Manesa

Ikväll ska jag, Emelie och Bella till Manesa! Ska bli så himla mysigt :) Jag har inte träffat dem på jättelänge! Vi ska dricka lite vin eller kanske nån god drink. synd att vi missar idol, men det är sånt man får ta, hehe!


skål!/Tina


TorsdagTvå bilder på Linnéa som jag tog i Västerås, färg och svartvit.
Ikväll kommer Alex hem! Om ca 1 timme faktiskt :D Är så glad!

I går hade vi tenta i pedagogiken. Tror det gick okej, jag hoppas verkligen att det blir ett G. Har inte tid att skriva en omtenta. Idag träffade jag Shamo på campus. Hon, jag och Brankica ska skriva ett litet arbete om Irak, så vi började lite smått idag. Det blir att göra resten nästa vecka. Jag kan typ ingenting om Irak, så det ska bli intressant att få lite mer koll.


Nu börjar mammas pojkar, underhållning! Haha!

/Tina

plugglördag

Åå så skönt att Camilla åkte ur idol igår.  Och hur såg hon ut egentligen? Kläderna var ju hemska! Jag tyckte faktiskt att Eddie var bäst igår, sen måste jag medge att igår var första gången som Rabih var bra. Den låten passade verkligen honom. Nog med idolsnack.

Idag måste jag börja plugga inför tentan som är på onsdag. Jag har redan skrivit en "inför-provet-lapp" på 5 sidor, men det måste nog utökas lite är jag rädd. Känner att jag inte har riktig koll på det här, vet inte riktigt vad jag ska kunna.. menmen, får bli nervös på tisdag kväll, för det är då jag vet om jag har fattat allt. Nu är det bara inta ett lugn, finna harmonin (önska mig lycka till haha).

I eftermiddag ska jag och mamma titta på vinterjacka till mig :D Den jackan jag har ca 5 år gammal, jag måste verkligen köpa en ny! Visst, den duger egentligen fortfarande, förutom att dunet börjar försvinna på vissa ställen. Skulle gärna köpa en peak, men mamma vill inte betala så mycket, och inte jag heller. Är man fattig student så är man. Är lite sugen på en fjällräven kanske. Aja, få se vad butikerna har att erbjuda.


Nu ska jag fortsätta med mitt skrivande och läsande.


/Tina

Foto

I helgen var jag hos Linnéa och Johan i Västerås. Vi hade så himla mysigt och roligt! Jag fick se deras nya lägenhet och vi hann även med att gå på "opera för barn". Kände mig jättekulturell, haha! Jag passade även på att fota Linnéa och Britta (pianist) till deras examenskonsert (program, affisher osv) och det va jättekul. Dels för att de är så fotogeniska båda två och dels för att jag fick öva mig i att fota. Många bilder blev oskarapa, då jag fotade utan blixt (blir ju såå mycket finare ljus utan) men några guldkorn lyckades vi få fram.


Här är några av dem som blev bra

Idag är jag ledig och det är SÅ skönt. Ska vara inne HELA dagen, inte gå ut nånting (bara när jag ska hämta posten). Jag ska njuta av lugnet och dricka té. Jag måste iofs öva lite på redovisningen vi ska ha imorrn, men det går på 15 min så det räknas inte ;)

/Tina


Måste bara berätta att...

...mamma kom hem med en iCurl igår! Åh, jag är så glad! Hon va ju på Ge-kås igår, så hon hade fått den till ett bra pris dessutom :D
/Tina


Fredag

Idag är det plugg som gäller. Gick upp skapligt för att hinna med allt som ska göras. Givetvis hittade jag annat att göra, varför är det alltid så?  Jag fastande i iTunes, var tvungen att rensa och sortera lite grann, plus lägga in en ljudbok. Nu har jag suttit en stund allafall med boken Lärande.Jag saknar Alexander


/Tina


Torsdag

Yes, klarade första tentan för den här terminen, 1 p från VG, så det är liiite surt. Men SÅ jäkla skönt att slippa omtenta! :D

Just nu sitter jag och skriver bokrecension, referat och egna reflektioner över boken Offrad för hederns skull. När jag får skriva om något som berör mig så är det riktigt kul att skriva. Hedersrelaterat våld är en sån sak som berör. Referatet och recensionen får bara vara en ½ sida var, hur ska det gå?? Referatet är ju jättesvårt att få så kort. Menmen, det ska väl gå tillslut..

Vi hade litt.seminarium idag med. Gick bra tror jag, läraren verkade nöjd allafall. Själv satt jag rätt tyst som vanligt. Jag tycker det är behagligare att lyssna på diskussioner än att delta själv. Om jag inte håller med om vad någon annan säger så håller jag hellre det för mig själv, varför ska de veta vad jag tycker liksom? Min ensak känner jag. Skillnad när vi är en mindre grupp på 5 personer, då kan jag babbla på rätt bra. Men om gruppen överstiger 10 då är jag tyst. Sån är jag.

Nu ska jag titta på unga mödrar och sen Christine!


/Tina


seminarium hit, seminarium dit

Usch va deppigt det känns att hösten är här. Tänk om det kunde vara 30 grader varmt året om. Hösten och vintern är ingenting för mig. Kallt, regningt och blåsigt.

Ikväll har vi litteraturseminarium i invandrarkursen. Boken handlar om sveriges invandring från början (då Sverige inte ens var Sverige) fram till idag. Det är intressant, men det är en tråkig bok med alldelse för mycket detaljer, namn och årtal uppradade på varandra.

På torsdag har vi även litteraturseminarium i pedagogiken och det kommer handla om lärande. Tycker att ämnet pedagogik är himla diffust, det ingår typ i allt. Svårt att säga exakt vad det är, vilket jag tycker är jobbigt. Jag vill gärna ha en definition som man kan luta sig mot. Men icke. Menmen, jag hoppas det klarnar, har ju tenta om 2 veckor.

Ska hinna läsa lite till nu tänkte jag, innan jag måste bege mig mot Linköping.
Världens BÄSTA ♥


/Tina


Rosa Bandet

Igår gick jag in på Guldfynd för att köpa nytt örhänge (som tyvärr var slut), men jag kom ut med ett fint armband istället. Det är ett Rosa Bandet armband. Känns bra när pengarna går till något viktigt, vem som helst kan ju faktiskt drabbas.
Idag sitter jag och pluggar hela dagen. Vi har så sjukt mycket att göra i BVG, ni anar inte. Sen tar ju invandrarkursen mycket tid med. Visst, det är mest att vi ska läsa, men det tar TID att läsa. Har jag inte stressat ihjäl mig innan så kommer jag göra det nu. Men jag vet att jag klarar det, jag SKA klara det, så är det bara.

/Tina