Allt man trott på är lögn!

Rubriken kanske är lite hård, men man blir faktiskt upprörd när man ser detta. Hittade klippet på Elins blogg. Titta så får ni se vad jag menar.


 

/Tina


lördag
Nu drar jag iväg på kräftskiva.
Jag äter ju inte sånt snusk, men lite paj, öl och vin ska jag nog allt få i mig istället :)


/TinaFör ibland är man rädd, det känns ensamt och då är det skönt att få hålla nån i hand...

Å vad trött jag är. Jag är inte van vid att gå i skolan så mycket som vi gör nu. Igår var jag i skolan från 10-20 :O Visst är det sjukt? Alldeles för mycket! Men gårdagen var, trots alla timmar, en bra dag. På kvällskursen kom en man från muslimska föeningen i Linköping och hade föreläsning. Väldigt intressant! ALLA borde få en föreläsning med en muslim sådär. Han svarade på alla frågor vi hade, även såna som kan tänkas vara känsliga. Men han svarade ärligt och förklarade så vi förstod. Otroligt givande. Tyvärr har vi ju så mycket fördomar om den religionen/livsstilen, men det handlar mest om okunskap. Menmen, det var intressant och en annorlunda föreläsning.


Jag och mamma hörde en barnsvisa på radion förut som vi båda tyckte lät som de sånger som jag lyssnade på när jag var liten. Det var inte den sången vi trodde, men väldigt likt. Jag lyssnade MASSOR på Agnetha Fältskog och hennes son Christians kassettband (ja, jag är gammal) som hette "kom följ med i vår karusell", och jag fick ett akutbehov av att lyssna på dem nu, NU NU NU! Allafall, har letat både på Spotify och Youtube och jag hittade låtarna! Ååå de är så bra! Har lyssnat ett tag nu. Jag vet inte vad det är med dem så är bra, antagligen handlar det bara om minnen och nostalgi.

Den här sången är så himla söt. En barnvisa som faktiskt har en bra och tänkvärd text:

 

Ni kanske tycker den är skit, men jag älskar den! Skulle kunna lägga in fler men jag ska inte tråka ut er ;)


Vi har ju som sagt börjat med pedagogik nu. Jag har ju haft en föreställning om att det bara handlar om skolan, typ. Men nej, det är bara en liten del som handlar om det. Förvirrad, javisst! Så nu försöker jag få grepp om vad pedagogik egentligen är.. Men det kommer väl snart!

Nu ska jag ta mig nått att äta, sen är det idol!/Tina


Nu B ska jag uppdatera

Jag har fått många pikar och till och med ett "fuck you" av Brankica för att jag inte uppdaterar, haha. Skönt att veta att jag allafall har EN trogen läsare som VILL att jag ska skriva ;)

Hursom. Senaste tiden har bara bestått av plugg, plugg och plugg. Jag var ju som sagt sjuk hela förra veckan, så himla jobbigt. Alexander var hemma några dagar med, mysigt ♥ Tänk att han har blivit göteborgare!

Igår lämnade vi in vår hemtenta. Skönt att vara av med den. Men ändå har jag den vanliga ångesten. Jag är rädd för att jag inte har svarat på frågorna, att det är för lite osv. Det brukar ju alltid gå bra, det borde ju vara ett gott tecken? Men å andra sidan måste det ju gå dåligt någon gång, och det känns som att det är nu. Jag har skrivit 100 hemtentor innan så jag förstår inte varför denna gör mig så nervös. Menmen, inom 10 arbetsdagar ska vi få veta hur det gick.

Efter inlämningen drog jag ner till US där jag mötte Maria. Vi gick ner till stan och käkade thaimat. SÅ GOTT! Sen efter det tänkte vi gå och fika, och vilka sitter inte där? Jo, Brankica och Victoria! Det blev en helmysig fika, alla vi fyra, precis som förr! :) Om två veckor ska vi festa lite har vi tänkt. Jag har ju ingen koll på Linköpings uteställen, men det ska nog bli bra, Vic och Maria bor ju där så dom får välja ut nått kul ställe :)

På tisdag börjar vi med kurs 2, "pedagogik". Ska bli intressant. Jag har aldrig läst pedagogik innan och jag hoppas det blir kul.

Aja, nu ska jag bläddra lite i böckerna till den kommande kursen.

/TinaMelissa Horn - New York

 


sjukling

Skit. Igår fick jag 38,5 graders feber. Mamma kollade till mig vid 6 imorse och då var febern borta. Yes, tänkte jag, då kan jag ju åka till skolan. Men icke, när det var dags för mig att gå upp vid 9 så var febern tillbaka. Dock inte lika hög som igår, tack och lov. Just nu ligger den på 37,6 vilket är högt för att vara mig. När jag mår bra har jag 36.

Hursom, idag ska jag försöka kurera mig så gott det går. Låta febern ha sin gång, alltså ingen ibumetin för min del. Imorgon och på onsdag har jag seminarium och det vill jag verkligen inte missa. Därför är det bättre att vara hemma idag, annars finns ju risken att jag blir ännu värre imorgon.

Ska försöka var lite nyttig ändå. Ska läsa lite och förbereda inför litteraturseminariet imorgon. Inte så kul när man har ont i ögonen av febern, men vad gör man.

Nu ska jag ta en kopp té.


/Tina