regn, regn och så lite regn

Som ni förstår av rubriken så står Göteborg i vatten. Det var ett litet uppehåll igår så då passade vi på att gå en sväng på stan. Men när det öser ner, så är det ingen idé att gå ut. Bättre att stanna inne och tända ljus, läsa en bra bok, eller städa. Och ja, det sistnämnda, det roligaste alternativet, står på schemat idag. Storstädning. Tjo!

Annars då? Jo, skolan flyter på som vanligt. Himla intressant hur hjärnan fungerar. Vi har pratat om könsutveckling, och det var otroligt spännande. Vi blir matade med att allt "flickigt" och "pojkigt" socialiseras in i oss. Vi lär oss på dagis osv. Men jag har alltid trott att det finns något i oss, att majoriteten tjejer faktiskt ÄR på ett visst sätt, och vice versa, att det finns i våra gener. Nu berättade vår föreläsare att det har gjorts studier på apor där man hade lagt fram flera olika leksaker till ap-bebisar. Och tro det eller ej, men ap-pojken valde en "killleksak" och ap-tjejen en "tjejleksak". Han visst inte säkert, men trodde på att det var en bil och en barbie. Visst är det coolt? Sug på den ni som tjatar om att man inte ska ge rosa kläder till sina döttrar!

Aja, nog om det. Nu måste jag sätta igång med städningen, tror jag börjar med disken.

/Tina


Bild från när vi var på Kolmården


Kommentarer
Postat av: Sofie

Härligt att du trivs :) Ja men så hade jag det med under studietiden, man tycker ju att det är intressant men det är ju ändå jobbigt o plugga ;P Man blir ju aldrig helt ledig. Det är det som är skönt att få jobba nu, då slutar jag kl 16 och kan släppa jobbet :)Det är bara bra med mig, det är fullt upp om dagarna! Trivs jättebra på jobbet, men det börjar bli lite ensam här i Jönköping nu när de flesta klasskamraterna har flyttat, hehe! Ja jag har nog inte helt fattat det än att jag kunde ha sån tur o få jobb direkt :DVad läser du för kurser nu då?Kram kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback