ny dag

Jahopp, då var det torsdag. Idag ska jag läsa ungefär hela dagen. Jag har bestämmt mig för att inte komma efter med läsningen, måste följa momentschemat. Jag kommer kunna hålla det fram tills att de engelska böckerna kommer. Menmen, jag får ge det ett försök allafall. Så som sagt, läsning idag.. åker hemifrån vid 17 ikväll, har skola 18 - 21.

Åh det var såå mysigt att Alexander var här tis - ons.  I lööv him! Han kommer inte hem den här helgen heller. De ska till värmland och spela och även besöka ett spa.. jag är så avundssjuk. Så himla skönt att få massage och sånt. Menmen, mer tid för läsning (måste ju se nåt positivt).

/Tina

wohoo

Idag kommer älsklingen hem och sover hos mig! Dagen kunde inte bli bättre! Känns som det var evigheter sen vi sågs..

I kväll/eftermiddag ska jag på upprop på heder, genus och omvärld i Linköping. Jag har stora förhoppningar på den kursen. Den kommer nog vara jätteintressant.


Nu ska jag läsa, sminka mig och äta mat..

/Tina

haha

Fick se den här artikeln/blogg (?)  föut på aftonbladet.se


image472


Amanda, du kommer trivas som fisken i vattnet i ditt nya land ;) haha!

jag stannade hemma

Det blev ingen utflykt till Lunnevad. Alex skulle repa hela kvällen (turnéveckan börjar idag). Så jag fick stanna hemma. Fick dock mycket gjort istället. Jag läste en artikel och ett avsnitt ur en bok till Religionshistorian, så nu är det gjort.. och det skulle vara klart till onsdag. Erkänn att jag är duktig som redan är klar?

Smsade lite med Petra nu på morgonen. Sakande henne i fredags. Armbandet som jag hade köpt i doppresent till Evelina blev jättebra, skönt!

   
  

Fotade lite i går


Nu måste jag kila.. /Tina

Fredagen

Middagen på Harrys blev väldigt lyckad, gott och trevligt! Tyvärr var inte Petra med. Efter vi hade ätit klart gick vi hem till Emma för att förfesta lite. Otten kom vi inte in på förns 01.30.. så det blev bara 1 timme där inne (pappa kom halv tre). Men kvällen var hur som helst väldigt bra. När vi sa hej då blev jag lite ledsen i ögat.. Hoppas jag hinner se Amanda en gång till innan hon åker. Usch, jag kommer sakna min lilla gullunge!

 



Just nu sitter jag och väntar på två saker. Den ena är mat, den andra är att Alexander ska ringa. Jag hade tänkt att åka till hans skola och sova där ikväll (om de inte ska repa hela kvällen och åka supertidigt imorgon). Men jag vet inte, får se vad han säger. Vi kommer ju inte ses förns nästa helg annars.. 2 veckor är för långt tid att vara ifrån varandra!

Imorgon blir det att träffa Emelie <3



Fint väder idag.

/Tina

avskedsmiddag + fest

Den ena katten är såld.. suck.

Igår träffade jag, som sagt, Emma och sedan Kristina. Kul kul. Det var första gången jag var hos Kristina så det var kul att se hur hon bodde, lyckades även träffa hennes 16 åriga son.

Idag ska jag träna med Emelie k. 12.00. Första friskisträningen för i år. Efter det blir det raka vägen hem för att vila och göra sig i ordning för ikväll. Vid sjutiden ska jag, Emma, Petra och Amanda käka på Harrys och sedan gå ut och parta. Amanda ska flytta till Dubai 31 Januari och stanna där 1 år! Så därför ska vi ha denna lilla avskedsmiddag.

Nu ska jag göra mig iordning.

/Tina

vissa människor har inget hjärta

Som vanligt hittar jag någonting att störa mig på, även mamma blev rasande. Den här gången gäller det hundmänniskor.

Igår och idag finns det två annons (inskickad av samma person) i NT där det står:
Annons nr 1; Vi måste tyvärr sälja vår katt .... 4½ år gammal. Hon accepterar inte våran nya hund.
Annons nr 2: Vi måste tyvärr sälja vår katt .... 1½ år gammal. Hon accepterar inte våran nya hund.

"De accepterar inte vår nya hund". Katterna var väl ändå där först, då får de väl för fasen sälja hunden!!! Hur kan man vara så jäkla elak..? Så typiskt hundmänniskor (förlåt om någon tar åt sig som inte behöver, självklar beter sig ju inte alla såhär dumt).  En sak till, de säljs separat.. borde de inte allafall få komma till samma ställe?

Hoppas ni som satt in annonsen läser och får er en tankeställare.. Vissa ser det tydligen som att hundar är med värda en katter.. IDIOTER. Hoppas att ni inte får katterna sålda så ni får sälja hunden ist. Det är rättvisa!


Är det ingen annan som tycker att detta är fel??




Idag ska jag in och träffa Emma vid 11.30. Efter min stund med henne ska jag träffa Kristina. Vid 18.00 ska jag vara i skolan för upprop på kursen Genus och Religion. Det blir en lång dag idag.

Igår började Religionshistorian och det blir nog en intressant kurs. Känns faktiskt bättre än väntat.


R.I.P Heath Ledger .


/Tina

växthuseffekt?

Igår var jag på vibrationsträningen. Det var rejält jobbigt för benen vill jag lova. Ska dit imorgon igen.

Jaha, då har snön kommit ännu en gång. Jag som verkligen hade hoppats på att växthuseffekten skulle ge resultat, alltså ingen mer snö. Men ack så fel jag hade. Eller ack så fel alla har som påstår att klimatet har förändrats.  

Jag tror inte riktigt på det där, jag tror att det alltid har varit förändringar i klimatet. För över tusen år sedan var det mycket varmare på Grönland än vad det är nu tex. Även Sverige har varit mycker varmare än vad det är nu. Människor oroar sig att malarian ska sprida sig uppåt bara för att det blir varmare. Men malariamyggor har egentligen ingenting med varma klimat att göra. Jag hörde en malariaexpert på tv som sa att det största malariafallet var i Sibirien och då dog över 10000, så nej, det är ingen värmemygga.

Jag orkar allafall inte stressa upp mig för att vi är inne i en, som jag skulle kalla det, "hög kurva" i naturens gång. (En hög kurva som tyvärr innehåller snö) Visst, jag tycker inte att vi ska släppa ut så mycket gifter som vi gör, för det tillhör inte naturens gång. Men som sagt, vi i Sverige behöver inte få dåligt samvete för att vi tar bilen till jobbet, tycker inte jag allafall. Klaga på de länderna där det är mer utsläpp, som USA och Kina. Eller Australien där de tydligen slänger batterier i vanliga soporna.

Hursom, jag vill inte ha mer vinter, jag tycker att vintern hade fått sin chans. Ge mig VÅR!



Idag ska jag nog läsa lite. Fick min bok om heder igår, vilka jävla människor det finns! "Det fanns ingen annan utväg än att döda min dotter. Skulle ni haft en dotter som henne skulle ni också vilja skjuta henne" så resonerar många män.. fy fan! Då kan det räcka med att det har fått höra rykten om att deras dotter/hustru/kusin/brorsdotter pratat med en man/kille. Jävla as till människor alltså! Sånt där gör mig upprörd. Otroligt upprörd.


/Tina

10/80

Igår skrev jag min sämsta tenta/prov EVER! Kommer få max 10 poäng... av 80! :O Då förstår ni hur dåligt det gick.. haha! Jag började småflina för mig själv när jag fick tentan framför mig och jag insåg att det skulle gå åt skogen. Årtal, namn på påvar och kejsare är inte min grejj alltså.. haha! Menmen, jag har ju godkänt i 75 % och det är huvudsaken! plus att jag kan göra 2 omtentor till.. men det ha jag nog ingen lust med.

Alexander ska åka tillbaka till skolan om 45 minuter.. suck.. Saknar honom redan..!!
Ikväll ska jag träffa Emma =) hihi!

/Tina

tentadag

Jippi! Hurra! Idag är det tenta! Som jag har längtat! Ni som brukar läsa vet att jag verkigen är ironisk. Jag ser verkligen inte fram emot idag. Klockan 14.00 ska jag sitta där och plågas.


Kolla vilken söt klänning jag hittade på nätet.. verkligen "den lilla svarta". Svårt att handla sådär utan att prova, tycker jag.

image460
http://www.stylebystars.com/


Nu ska jag fixa lite med ipoden, föna håret och sen bär det av mot bussen.

Idag kommer Alexander hem med! <3


/Tina

allt på kroppen darrade för kung och fosterland

Nu har vi (jag och mami) bestämmt att fortsätta med vibrationsträning. Idag var det bara test. Jäklar vad det darrade, hela jag! Skönt var det, och faktiskt jobbigt. Inte så man blev svettig utan det kändes bara i musklerna. Så nu ska jag kombinera vibrationsplattan med friskis och långa promenader. Beach 2008 här kommer jag! =P

Har varit och köpt doppresent till Evelina med. Kan nog inte skriva här vad jag köpte, man vet ju inte om Petra skulle slinka in och läsa =) Men jag känner mig nöjd med köpet allafall. Tyvärr så ska jag inte gå på dopet, har blivit strulit med vem jag skulle gå med och jag vill inte gå själv.. Tråkigt, jag gillar ju sånt där annars. Menmen, hon ska få en liten present allafall.

/Tina

vill ha min bok

Jag hade verkligen hoppats på att mina böcker till nästa kurs skulle komma idag. Jag har bl.a beställt en som heter "en fråga om heder". Den ska tydligen handla om Fadime, om jag har förstått det hela rätt. Det är nog en sån bok som jag inte kan lägga ifrån mig och som jag både kommer bli rasande och ledsen över. Men tyvärr kom den inte idag, hoppas på imorgon.

image458

Tyvärr, så är det ju tenta imorrn.. så då får jag juingen tid till att läsa allafall, menmen. Påtal om tentan så är jag helt övertygad om att det blir U (underkänd). Kanske till och med måste sitta och vänta in tiden. Kanske inte kan skriva nånting, men man måste alltid vänta 40 minuter innan man får gå. Suck. Jag vet kanappt vem Martin Luther var (nu vet jag lite mer eftersom jag har läst) men innan visst jag ingenting.. jag trodde tex att han var svensk. Haha, han var ju tydligen en tysk munk. Där ser man.


Ieftermiddag ska jag och mamma prova på vibrationsträning, om det finns platser. Ska bli riktigt kul. De som tränar så säger att man blir jättetrött i kroppen efteråt och massa träningsverk. Tjohooo! Vill ju få fastare rumpa, hoppas det kan hjälpa mig.. hahaha!
image459


/Tina

host host

Kristina ringde och väckte mig vid 11 och tur var väl det. Jag har ju helt ändrat min sovtid. Förr vaknade jag mellan 9och 10, men nu kan jag sova till 12 om ingen väcker mig. Visst, för vissa är 12 ingenting, men för mig är det rätt länge. Speciellt när man borde gå upp och plugga istället. Kristina är också helt osäker och irriterad över den här tentan. Ingen av oss fattar nått och det är så sjukt mycket böcker, ni anar inte. Skönt att det inte bara är jag som känner mig lost.

Idag är Robin hemma med mig, han är jättehostig, stackarn. Börjar faktiskt känna mig lite risig jag med, halsont.


Lägger in en bild på Robin


header

Nu har jag fixat en header. Duktigt. Och ja, jag vet att den är lite ihoptryckt, men den skulle blivit så jäkla hög annars. Roligt att göra om bloggen lite.

Plugg står på schemat idag. Som vanligt.
Jag saknar min Alexander. Massor.

/Tina

.

image453

tentaplugg går före allti... ingenting. tyvärr.

Gud vad jag är dålig på att läsa inför tentan. Det är ju såå fruktansvärt ointressant! Jag har varit uppe sedan 10.30 och jag har knappt rört böckerna än. Dock så har jag fiixat med massa annat viktigt som hör skolan till, men det är ju inte det som är mest prioriterande, egentligen.

Jag har satt på chess dvdn så jag har nått bra att lyssna på och jag har druckigt en kopp kaffe. Jag borde få ro till att läsa, men icke.

/Tina

fredag

Idag ska jag in och träffa Emelie, var sjukt länge sen vi träffades nu. Ikväll kommer Alexander hem, äntligen. Måste nog börja göra mig i ordning.


Lägger in en sjukt gammal bild..
image452
När vi slutade 9an.. Amanda, Emma, Jag och Linnea.. järngänget =P

aum

Kolla vilken söt bild jag hittade på google. Det ska tydligen vara guden Krishna som barn. Vet inte om det stämmer.. Menmen, en fröjd för ögat är det allafall.

image451

torsdag

Yes, nu har jag mitt G i bibelvetenskap. Ni anar inte hur skönt det känns. Så nu har jag 22,5 hp. Alltid nått. Åå jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra den här terminen. Kanske blir så att jag bara läser heder, genus & omvärld, 7,5 hp. Men då måste jag hitta ett jobb också. Annars blir jag utan pengar helt. Menmen, jag får vara optimistisk, det löser sig.

Jag har slängt iväg ett mail till florist- vuxenutbildning idag med. Måste höra hur antagningen går till. Antagligen så lottas det bara. Hoppas inte det. Jag borde ju ha lite förtur med rätt bra betyg, högskolepoäng och mvg i skapa med blommor. Men jag vet inte, tror ju inte dte är så, tyvärr.

Idag blir det att läsa en hel del. Tjohoo, den kristna kyrkans historia. Not. Inte kul alls. Tenta den 18:e och jag kan ingenting än!

/Tina

kärlek vid tolvslaget på nyårsafton

image450
Jag älskar Dig

nu tänker jag på framtiden. igen.

Jag har märkt att jag mest använder min blogg för att skirva av mig när jag är deppig. Tragiskt, eller hur? Hursom, nu är jag deppig igen. Som vanligt. Det var länge sen jag var på topp nu, säkert en hel månad sen, om inte mer. I helgen gick det upp för mig att jag och Alexander inte kommer flytta ihop på 5½ - 6 år.. Det var ledsamt och det känns så otroligt jobbigt. Då är jag ju redan gammal. Inom 6 år vill jag ju antagligen ha barn, vilket jag vet är helt orimligt med denna situation. Jag får väl flytta själv. Tråkigt men sant. Förvisso är det väl bra att bo själv ett tag, absolut. Men jag kan inte påstå att det är det jag längtar efter. Nu när läget är som det är så har jag ju något att se fram emot allafall, även om det inte kommer hända förns om minst 5 år. Och barn kan jag ju bara drömma om.. 35 år, säkert. Menmen, jag är bara 20, snart 21.. och 5 år är en lång tid..

Slutgnällt för idag.

jag vill inte mer

Snart börjar jag skolan igen, på tisdag har vi seminarium. Jag har gjort klart mina kompletteringar idag. Hoppas han blir nöjd med det och att jag får mitt G. En ny tenta den 18:e med. Jag är så fruktansvärt trött på skolan. Jag önskar att jag bara kunde skita i allt. Tyvärr är ju skolan min inkomstkälla. Hade jag ett extrajobb skulle jag defenitivt sluta nu. Men det har jag ju inte.. fan.

/Tina

nyårsafton

image445

image446

image447

image448

image449


Det var lite bilder från igår/natt. Vi hade så mysigt i Therése lägenhet.. bara jag, Alex och hundarna =) Efter tolvslaget gick vi hem till Johan där det var lite folk från förrförra klassen, trevligt!

/Tina