Glad första advent!

Usch så trött jag är. Egentligen har jag inte gjort någonting som har gjort mig trött. Jag är nog bara trött utan anledning.

Idag har jag ätit första lussebullen som mamma bakade i förmiddags. Det var gott! Nu ikväll har vi varit på adentvskonsert i en kyrka i Söderköping. Jenny var solist där så då kände vi att vi ville titta. Nu, mina vänner, har jag fått guds välsignelse, så nu kan jag sova gott. Haha. Skämt å sido, jag gillar att gå till kyrkan. Det är fridfullt.




Såhär snygg var jag när jag åkte te körka



Jag ringde även till Linnea idag och pratade nog i en halvtimme. Vi ska ses på lördag när hon kommer hem!

Nu ska jag göra ett försök att få tag på Alexander. Som ni vet är ju inte det det lättaste... =/


/Tina


God kväll

Förlåt för dålig uppdatering, jag har haft fullt upp. Ja ni läste rätt, JAG har haft fullt upp. Igår adventspyntade vi, jag och mamma. Vi fixade hela dagen, tog längre tid än vad vi trodde. Vi avslutade allt med en kopp glögg. Jag börjar faktiskt tycka om det.

Jag måste bara berätta att jag nästan åt upp en hel laxfilé till lunch igår. Stolt! Jag hoppas att jag någon gång i mitt liv kommer tycka om det som kommer från våra hav och sjöar. Jag känner mig näst intill handikappad för att jag inte äter fisk och skaldjur. Kan ju inte ens gå på restaurang utan att det kan skapa problem. Eller för all del, bli bjuden på middag hem till svärmor kan också bli problematiskt.

Idag då? Vad har hänt? Jo, idag har jag och mamma varit på stan. Vi skulle leta julklappar bland annat. Vi hittade inte en enda. Däremot köpte jag ett örhänge som jag ska sätta i det nya hålet sen. Vid 18-tiden åkte vi på Robins innebandymatch och kom inte hem förns 20.00. Jag som hade tänkt plugga lite idag. Det blev ju inget med det. Hur fasen kommer tentan gå?

Nu ska jag nog titta på Beck som har börjat på tv4+. Eller så kanske jag sätter på något avsnitt South Park.

/Tina

inte värt en rubrik

Jag tittar på idol och ser Johan P sjunga till en tjej i publiken och jag tänker för mig själv.. är detta ett skämt?

god eftermiddag alla läsare

Som sagt, idag träffade jag Emma några timmar. Vi gick en sväng på stan och tog en fika. Jag borde börja titta på julklappar nu.. men jag vet inte vad jag ska köpa! Vad ska jag köpa till Alexander? Tips tar jag hjärtligt emot!

Imorgon ska jag och mamma ha julfixarmys här hemma. Vi ska sätta upp julgardiner, adventljusstakar och så kanske vi ska baka. Och självklart lyssna på julmusik. Tomtarna får vänta tills efter Lucia.


/Tina



rubrik

Snart ska jag till stan och träffa Emma =)

Skriver mer i eftermiddag!
/TIna


längtar till värmen










och ute är det snö...

/Tina

formatering

För ett tag sen köpte vi en extern hårdisk som vi ska ha alla foton och filmer på. Efter att alla bilder var överlagda skulle jag börja med filmerna. Vissa gick och vissa gick inte. Jag ringde då till min tekniska pojkvän som sa att jag antagligen måste omformatera den. Jag googlade lite och kom sen fram till att jag skulle formatera den från FAT32 till NTFS64. FAT32 kan tydligen inte ta emot enskila filer som är större än 4GB. Jag fixade till det innan jag åkte till Alexander så att det skulle vara klart tills jag kom hem. Idag har jag då lagt in allt igen, och nu fungerade det. Känns bra att kunna ha alla filmer på ett ställe och slippa ta upp plats i datorn till det. Så detta är vad jag har styrt med idag. Jag borde väl ha läst mer än vad jag gjort, men detta var något som behövde göras också.

Imorgon går jag i skolan hela dag. Fasen va jobbigt alltså..
Måste läsa lite till nu så jag hänger med i föreläsningen.

Ska nog göra mig en stor kopp te (ingefära & citron!!) och mysa i soffan.

/Tina


tips på godare kaffe

Jag och mamma har hittat en otroligt god dryck att ha i kaffet. Nämligen denna:



Det går att dricka den som den är, men jag har gärna i den i kaffet istället för mjölk. Blir supergott! Ett hett tips inför julmyset!

/Tina

hem ljuva hem

Nu är jag hemma. Känns skönt att komma hem till min egna säng men jag hatar att åka ifrån Alexander. Vi har haft en underbar helg. Så himla mysigt. Jag saknar honom redan. Eftersom han inte hade tv blev det mycket filmtittande (via datorn). Vi såg Tropic Thunder, Vi hade allafall tur med vädret och Mumien 3, även 15 minuter av Wall-e. Alla var bra, kan rekomenderas.

På tåget hem satt jag brevid en alkis. Uuuu, han luktade as alltså. Hade jag varit bakis hade jag kräkts. Fy fan va vidrigt.

Nu är det bara gå tillbaka till vardagen. Imorgon måste jag läsa massor inför onsdag. Jag läste inte så mycket som jag hade tänkt när jag var bort. Menmen, det ska nog gå bra!


Ska nog ta och göra lite kvällsmat nu..


1 månad kvar till julafton =)
/TIna

skåningar är ett trevligt folkslag

Det blev inget Malmö igår. Vi åkte direkt till Lund istället. Fast i stället för att åka på eftermiddagen åkte vi in på kvällen. Det var snökaos här och svinkallt! I Lund hade det kommit 5 cm snö! :O Menmen, hursom.. Vi gick till en restaurang där vi käkade plankstek, jättegott! Sen gick vi på bio. Det blev Saw V som vi hade pratat om. Den var rätt okej faktiskt. Den har ju fått jättedålig kritik men jag tyckte den var sevärd.

Idag åkte vi tillbaka till Lund för att gå på stan. Jag köpte en tröja och vantar till Robin. När vi var klara gick vi till Burger King sen efter det gick vi till Espresso House. Jag drack en Vanilla Latte, såå gott! När fasen ska Espresso House öppna i Norrköping?? Här i lund kunde jag hitta tre stycken! Världen är inte rättvis!





Självklart gick vi och tittade på domkyrkan också. Det kallar jag kyrka. Den var hur stor som helst! Tyvärr gick vi inte in, får göra den nån annan gång. 

Ikväll funderar vi på att se nån film. Vi får väl se vilken det blir. Jag har ju vin med mig så den måste ju öppnas med =)








/ Tina

Du är mitt liv

Jag glömde ju berätta att detta snygga par firar 2½ år idag! Det ni!


det snöar här i sydsverige

Ja när vi vaknade idag var det vitt ute. Mycket har nu smält bort, men det kommer lite mer snö nu. Tror ju inte att det kommer ligga kvar, tack och lov. Visst, det är fint, men så jäkla kallt!

Lägenheten är rätt så ofräsh.. Tapeterna är fula och fläckiga, och plastmattorna är buckliga! Ibland fattar jag inte hur mäniskor står ut i att bo i såna hära skitlägenheter.. Tur att jag inte är musiker och måste gå på folkis. Det finns en sak till att säga om lägenheten. Ni anar inte hur LYHÖRT det är! Man hör allt! Verkligen ALLT! Igår kväll trodde jag ett tag att jag inte skulle kunna somna.. När hans rumskompisar pratade i rummet brevid lät det som om de var i vårt rum. Jag hörde varje gång någon av grannarna gick ut. Dörren öppnades och slogs igen, porten öppnades och sen hörde man hur det pratades utanför fönstret. Jag skulle aldrig kunna bo såhär. Fy fasen va jobbigt. Tacka vet jag hus! Alexander har en 90 säng här, med ett 180 täcke till. Så det är mys.. dock lite trångt. Har lite oni i ryggen idag.. men som sagt, det är mysigt.

Hur ser dagen ut idag?
Jo, idag ska vi åka till Malmö när Alexander slutat skolan vid 15. När vi har gått på stan ska vi åka vidare till Lund och käka middag, får se om det blir Burger King eller nån mysig restaurang. Om jag känner oss rätt blir det hamburgare, haha! Sen efter det ska vi gå på bio, i Lund. Vi har nog inte bestämt än vad vi ska se. Lutar lite åt Saw V, men jag vet inte. Vi är ju lite chicken båda två så det kanske är bättre att se den på film hemma. Jag skulle gärna se Twilight som har premiär ikväll, men den var inte Alexander så sugen på.. såå, ja vi får se helt enkelt.

Innan han kommer hem ska jag hinna äta lunch, ducha, sminka mig och läsa massa i psykologiboken.. suck!

/Tina

Har du aldrig varit i svalöv? Vilket land kommer du ifrån?

Nu är jag här! Resan gick jättebra! Jag var lite nervös. Jag har aldrig åkt tåg själv innan, föutom till Tranås. Men som sagt, det gick utmärkt. Mamma följde mig till tåget i morse och väntade tills jag gick ombord. När ska jag klippa navelsträngen..?

När jag gick på bussen som gick från Teckomantorp till Svalöv så bad jag busschaffören säga till när jag skulle gå av, eftersom jag aldrig har varit här. Då frågade han vilket land jag kommer ifrån!? Haha! Lite roligt..! "Har du aldrig varit i Svalöv? Vilket land kommer du ifrån" Jag sa llite ursäktande att jag kom från landet Norrköping och då skrattade han bara.. Men han var trevlig, väldigt pratglad! Men jag undrar, vem fan har varit i Svalöv? B, har du varit i Svalöv, du som till och med är skåning?? =P

Nu hoppas jag att Alex kommer snart.. är inget kul at vara själv här. Eller själv och själv.. Jag höll på att skrämma livet ur tjejen som bor här när hon kom hem.. Hon visst inte att jag skulle komma idag.. Men allafall, jag känner mig själv eftersom jag inte känner henne. Ska försöka ta lite bilder när jag är här med.. kommer upp på bloggen sen.

/Tina

Skåne, here I come!

Imorgon åker jag till Alexander! Ska bli himla kul! Tyvärr bor han ihop med två andra (som jag aldrig träffat) och de har ingen tv..!! :O Menmen.. småsaker..

Tåget går 07.35 så jag hoppas att jag kan somna ikväll..

/Tina

om jag hade kommit in på floristutbildningen hade jag vetat svaret nu

Då var det måndag. En helt ny vecka. Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter denna vecka. På torsdag åker jag till Alexander och stannar där till måndag! Svalöv here I come!


Som ni flesta vet så gillar jag ju att fixa med blommor och sånt. Jag gör ju gärna egna arrangemang. Nu har jag hittat en snygg hyacintvas. Tyvärr vet jag inte hur mycket vatten det ska vara.. ska själva löken vara i vatten med, eller räcker det med rötterna? Någon som vet??


Ska nog ta bort mer jord.. den tappar ner allt i vattnet. Inte så snyggt.


Idag har jag mest läst. På onsdag har vi seminarium på en artikel, på engelska såklart. Jippi!

Helgen var jättebra! Är så roligt när Emelie kommer hem! Det är så tomt här hemma när hon är i Kalmar! Det var kul att träffa Bella med. Hon har precis kommit hem från Island där hon slaktade får :O ! Jävla vidrigt!

Aja, nu ska jag fortsätta läsa och sen laga mat.

/Tina

ikväll ska jag dricka öl

Bion igår var helt okej. Jag tyckte den var riktigt bra, men många andra visade sitt missöje när det var slut, de flesta sa "det där va ingen riktg bondfilm, usch". Men som sagt, jag gillar inte bond så därför gillade jag väl den här. Jag njöt riktigt ordentligt när jag hörde alla gnälla.. skadeglädjen är den bästa glädjen sägs det ju. Mohahaha!

Ikväll ska jag, Emelie, Bella och Linn gå ut.. ska bli kul! Blir ju så sällan nu för tiden! Problmet är, som vanligt, vilka kläder jag ska ha på mig. Men det löser sig väl..


/Tina

sträcker lite extra på ryggen och tänker: det där är min bror det

Hittade detta på nt.se imorse



Vi fick inte gå dit och titta, tyvärr.. han blir väl nervös om familjen ska titta antar jag. Men det jag har hört inifrån hans rum när han övar, så gick det säkert jättebra! Jag blir så stolt! Min bror!




Ikväll ska jag, mamma, pappa, Jenny och Mats gå och titta på Quantum of Solace. Hoppas att den är bra.. har ju fått både ris och ros, mest ris tror jag. Eftersom jag inte gillar bond så kommer säkert jag tycka den är bra, eftersom de har tagit bort bondkänslan. Jag tyckte casino royal var bra allafall. Men hur denna film är återstår att se.

Idag tror jag inte att jag ska plugga nått. Gjorde en hel del igår så jag känner att jag kan få en paus idag. Dessutom måste jag städa idag. Dammsuga och städa badrummen. Jippi! (tur att det finns ljudböcker man kan lyssna på medan man gör jobbet, även om jag bara kan lyssna på ena örat)

/Tina

Ska få tillbaka mitt riktiga jag imorgon

Imorgon ska jag klippa mig och slinga håret! Som jag har längtat! Mitt hår är nästan brunt.. haha (läs=råttfärgat)! Jag ska dit 9.00 sen börjar föreläsningen 13.00 i Linköping. Ska hem till mormor en sväng innan med!


Nu ska jag se Dr Phil (ja, jag tycker han är bra) sen är det SOS familj och efter det Desperate Housewives och Christine. En riktig bra tv-kväll!



Grattis till min kusin Marie som har fått en liten dotter! =)

/Tina

Snart får jag min första biobiljett, gratis!

Ny dag, nytt att läsa. Fan va trött jag är på att läsa. Allafall läsa böcker som jag inte själv har valt. Men det hör ju universitetet till. Läsa, läsa och läsa.

Om en timme ska jag åka och hämta mamma.. sen ska vi gymma! Ska bli himla skönt! =)



Hörrni.. glöm inte bort att gå med i
Market2Member. Ni får poäng på allt ni handlar via deras hemsida, plus om ni värvar medlemmar. Ni får alltså tillbaka pengar på era köp! Själv ska jag nog välja att ta ut en biobiljett istället för pengar! Gå med ni också! --> Market2Member


/Tina

läser en text av freud

Det har varit ett jäkla skitväder idag. Tur att jag inte har varit ute.. skulle nog ha blåst bort.

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att pluggat. Inte så jättekul, men måste man så måste man. Jag har även försökt få tag i Alex men uan resultat. Han har aldrig mobilen med sig.


Jag har nog inget mer att skriva. Är på dåligt humör.

/Tina

God morgon!

Eller middag.. det är ju inte morgon längre.

Helgen har varit precis som vanligt. Fredag titta på tv, igår var familjen Stenberg här, idag blir det afro-step 16.30. Allt är precis som vanligt. Jag saknar det där att Alexander kommer hem på helgerna, jag åkte och hämtade honom vid tågstationen, så som det var förra året. Jag är så ensam när han är borta så mycket. Jag hoppas verkligen att han kommer in på en skola som ligger lite närmre nästa år. Det här börjar bli jobbigt nu. Jag vill inte ha det såhär. Ni anar inte hur jävla tråkigt det är att ha en pojkvän 40 mil bort som man bara träffar var 4:e vecka! ='(


Imorgon är det måndag, igen! Herregud vad tiden går fort! Snart är det jul.

/Tina

Bara för att bosse är världens sötaste katt




o noooo

När jag skulle städa badrummen idag så upptäckte jag nått fruktansvärt.. Jag kan inte lyssna på ljudbok nu! Jag kan ju inte ha hörluren i örat. Ploppen till örhänget är ivägen!! Jag fick ha den i ena örat och sen den andra hängandes framför örat.. fanfanfan! När det har läkt kommer det funka, men nu i två månader får jag lyssna på ett öra. Buuuhuuu!

Som tur är så är inte silverkronan, som jag lyssnar på nu, så där jättebra än så länge. Vilket innebär att jag inte har det där suget efter att lyssna.

/Tina

nördsnack

När ska Johan Palm åka ut?? Tack och lov hängde han lite löst idag allafall. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, va fan ser de i honom? USCH!

Känner mig skitsnygg i nya örhänget

Idag har dagen gått jättefort. Jag har läst och skrivit på mitt paper (typ som en liten uppsats) om healing. Är inne på fjärde sidan redan. Känns bra att ha kommit igång. Jag har ju en del att läsa så det är bara bra att jag har kommit en bit.

Mitt öra mår bra. Det är lite ömt och sådär men det är ju inte så konstigt. Tar väl ett tag innan kroppen vänjer sig vid att det är ett hål där. I två månader ska jag ha läkörhänget, känns lite trisst att det är så länge, menmen bara det blir läkt så är jag glad. Så jag ska ta ut den och byta precis innan Egypten, kommer bli asfint! Är faktiskt riktigt förvånad över mig själv att jag gjorde en sån spontan grej. Det är verkligen inte likt mig. Men ibland måste man få bli överaskad av sig själv.

Ikväll ska jag vara hemma och titta på idol.. förvånade? Haha! Imorgon kväll skulle jag vilja göra nått annat än att vara hemma. Känner mig mobbad att vara hemma med mina föräldrar varje helg. Menmen, det är ju skönt att vara hemma, faktiskt.


/Tina

Nytt hål i örat



Tack Emma för att du hjälpte mig att ta beslutet ;P

/Tina


kompisdag

Som jag skrev tidigae så är jag ganska onintresserad vad gäller presidentvalet i USA. Men tro det eller ej, när jag satte på tvn i går morse så blev jag glad när Obama hade vunnit. Jag tror han blir bra. Han verkar vara mer framtidstänkande. Den andra levde ju kvar på 1800-talet. Han var tex emot abort och homoäktenskap har jag hört.. vem fan är det år 2008?? Obama blir en bra president, en president som tänker på individen (känns det som allafall). Nog om det.

Idag ska jag träffa Emma och senare i eftermiddag ska jag hem till Kristina. Innan jag ska ner på stan måste jag förbi campus och hämta två böcker som jag har beställt på biblioteket. Jag måste även gå förbi frissan och beställa klipp och slingtid. Det ska bli så kul att träffa Emma. Jag har inte träffat henne på skiiitlänge! När jag träffar Kristina sen så ska jag fira hennes föedelsedag. Så här blev födelsedagskortet:

 


Är rätt så nöjd, har nog gjort finare. Men det blir bra, är ju tanken som räknas, eller hur?


Nu måste jag sminka mig.
/Tina


barnkläder

Ibland längtar jag verkligen efter den dagen då jag och Alexander får en bebis.. Det finns såå många gulliga kläder! Jag är helt kär i svea för barn. Jag menar, hur gulliga är inte dessa??


Bild:
MeLike

"Tina, kan du inte skaffa barn snart så jag kan få börja handla barnkläder". Mamma sa det för nån vecka sen, haha. Tror ni jag har ärvt min kärlek till barnkläder från henne?

/Tina


Usa's presidentval, din framtid?

Jag fick G på både salstentan rel-historia och hemtentan i rel-sociologi! Så skönt att kunna släppa dem nu! =D

Idag har jag en skitdag. Visst, resultatet på hemtentan gjorde mig väldigt glad, men förutom det är det en dålig dag. Ibland kan jag tro att jag lider av ångest. Alltså riktigt ångest, inte att man är deppig. Jag känner det i hela kroppen. Jag får olustkänsla i magen och det trycker över bröstet. Allt jag gör känns så menigslöst. Allt känns skit, men i nästa sekund kan allt kännas jättebra. Konstigt det där. Hoppas att det går över snart så jag jämt kan få känna mig tillfreds med livet.

Hursom.. Annars har dagen bestått av att läsa Somatic Modes of Attention, det är en text om healing. Det lilla jag har förstått är intressant. Men som sagt, det är inte mycket jag har fattat. En text i rel-psykologi på engelska är inte det lättaste vill jag lova. Som tur är finns det engelskalexikon på nätet. Att sitta och leta i ett lexikon i bokform gör mig galen, tar ju världens tid. Så det på nätet är perfekt. Snabbt och enkelt.

Jag är helt ointresserad av USAs presidentval. Finns inget som är mer ointressant. Men faktum är att jag är lite sugen på att kolla på valvakan inatt. Kanske för att det är Filip och Fredrik som håller i den, eller så har jag blivit påverkad av media vare sig jag vill det eller ej. Dessvärre ska jag upp 05.45 imorgon så jag kan inte sitta uppe inatt. Imorgon är det föreläsningar hela dagen. Jobbigt jobbigt. Vi filfakare (filosofiska fakulteten) är inte vana vid det.


/Tina

Alex vakna, vi måste åka nu!!!

För er som inte fattade ett dugg av mitt senaste inlägg så kommer här en förklaring. Jag tittade såklart på idol. Anna sjöng den låten och den för med sig så mycket minnen. Jobbiga minnen från en jobbig begravning. Så så var det med det.


Nu har Alexander åkt hem. Eller ja, hem och hem. Han har åkt tillbaka till skolan. Det var så sjukt nära att han missade tåget imorse. Hans klocka ringde 7.15, tåget gick 8.40. Eftersom Alex är helt borta på morgonen hörde han inte klockan. Jag, som vaknar direkt, blev galen och sa väldigt högt och irriterat "Alex, stäng av klockan!!!" Och då måste han ha lyssnat väldigt noga på just "stäng av", (tror inte ens han var vaken när han stoppa klockan). Självklart gjorde han just det, stängde av. Han skulle ju satt på znoos (hur fasen stavas det?). Jag somnar om och vaknar 8.22 av att jag känner på mig att vi har sovit alldelse för länge. PANIK! Fort in med kontran i bilen, packa ihop alla saker, slänga på sig kläderna och sen fort i  väg med bilen! Jag hann inte ens få på mig stumpor. Men vi hann ner till tågstationen! Men usch vilken dålig start på dagen.

Så nu kommer vi inte träffas förns 20 november när jag åker ner till honom. Åh det känns som en evighet. Men eftersom vi har så himla mycket att göra i skolan så kommer tiden rusa iväg.

Jag trodde att det skulle bli en lugn period nu, men icke sa nicke. Fy fan, är de rätta orden! Har jag inte kollapsat innan så lär jag väl göra det nu.


/Tina