigt, men jag måste. Sitter här hemma och ruttnar annars. Ibland känns det verkligen så.. jag gör inget annat än ruttnar.

Åh jag är så shoppingsugen men jag har verkligen inga pengar till det.. fan va livet är tungt ibland. Stackars mig. Stackars studenter.


Slänger in en bild på Bosse..
image520

/Tina

hej hopp

Jag tror nog jag är klar med tentan nu. Ska försöka läsa igenom ett häfte på engelska och se om jag kan hitta någon bra mening där.. På så vis får jag en till referens, alltid bra att ha. Men jag fattar ju nada. Jag vet inte om jag har gjort tentan rätt, har ju aldrig gjort en sådan tidigare.. menmen, det är ju bara göra om i så fall.

Idag ska jag till skolan, börjar 17. Skönt att ha hela dagen fri innan man ska dit.

Jag har nog inte så mycket mer att skriva just nu.
Guu va tråkiga mina inägg är ibland alltså..

/Tina

nästan klaaar

Nu är det bara finfixet kvar på hemtentan. skönt. Nu behöver jag inte sitta uppe hela natten och slita som ett djur imorgon.



fy fan vilket väder.

måndag

Snö. Jävla skit. Som tur är ligger den inte kvar. Inte än allafall. Melodifestivalen gick som väntat tycker jag. Snopet att inte Bengtzing fick poäng av svenska folket.. mohahaha. Jag åt supergod Thaimat i lördags och jag smakade på grönsakerna och en fjärdedel av en champinjon. Det ni.. det trodde ni inte om mig!

Ja, jag kan väl inte ha ett inlägg utan att jag nämner skolan? Sorgligt men sant. Hemtentan går bra.. Jag tog en paus nu. Jag har skrivit 5 sidor ungefär. Bra Bra!

Det blev ingen träning idag, hinner inte. Jag ska försöka ta igen det på onsdag och fredag.

/Tina

tjohoo

Läste precis att det ska göras film av Jens Lapidus bok Snabba Cash. Det kommer bli världens bästa film.. Kanske lite överdrivet.. men bra måste det bli med det manuset till bok! Jag har ju dock inte lyssnat klart på boken än.. är bara halvvägs.. men JW, Jetset Carl, Jorge, Radovan och Mrado har redan fångat mitt hjärta.. haha!

image519

ursäkta tjatet

Nu har jag fått reda på poängen på omtentan, 59,5p.. vilket alltså var ett G+.. godkänd var 42p! Jag känner mig så stolt över mig själv och ska fira det med ett glas vin ikväll!

blev sugen

När jag läste Emelies blogg blev jag med sugen på att köpa ny bikini.
Hittade den här..

image518

Jag tror jui nte jag kan ha en sån bikini, den modellen.. måste nog lägga mig under kniven först om jag skal yckas hålla en sån där uppe.. Det där driver mig till vansinne! Men de är ju snygga!!
Nelly

yeees

Fick G på omtentan!

debatt

Sitter och väntar på ett mail med mitt tentaresultat. Det kommer ju aldrig!!Jag vill veta.. NU! 

Såg ni debatt igår? Det gjorde jag, allafall början då de diskuterade shopping (sen slog jag över till Gordon Ramsay, Kitchen Nightmares) Men allafall, jag är en av de få människor som faktiskt är på BlondinBellas sida. I det här landet kan man inte glädjas åt att andra har mer pengar än en själv.  Om nu hon har så mycket pengar så hon kan shoppa utan att titta på prislappen, låt henne göra det! Jag gläds med henne och andra "överklassungar". Hon har ju kämat sig dit hon är idag.. bli peppade att lyckas ni med istället för att klaga på henne och alla andra som har det bra ställt. Utbilda er och skaffa ett jobb.



Nu måste jag göra mig iordning. Jag ska åka och träna snart.
/Tina


ps. jag håller med bb.. "komikern" gjorde bort sig totalt!

den där vill jag ha

image517

Frågan är bara när jag ska använda den.. =/
stylebystars.som

USA

Hejhej och godmorgon!

Nu har jag suttit och skrivit i 30 minuter ungefär. Ja, i en vecka framöver kommer mycket av mitt bloggande handla om det där.

Igår på bussen hem satt jag brevid en amerikanska i 55 årsåldern. Hon frågade artigt om jag pratade engelska (åh herregud, vad ska jag svara?) "yes, little" svarade jag.. Amerikanska förstår jag hyffsat, men att kunna svara är ju döden. Aja, hursom, hon frågade varför det var så många människor på bussen (den var proppfull) när klockan var 13.20. Jag sa att jag inte visste och att jag höll med om att det är väldigt konstigt. Tänkte säga att "här i Sverige behöver man inte jobba. Med en bra ursäkt kan man leva på bidrag.. därför är så många lediga.." Men jag valde att rycka på axlarna istället och säga att jag höll med om att det var konstigt. Det var en trevlig människa, glad och mjuk. När jag gick av sa jag "have a nice trip in Sweden.. byebye" Hon blev jätteglad, log med hela ansiktet och klappade mig på axeln.. Antingen var hon uppriktigt glad.. eller så sa jag fel.. jag vet inte.. hon gjorde mig glad allafall.. haha!

Jag längtar till det året jag och Alexander kan göra vår efterlängtade långresa i USA. Men som sagt.. mååånga år kvar.. hehe!


/Tina

Snart tvdags

Nu har jag tagit paus. Och nej, jag har inte suttit fullt koncentrerad sen jag skrev senast. Men jag har allafall skrivit en sida nu om judendomen. Bra Bra. Alltid något!

Ikväll är det sista avsnittet av Bröllopsbonanza. Har följt hela serien så det ska bli kul och se hur deras bröllop blir nu. Kommer säkert gråta. Det gör jag alltid när det är lyckligt. Jag blir så jävla rörd. Men innan det börjar är det Det okända.


image515  image516


Nu ska jag försöka få tag på Alexander <3 My Looove!! Oj nu börjar Christine.. bästa serien!

/Tina

plugg

Idag fick vi hemtentan i religionshistoria B utdelad. En vecka har vi på oss. På onsdag innan 15.00 ska den vara inne. Tentan handlar i stort om hur judendom, indianer och nyandlighet förhåller sig till det moderna samhället. 80% av det vi skriver ska bygga på kusrlitteraturen. Helt ärligt så kommer detta bli en utmaning. Jag har aldrig haft problem med att skriva arbeten/rapporter, tvärtom, men den här är jag nervös över. Kanske just för att det heter hemtenta.

Jag har kokat kaffe och ätit en kexchoklad för att piggna till lite. Har lovat mig själv att jag ska sitta 4 timmar med den idag. Har suttit 30 minuter redan. Såå.. här har inte jag tid att skriva. Kanske skriver igen när jag tar en paus.

/Tina

bert stjärt

Idag får jag skjuts till skolan. Lyx att slippa köra. Mamma ska till IKEA så då kan ju jag åka med. Det ska komma en tjej, Sabine Gruber, som ska prata om vilka åtgärder skolan tar för att motverka hedersrelaterat våld. Hur skolan ser på fenomenet osv. Hon har skrivit en rapport där hon granskar detta. Ska bli väldans intressant.

Igår satt jag och fixade med mitt CV. Jag orkar inte söka nått sommarjobb. Jag måste. Jag vet. Men det är ju jobbigt. Eller hur? Jag har bara sökt ett enda jobb i hela mitt liv.. alltså där man skickar in CV och betyg och sånt (fick det dock inte). Innan har jag bara sökt jobb där man fyller i blanketter, eller fixat genom pappa. Yes, snart 21 och bara använt mitt CV 1 gång. Bra Tina! Är det detta som kallas misslyckad?


Har kollat lite på Bert idag.. "är det så här när man är kär när man är liten.." så skön serie! Nu ska jag äta pannkakor, om det finns några kvar.

/Tina

vågen, woo! vågen, woo!

image514

JAG åt FISK! Och det var faktiskt gott. För mig är detta en stor prestation. Synd att man inte kan skriva in det i sitt CV.

(snygg bild va.. osminkad och en gammal tigertröjja.. haha)

god morgon

Jag strunar i att åka och träna idag. Emelie skulle inte träna och det är tråkigt att träna själv. Lite ångest får jag när jag bara sitter och degar här hemma.

Jag gnäller över hur jag ser ut, men det blir ju inte bättre av att sitta här. Jag skulle verkligen vilja gå ner 5-6 kilo, men det kommer nog aldrig gå. Jag vill så gärna komma i mina tiger-jeans. Jag får väl gå en promenad eller träna en timme på cross trainern. Usch, sånt här kan få mig att gråta.

Dagen i övrigt består nog av att läsa skulle jag tro.

Nu ska jag dricka kaffe.. /Tina

god kväll

Här är lite bilder från igår. Haha, vissa är så fula att man bara kan skratta åt dem. 
  
 
 

När jag ser ett sånt här kort undrar jag hur de som har sagt att jag ser bra ut tänker.. Det här kortet skrämmer mig.. hahahaha..!!



Nu ska jag fila fötterna! /Tina


igår

Dagen och kvällen var bra. På kvällen gick vi ut några tjejer. Vi hade väldigt kul. Förfesten blev riktigt "tjejig", vi pratade om killar, sex och barn. Ja det man brukar prata om när inte killarna är med helt enkelt. Det var inte svårt att undvika ämnet barn eftersom Lindas son fyller 1 år snart. Så mysigt. Efter förfesten gick vi till otten. Där var det väldigt lite folk, tyvärr. Men vi hade kul ändå. Vi såg två IFK-spelare, haha. Det var kul.

På kvällen innan jag åkte till stan var Oliver en stund hos oss. Han är nog min idol. Så himla söt och rolig.

image501 image502

 


Idag ska jag bara ta det lugnt vad jag vet. Ska nog lyssna lite på min ljudbok och gå ut och gå med mamma och pappa.

Nu ska jag borsta tänderna. Jag saknar dig Alexander <3
/Tina


vilostund

Nu har jag tränat, duschat och ätit. Känns bra. Maten fick bli nudlar och stekta ägg. Jag äter som en sann student jag. Nu tänkte jag lägga mig och ta det lugnt en timme eller så. Ska lyssna på min ljudbok (snabba cash) och dricka te. Efter det måste jag hänga tvätt och kanske stryka lite kläder. Får se.


 


Blev bestämt förut, imorrn blir det utgång med tjejerna!
/Tina

Fredag och helgen står på ingång

Nu är det snart dags för detta image496med Emelie 1 & 2. Ikväll kommer Alexander hem. Tjohoo! Då ska vi se så ska det låta.


På återseende!

alla vill vara med och äta

image493

image494


Ekorre, fasan, skata och två kajor. Ekorren var där själv. Bra när alla kan äta av maten tycker jag.

promenad

Nu har jag och iPoden varit på promenad. En lång promenad, ca 5 km. Det var såå skönt! Vilket väder! Har dock lite ont i fötterna, har ju inga bra skor.. De blev ju stulna! Så jag fick gå med stövlar. Inte bra. Menmen, skönt var det allafall!


Nu ska jag duscha och sen laga mat!

emo med nappar

God morgon läsare!

Jag har precis ätit frukost och läst några bloggar. Hittade ett roligt klipp på Kenzas blogg, det är två killar som visar hur man blir emo. Jäkligt roligt. Tycker de där emo är så patetiska på nåt sätt. Vissa stilar kan jag förstå men ogilla. Den här kan jag varken förstå eller gilla. Jag och Emelie såg två tjejer i 14-16 årsåldern som var emo. De var svartklädda med rosa inslag. Kortkorta kjolar, linnen som visar bh:n. Målade i ansiktet, tårar, hjärtan osv. Men pricken över i:t var att de hade nappar i munnen, som bebisar har. Vad är syftet med det? Vad ska napparna symbolisera? Någon blandning mellan oskuldsfulla och slampor, typ. Äh jag fattar ingenting. Om någon vet varför de har det får ni gärna berätta!

Men visst, om de trivs är väl det bra... Och visst är det bra att alla inte är lika.


image492

/Tina

Ge mig sol! ge mig värme!

Är jag bortskämd om jag tycker att 18 grader som nattemperatur och 24 grader i havet är alldeles för kallt för att vara semester? 

Har suttit en stund vid datorn och tittat efter resor. Jag blir galen om jag inte får nån sol i sommar. Hursom, jag läset om Zakynthos. Ser väldigt fint ut. Sen läste jag det som kom att ändra min uppfattning.. just dessa temperaturer. Jag vägrar ha tröjja på mig på kvällen/natten när jag är utomlands. Isåfall kan man ju lika gärna stanna hemma i Sverige är min åsikt. Det ska kännas att man är på solsemester. Och havstemperaturen på 24 grader. Om det är så jäkla kallt kan inte jag bada.

Så nej, inget grekland. Allafall inte Zakynthos.

Tittade vidare på Turkiet. Men nja, jag har varit där 6 gånger. Kan ju vara kul att se något annat. Men visst, där är det ju varm dygnet runt (ja, det är Turkiet som har skämt bort mig).

Kollade vidare på Bulgarien. Men där var det också lite halvvarmt, N: 23 och H: 26. Nu börjar vi närma oss, men inte riktigt där. I Bulgarien kunde de inte garantera sol. Suck.


Summan av detta: Jag hittade inget som föll mig i smaken. Jag kanske är lite extra bitter för att jag känner på mig att vi inte kommer resa någonstans. Dessa j*la pengar!

Så vad tror ni? Är jag för känslig?


Vill tillägga att jag är fullt medvetenom att de där temperaturerna som står på nätet kan variera. Jag är inte dum. Men de är ju ett "typ".


/Tina


samkönade äktenskap och arrangerade äktenskap

Idag har det varit en bra dag. Förutom att jag har haft sjukt ont i magen hela dagen, börjar så smått gå över nu. Gick i skolan fram till 12.00 och då träffade jag Kristina så gick vi och åt lunch på ett mysigt kafé på skolan. På seminariumet pratade vi om genusperspektiv inom judendomen bl.a. Intressant.

Nu fram till tv-tittandet börjar ska jag läsa igenom en grejj till imorrn. Det är svenska kyrkans beslut om samkönade äktenskap, eller som det så fint heter "genensam samlevnadslag". Det jag redan vet är att man inte får/bör kalla det äktenskap. Det heter partnerskap, partnerskap för människor av samma kön.

Det är nästan så jag hoppas att det kommer vara människor imorgon som är emot detta. Vore kul om det kan bli lite diskussion. Jag själv är för det här, kärleken inför Gud eller bara riten i sig borde vara lika för alla. Kärlek är ju kärlek. Och man gifter sig ju, förhoppningsvis, av kärlek. Menmen, alla får ju tycka vad de vill, och jag hoppas nån tycker tvärtemot.

Påtal om att inte få gifta sig av kärlek. Igår på hederskursen föreläste Juno Blom från länsstyrelsen. Väldigt bra, men lite rörigt. Jäklar vad hon har varit med om saker, hon har verkligen sett lidande. Hon berättade om en flicka på 14 år som hade berättat för kuratorn (kanske till Juno själv, inte relevant) att hon skulle bli bortgift. Innan man han göra någonting åt det här, innan man hann reagera hade de (familjen) redan åkt ner till föräldrarnas hemland med flickan (vill inte hänga ut nått specifikt land). Så nu smsade den här flickan i ren panik och sa att hon befann sig där och att hon skulle giftas bort med en 60 årig man eller ja, gubbe! Om detta nu hinner ske är ju denna stackars flickas liv förstört för alltid. I grund och botten gör ju familjen det här för att dom anser att det är rätt. Men fan, det är ju så vidrigt. Vi (jag) i västvärlden kan inte i min vildaste fantasi förstå det positiva i det där. Det är bara vidrigt. Barnmisshandel skulle jag klassa det som..



Oj det blev lite långt. Den som har läst hit ner.. duktigt!

Nä måste läsa vidare nu..
/Tina

kära dagbok

Nu har jag suttit och läst hela förmiddagen. Hedersrelaterat våld.

Jag hittade min gamla dagok förut. Den ger så många minnen och en hel del skratt. Kompisbråk och killar, framförallt killar. Mitt liv handlade bara om det motsatta könet. "Vem ska jag vara kär i nu då?" Jag var liksom tvungen att vara "kär" i någon. "Amanda gjorde slut åt mig sen efter att vi hade varit ihop i 2 timmar". Helt sjukt. Vissa killar var aktuella i en vecka, andra kom tillbaka under flera års tid. Vi gick på disco och dansade med killar. Man skulle gärna ha jättekorta linnen och vita byxor. Då var man som snyggats (trodde vi allafall).  Ojojoj, vad roligt man kan ha åt det där. Jag avskydde en tjej ett tag "Hon tror jämt att hon ska vara så jävla bäst och snygg. Att hon alltid ska följa modet o så. Hon är en jävla *****.." Haha, såna meningar kan man hitta lite då och då.. Hahaha.


Tur att livet förändras och att man har blivit äldre. Mognare. Jag är väldigt glad att jag har haft den där discoperioden. Som sagt, den ger ju så många roliga minnen.


Aja, måste gå tilbaka till mina böcker..
/Tina

shopping

Har precis sett avsnittet av kungamordet som vi spleade in förra veckan. Närsta kommer ju ikväll. Usch, jag blir så illamående av såna dära svin till män. Fy fan!

Idag blev det lite shopping.. blev en tröja och en make up bag på Monki, och ett linne och underkläder på H&M. Det var länge sedan jag handlade kläder nu. Jag hade tänkt använda min make up bag till pennor istället. Det är den blå avlånga nedan.

image490     image491



/Tina

söndag

Nu är helgen över. Snart allafall. Snart är det en annan del av Köping, de är ju så söta.. de ger mig en sån positiv energi. Man bara sitter och ler.

Imorgon ska jag och Emelie gå en sväng på stan efter vi har tränat. Jag vill gå och kolla in Monki, har inte varit där än. Hela förra veckan gick tiden åt till omtentan. Hoppas på snygga kläder där.

Det känns så skönt att kunna läsa till mina andra tre kusrser, att kunna ligga bra i tid. Jag hatar att ligga efter.




image489

Min underbara älskling. Jag älskar dig så himla mycket.
Du ger mig så mycket glädje. Du är viktigt i mitt liv.
Jag älskar
Dig.



Glömde skriva

att Björn Gustafsson var bäst ikväll.. som vanligt..! Hoppas han kommer hit nån gång för då ska jag gå och kolla!

rätt väntat, eller?

Jag sitter här med ett glas vin och väntar på att Alexander ska komma hit. Han är på konsert i Linköping. Tentan gick nog bra idag. Jag kunde nästan alla frågor, kanske inte hel pott förvisso, men allafall så jag kunde få några poäng på varje.

Melodivestivalen gick som väntat. Jag hoppades ju, såklart, på att Daniel skulle gå vidare, stjärnan från Norrköping. Tyvärr är han för okänd för svenska folket, för låten var ju helt okej, faktiskt. Linda Bengtzing har jag lite svårt för, hon är FÖR glad och FÖR sprallig. Inget för mig.

Nu är det CSI Miami.. måste dra..

/Tina