massa dötid på en buss

Idag var jag i skolan i 1 timme. Ibland känns det så himla onödigt. Åker hemifrån 8.15 och kommer hem 12.30, och under den tiden är jag i skolan 1 timme. Förstår ni hur mycket tid det går till att bara sitta på en buss? Uschusch, men sånt är livet.

Imorgon är jag ledig! Vilket innebär sovmorgon, sköönt!

Jag har upptäckt att den helgen Alexander kommer hem är den helgen jag måste skriva hemtenta. Jävla skit! Jag har från torsdag till torsdag på mig, men självkart måste jag börja på fredagen allafall. Det kanske är massa jag måste läsa också. Jag måste lösa det där på något sätt, tips någon?

Idag köpte mamma en senapsgul halsduk åt mig. Är så glad! Min förra glömde jag i en provhytt och när jag gick tillbaka för att fråga efter den var den borta.. men nu fick jag äntligen en ny! Kommer bli snyggt till min nya höstjacka ;)

/Tina

hmm


Bild:
aftonbladet

Intressanta skor, Posh!
Högklackat utan klack.. måste vara skitjobbigt att gå i.

pilates

Idag var vi på pilates. Det var första gången jag provade och jäklar vad skönt det var. Vi var bara 5 st, hehe! Jag sträckte nog ut varenda muskel i kroppen. Undrar bara hur det kommer kännas imorgon...

Jag börjar känna att en stor deppighet håller på att komma över mig. Det är en olustkänsla i magen. Jag tänker nog för mycket på framtiden, igen. Jag längtar efter ett eget liv, efter att få BO med Alexander, efter en ring på fingret och jag längtar efter barn.. Men det finns inte tid eller förutsättningar till allt det där nu. Jag sätter inga barn till världen utan att ha en utbildning.. plugget går före allt just nu.. i x antal år till (vill bara att vi ska bli klara!!). Mest längtar jag efter en gemensam flytt. Jag vet inte om det är det här deppigheten beror på. Antagligen är det en blandning av så mycket.

Menmen.. Nu ska jag fortsätta att se mord i sinnet..

/Tina

Nya MQ

Idag när jag och mamma var och handlade på maxi var vi inne en sväng på nya MQ. Jag köpte denna tröjja. Hur mysig som helst.

Bilden blev suddig ni ser nog ändå..

Ikväll, eller rätt snart, ska vi och fira mina kusiner. Ska bli kul att träffa släkten. Och nu får jag ett bra tillfälle att ha på mig ny tröjjan.

Alexander, JAG SAKNAR DIG!!!!!

/Tina

stay

Det här är kvällens låt. Jag hörde den i reklamen för cityakuten och var bara tvungen att hitta den. Efter att jag hade letat lite hittade jag den tillslut. Här är ett klipp från youtube.fredag

Äntligen helg!

Igår hade vi opponering på ett arbete. Det gick bättre än vad jag trodde. Vi tyckte arbetet va rätt så dåligt (läs: skit!!). Men vi lyckades förmedla våra åsikter på ett bra och ödmjukt sätt. En annan grupp hade opponering på vårt arbete och det de sa var inte så negativt. Så det var skönt. Det känns bra att vara av med det.

Innan den 15:e oktober ska vi välja kurser inför våren. Jag har 15hp klara, jag ska skriva C-uppsats i religionshistoria. Men de resterande 15hp har jag inte bestämt än. Jag funderar på någon av dessa:

Det professionella samtalet, 15hp
Kommunikation mellan människor, 15hp
Muslimer i Europa, 7,5hp
Våld, kön och makt, 7,5hp

Jag ska ta och maila en kompis som har läst det professionella samtalet och höra med henne om den var bra. Jag vill gärna veta hur mycket engelska det är också. Jag ser fram emot att skriva uppsatsen, jag är inte klok, jag vet. Men jag gillar att skriva och kommer jag bara på ett intressant ämne så blir det nog inga problem.


I eftermiddag ska vi träna. Tredje gången den här veckan.. visst är vi duktiga? Efter det ska vi åka och hämta Thaimat från Spicy Hot. Det är ju sååå gott!!

Hej sålänge!
/TIna


var går gränsen mellan tro och tradition?

Pluggandet i fredags gick bra, satt och läste fram till 23.30.. nördigt, jag vet.

I gårkväll såg jag reprisen av existen som handlade om införandet av en svensk imamutbildning. Lars Lejonborg var med i programmet och han var mycket positiv till en utbildning, vilket jag med är. Nu till min poäng.. Lejonborg kopplade samman islam med kvinnlig könsstympning. Gissa om jag blev irriterad. Detta har ingenting med islam att göra. Det handlar om traditioner och seder. Somalia har en siffra på 100% som blir stympade och de är muslimer, men det har inget med islam att göra. Däremot tycker de säkert att det handlar om deras tro, och för dem är det ju så, men islam i sig är inte för det. Det kan bli invecklat om man ska se till allt. Hursom.. jag blev förvånade att en minister kunde uttala sig så i tv.

Idag var vi och tränade. Blev helt slut. Det är så skönt när kroppen värker efteråt. Hihi. Just nu sitter jag och läser ett arbete som vi ska opponera på. Jag har gjort roligare saker i mitt liv än detta kan jag lova.

Imorgon ska jag hem till Kristina på en fika. Ska bli kul! Hoppas bara inte att jag kommer vara så trött, kommer ju vara i skolan hela dagen innan jag ska träffa henne.


Åh vad jag saknar Alexander. Ju längre tid vi är ifrån varandra desto säkrare blir jag på att han är den rätte.

/Tina

ett glas vin tillsammans med oden

Nu sitter jag och pluggar. Jag läser om fornskandinavisk religion, alltså asatro. Rätt så intressant. Den boken jag lyssnar på nu, "stum sitter guden" av Anna Jansson, handlar om asatro så det passar alldeles utmärkt bra i tiden. Jag kommer vara ensam hemma ikväll, så jag ska passa på att slappna av ordentligt nu ikväll. Robin och jag var och köpte pizza förut, va himla gott! Nu har jag tagit mig ett glas vin till pluggandet. Jag inbillar mig att det går bättre då. Om 15 minuter börjar svensson svensson så det är det nog med läsande för idag.
Tidigare idag var jag och mamma på auktionsverket och tittade lite. Jag hittade en bok och en familjebibel som jag fundear att bjuda på.. vi får se.

/Tina

det ekar på gymmet

Nu ska jag snart åka och hämta upp mamma för att sedan åka vidare till gymmet, på Athena. Hitills har vi alltid varit själva där, vilket har varit hur skönt som helst. Vi har nog valt bra tider helt enkelt. Idag tror jag nog att det kommer vara folk, på friskis var det allafall alltid massa folk på fredagar. Menmen, i får väl vänja oss vid att träna med folk, haha.

Ikväll ska jag träffa Emelie som har kommit hem! Ska bli så kul! =) Har ju inte träffat henne på flera veckor! Vet inte vad vi kommer hitta på, antagligen snacka massa skit, som alltid.

Nä nu måste jag sminka mig!
/Tina

barn, älskade barn

Jag, som alla andra som bloggar haha, har hittat en sida som visar hur ens barn kommer se ut.

Här är mitt och Alexanders.. lockigt hår?Här är mitt och OrlandosOch här är mitt och Davids
För att inte Alexander ska bli sur så provade jag även honom med en kändis.. här är han och Angelina, haha.

Nu ska jag läsa lite..
/Tina

om att bearbeta jobbiga händelser i livet

Jag har köpt ett kontantkort som jag ringer från när jag ringer till Alexander.  Vi pratar minst 10 minuter varje dag. Det blir billigare såhär. Allafall, detta kort har jag satt i min gamla mobil där dispalyen är trasig.. trodde jag. Den brukar vara helt vit, men idag fungerade den, till min stora glädje.

Jag började direkt att läsa alla sms. Ojojoj, det vara bara sms från mitt förra liv (läs: allt innan Alexander). Vissa var så jäkla roliga, andra fick det att hugga i bröstet. De som fick mig att skratta var famförallt de sms från Rebecka. Gud vad jag saknar den tjejen. Vi hade så fruktansvärt roligt ihop. Vi hade samma sjuka humor som bara hon och jag förstod. Helt plötsligt dog vänskapen, varför? När hon åkte till Barcelona förändrades allt. Vi har inte pratat med varandra på typ 2 år tror jag. Jag minns att jag skickade ett sms till henne när hon fyllde 20, och då blev hon jätteglad. Sedan dess noll kontakt. Men jag har ljusa glada minnen. Kanske ska ta och skicka ett sms eller mail?

Tillbaka till smsen. Andra var väldigt jobbiga att läsa då jag märkte att mitt hjärta har blivit krossat flera gånger. Varför sparar man sånt som bara påminner en om hur idiotiska vissa människor var? Jag märkte att jag har förträngt mer än vad jag trodde. Det gjorde så ont att inse. Jaha, var det så det var? Jaha, gick det till så, det minns jag inte? Jag påverkas fortfarande av allt det där. Jag har absolut kommit över det, men när jag läste så rivdes så mycket upp igen. Det ligger inte på personnivå längre, det är mer på ett känslomässigt plan. Det handlar inte om dem utan om mig. Hur jag hanterar/hanterade det hela. Det är känslan av att inte räcka till. Rädslan av att hamna där igen. Jag har nog mycket känslor och tankar som jag inte har bearbetat klart än. Men hur ska jag kunna bearbeta, jag vill ju inte prata om allt det där. Om jag måste prata om det så känns det jobbigt, jag känner trycket i ögonen. Jag vill inte gråta eftersom jag inte är ledsen. Det är inte det det handlar om. Jag är ledsen över att jag har förträngt så mycket, men innerst inne vill jag inte komma ihåg något eftersom det är jobbigt. Det är glömt, struket ur mitt liv. Mitt förra liv.

Det blev mycket tankar det där. Jag behövde det.

Det positiva i det hela är just att det tillhör det förflutna. Ur det onda kom det goda. Alexander är mitt allt, den rätte. Jag ser verkligen ljust på framtiden med Alexander. Vår framtid. Vårt gemensamma liv. Det finns ingen som fått mitt hjärta att slå så hårt. Jag älskar dig."Lämna det bakomflutna före dig"
/Tina


insamling

Måste bara berätta om en insaming hos Barncancerfonen som nyss har startat. De flesta kanske redan vet om den men jag känner att det är lka bra att jag nämner det här.

Det är till minne av en tjej,
madde 20år, som dog 02.15 den 15 september 2008. Den 13 september 2007 fick hon sin diagnos Desmoplastic Small Round Cell Tumor. Denna tjej har spridit ljus och styrka till alla läsare. Jag själv har bara läst lite nu när jag fick reda på det här och jag är ganska tagen ändå. Har fått tårar i ögonen, och att läsa hennes mammas blogg gjorde mest ont.

Här är adressen till insamlingen http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Den-javla-idioten/?mode=3 Själv bidrog jag med 20kr.


Vila i Frid, Madde.

Egypten

I början av januari ska jag och familjen åka till EGYPTEN! Det ska bli såå kul!! Eftersom januari är Egyptens kallaste månad så blir det nog inget sol och bad, möjligtvis att vi kan sola lite. Jag är ju världens största badkruka. Är det inte över 25-26 kommer jag inte i. Och det lär det inte vara. Dagtid ska det tydligen vara runt 20 i luften och på natten runt 12.

Hursom.. detta är en upplevelseresa. Den är annordnad med utflykter varje dag. Vi ska bland annat till Luxor och Kairo. Helt sjuk hur mycket vi kommer få se. Vi läser om gamla Egypten i skolan nu så jag är helt insatt.

Det här är bilder från hotellet. Ser ju underbart fint ut. Synd att poolen inte kommer utnyttjas.. haha! Tänk om det hade varit 40 grader i skuggan och man hade kunnat legat och sekt där..!!
Det här är ett annat hotell som vi ska bo på i två nätter i Luxor


Det kanske inte är lika fint, men va fasen, det duger gott och väl!


Så nu längtar jag som en tok till januari! Känns tråkigt att inte Alexander kunde följa med.. menmen, sånt är livet.

Idag mår jag bättre men jag stannade hemma idag med. Känns onödigt att riskera att bli mer sjuk. Man ska ju vara hemma en dag extra, sägs det ju.

/Tina


tänk att ett klick kan få mig att må bättre

Åhh, jag mår fortfarande dåligt. Snoret rinner som bara den. Skit också! Jag stannade hemma idag, skolan får vänta till imorgon. För att göra mig på lite bättre humör klickadejag precis hem detta:Jag har länge varit ute efter ett silvershampoo, men har inte slagit till än. Detta kändes som ett bra kap. Halva priset jämfört med andra, plus frakt förstås. Genast mår jag lite bättre. Erbjudandet hittar ni
här!

Idag ska jag bara titta på Disney Channel och Nickelodeon, dricka te och vila.

/Tina 

aaaaaaaaaaaajj

Jag har tandvärk! I en tand som inte riktigt finns.. Det är mina jäkla visdomständer som vill komma upp. Jag har inte fått någon av dem än, men jag vet att de finns under tanköttet. Jag kan känna konturerna. När jag och Alexander var på Öland hade jag skitont i vänster över, nu gör det ont nere i vänster ist. Värken går ända upp i huvudet! Gör ont hela tiden... Men jag vill inte att de kommer upp ifall de inte får plats (vilket de antagligen inte får eftersom de aldrig kommer), men om det blir så så måste jag säkert dra ut dem och det vill jag inte.

Åh jag får så svårt att koncentrera mig när jag har halsont, förkyld och tandvärk!

muskelberg

Som sagt, igår var jag och mamma och tränade. Jäklar vad duktiga vi var! Jag trodde att jag skulle var helt död idag men än så länge känner jag ingenting.. antagligen kommer väl värken imorgon. Däremot är jag dyngförkyld och asont i halsen. Jag har inte tid att bli sjuk nu! (Immunförsvaret ligger väl på noll när man är så sjukt stressad jämt). Dessutom ska vi träna igen imorgon och det går ju inte om jag mår såhär.

Idag är det läsdag. Hur ska jag orka med allt?

Gud, gör mig frisk.
/Tina

stressigt värre

11/9, det väcker hemska minnen. Konstigt att det har hänt så mycket det datumet? Ikväll har det gått/går flera program på tv4 fakt om terrorattacken i USA. Har sett alla tre och de är väldigt spännande.

Imorgon ska jag och mamma åka till gymmet (korsi taket)! Ska bli såå skönt att komma igång! Mitt mål är att se ut såhär igen. Haha, önska mig lycka till.. detta är 5 år sedan och jag känner att kroppen har förändrats mycket sedan dess. Det kvinnliga har börjat framträda. De breda höfterna för att kunna bära ett barn osv.


Men önskan vore ju, såklart, att se ut sådär igen! ;)


Idag har jag gjort ett fynd på Stadium! Köpte dessa bikinitrosor för endast 23 kr!
ååå nu måste jag fortsätta läsa och skriva! SUCK!

/Tina

ps. Jag saknar min plutt...

Hur vet man när man ska sluta?

Åå ni anar inte hur mycket jag har att göra! Alla skolarbeten och uppgifter tar all min vakna tid. Jag har svårt att varva ner när jag ska sova och min hy börjar göra uppror. Det känns som jag kommer gå in i väggen snart. Det positiva är att det vi gör är ganska kul, det är intressant allafall.

Efter nästa tisdag eller onsdag hoppas jag att allt har lugnat ner sig. Men å andra sidan är det bara börja plugga på tentan som är v.43. Jag har aldrig haft tenta på C-nivå.. uuh. Men det går nog bra, vi har världens bästa lärare och hon gör bra tentor. Jag får förlita mig på det.

Nä nu måste jag återgå till skrivandet.
/Tina

Kärleken övervinner allt

Igår åkte Alexander hem. Känns tråkigt. Men vi hade en underbar helg tillsammans <3 Jag älskar honom så mycket! Arn var jättebra. Alexander tyckte den var sådär. Han har läst boken (två gånger!) och de har ändrat massor i fillmen, vilket var irriterande.


4 av 5 toasters!


Nu är det bara massa plugg som gäller de närmaste veckorna. Vi har två grupparbeten och en tenta. Men det kommer nog gå bra, än så länge ligger vi bra i tid, till och med före schemat.

På onsdag ska jag och mamma börja träna. Känns så skönt att komma igång. Dags att röra på fläsket. Imorgon ska jag, mamma och Jenny gå på Mamma Mia. Den är nog lika bra en andra gång!

/Tina


Denna helg är helig

Woho! Nu är Alexander hemma! Så det blir nog inte så många uppdateringar i helgen. Vi har precis ätit kebabpizza, Alex åt kebabrulle, och snart ska vi på bio och se Arn! Kommer bli skitmysigt!

/Tina

Det är nåt så jävla äckligt!

Det här klippet kan man titta på om och om igen och det är fortfarande lika underhållande. Det är så fruktansvärt roligt! =DSe och njut!

en för oss intetsägande symbol

Efter att jag har skickat iväg lite mail såg jag att jag hade fått mail av kyssjohanna.se. De skulle få en ny hemsida och de informerade om att märket Ettika finns inne. Jag blev lite sugen och tog mig en titt. Det första jag ser under nyheter är detta. Det heter Ettika´s "Wooden bead hamsa".Jag tycker det är intressant att de säljer detta. Handen i armbandet är en muslimsk symbol, "Fatimas hand" som ska bringa lycka. Den blå pärlan ska symbolisera ett öga. Jag tror att många har det som en lyckosymbol världen över och den kan ses som "Guds hand". Men så som jag har lärt mig så är det Fatimas hand (Fatima är Mohammeds dotter för er som inte vet). Hursom.. jag tycker armbandet är väldigt vackert och skulle inte tacka nej till det. Jag hittade även detta här nedan som jag blev väldans förtjust i.

Armbanden hittar ni
här!  Så, det var allt religionssnack för idag.


Nu ska jag ta och läsa ett häfte på engelska, önska mig lycka till!! Jag måste bli klar med allt innan Alexander kommer imorgon. Jag vägrar plugga när han äntligen är här.

/Tina


Jag blir galen!

Det står att det ska vara south park på mtv nu 22-23. I flera dagar ha de istället visat TilaTequila: A shot at Love. När man går in på mtv.se så står det 23.00 för south park.. Varför visar min tvguide i tvn fel? Jag blir så jäkla sur! Jag vill ju se south park nu.. Finns ju inget att titta på. Får väl se om jag orkar vara vaken till elva..

alla dessa små ljuva ting

Idag har jag för första gången varit hemma hos Maria. Jag, Brankica, Victoria och Stina följde med henne hem efter föreläsningen och då bjöd hon på jättagod mat. Vi tittade även på Mumien (den egentliga anledningen varför vi var där). Vi ska göra ett grupparbete om den. Vi hade supermysigt!

Har tagit mig en titt på
ljuvating. GUD så många fina saker de har!! Man blir ju sugen på att skaffa bebis, haha! Titta bara, hur söta är inte dessa saker??
   
 


Nu måste jag se klart idol!
/Tina

Höstgarderoben

Jag sitter och tittar på existens (ett måste för oss religionsvetare, hehe). Idag handlar det om kvinnoprästmotstånd i Norrland, främst lestadianerna (en "del" av svenska kyrkan). Sjukt att man kan vara så emot det, tycker jag. Kvinnor predikar, över lag, mer om familjer, känslor och vardagsliv än vad män gör. Männen predikar mer om Gud i sig och använder ett mer teologiskt fackligt språk, detta blir långtradigt i längden. Jag tror kyrkan behöver både och, det msåte bli en balans. Nog med kyrkosnack för idag.


Dessa plagg har jag stor lust att klicka hem. Tyvärr säger kontot ifrån. Väskan hittade jag via
Blondinbellas blogg. Hon hade fått den av sin pojkvän. Jag tycker den är så himla snygg!! Den ska jag önska mig i julklapp ;)
Tröjan är från H&M, så även skorna. Tröjan funderar jag på att tjata till mig av mamma, haha. Jag menar, vad har man föräldrar till? =P Väskan hittar ni här!


Nu ska jag fundera ut några intervjufrågor till torsdag. Vi ska intervjua människor till ett grupparbete vi ska göra i sociologin.

Nu ska jag ringa Alleballe
/Tina

sweet victory

Idag är det en riktig pluggdag. Jag måste läsa två kapitel ur "Religionssociologi" tills imorrn. Men det ska väl gå, så himla jobbigt att läsa så mycket på en gång.Jag (och Alexander) är ju helt galna i Svampbob. Ni som aldrig har sett det har missat något. Vuxenhumor i ett barnprogram! (iofs så är inte det här klippet så jätteroligt, allafall om man inte har sett hela avsnittet). Funderar på att kanske se filmen sen, kanske inte hinner det. Vi får se. Här under är lite klipp från filmen. Såå rolig! Tyvärr är det inte på svenska..

 Nu måste jag fortsätta läsa..
/Tina