Tillbaka i verkligheten

Då har vi varit hemma några dagar. Resan va jättebra. Vi har sett och upplevt så himla mycket. Det kommer nog ta ett tag att smälta allt. Vi saknade Robin och Alexander, de va trisst att de inte var med :( Måste erkänna att våra protestantiska kyrkor kan slänga sig i väggen jämfört med de katolska, de va så himla vackra. Sen kan jag iofs gilla stilrena vanliga pr. kyrkorna också. Det kan på ett sätt vara jobbigt att vara i en kat. kyrka där det är lätt att tappa fokus på prästen när det finns så mycket annat intressant att titta på. Men allafall, kyrkorna var superfina, och katedralen vid slottet var baotastor.












När jag var liten tittade jag ofta på en film hemma som handlade om en mullvad (jag kallar filmen bara "mullvaden"). Den här mullvaden har två vänner, en kanin/hare och en igelkott. Helt plötsligt börjar människorna riva deras skog, och man får då följa mullvadens och hans vänners kamp för att rädda deras hem. Kortfattad beskrivning av filmen. Hursom, jag älskade den här filmen och gör det fortfarande. Har den dock bara på VHS. För ett halvår sedan köpte jag en DVD med mullvaden, jag trodde då att de va filmen, men det var andra korta avsnitt. Tråkigt men okej. MEN nu till saken. I ett av de första skyltfönstren jag tittade in i i Prag så såg jag.. MULLVADEN! Åh ni kan tänka er lyckan. Han fanns i gosedjur i alla möjliga storlekar, nyckelringar, muggar, kuddar.. ja ni fattar. Så med mig hem följde en mugg och två skrivblock (för barn, haha). Nu har jag lärt mig hans namn med, Krtek.



Känner ni igen honom, Krtek. Visst är han söt?


Det var nog tur att vi åkte hem i onsdgs, annars hade vi väl inte kommit hem nu på grud av askan.

Nehepp, om man skulle ta tag i dagen.
/Tina


Hej fran Prag!

Tankte bara skriva att vi har det bra har i Prag! Det ar en superfin stad, massa fina hus, for att inte tala om olen, hehe.

Vi gar hela dagarna sa pa kvallarna ar vi helt slut. Igar sag vi den nya arkebiskopen precis efter att han hade blivit installerad.. coolt! Imorrn ska vi till Staropramenbryggeriet, kommer nog bli roligt >) (forsoker gora en smailgubbe, men datorn ar dalig)

Nu ska vi spela kort!


Tina


torsdag

Påsken var superbra. Jesus dog och uppstod, så allt var som vanligt. Påskmiddag hos svärmor och tjejkväll hos Amanda :) Alexander var hemma hela helgen, mitt hjärta ♥

I tisdags började en ny kurs, vardagslivet heter den. Vi ska skriva ett grupparbete denna gång, som en miniuppsats. Jag, Branki, Anna och Clara :D Kommer blir SÅ bra!


Jag skickade iväg sökningen till hösten igår:
1. Barn- och ungdomspsykologi 1, 30hp
2. Arbets- och organistionspsykologi 1, 30hp
3. Socialpsykologi, 15hp

Vad tror ni om det?
HOPPAS att jag kommer in på mitt förstahandsval. Den går på helfart, vilket andrahandsvalet inte gör. Arbete/org är utspridd över ett år, vilket innebär att om jag skulle komma in på den så måste jag läsa 15hp till. Alltså vill jag att det ska se ut så här: Alt1 --> Barn/ungdom. Alt2 --> arbete/org + socialpsykologi. Aja, vi får se hur det löser sig, jag får väl söka i efterhand om det skulle strula. Psykologikurser brukar ha höga intagningspoäng, har jag fått för mig allafall, så jag hoppas att det går vägen ändå. Visst, jag har inte dåliga betyg, men kanske inte tillräckliga. Kanske har jag förtur för att jag redan har över 180hp? Menmen, det fixar sig.




Mina älsklingar.
Bosse blev jättaglad när Alexander kom hem. Han myste så mycket han bara kunde!

/Tina


min kreativa sida

Måste bara visa ett armband som jag har gjort alldeles själv. Jag är ju ganska pysslig utav mig och idag har jag låtit kreativiteten flöda. Snabbt och enkelt!



Fint va?


/Tina